Himlő? Mit tegyek? Óvónő vagyok,12 hetes terhes, ma fedezték fel, hogy az egyik kisfiú a csoportomban lehetséges hogy himlős.
Nem tudom, nekem orvos mondta, hogy akkor van rá legnagyobb esély, ha száradnak a pöttyök.
Ebben az esetben remélem, hogy igazam lesz, nagyon szorítok nektek :)
Először is tisztázni kellene, hogy milyen himlő?? Ha bárányhimlő, akkor van esély, hogy nem okoz károsodást, még akkor sem, ha elkaptad. A bárányhimlő akkor lehet veszélyes korai terhességben, ha magas lázzal jár. Tehát nem maga a betegség, hanem a láz az, ami baj. Illetve az utolsó trimeszterben lehet gond, mert a kicsi is "bepöttyösödhet", és lehet, hogy betegen (értsd: bárányhimlősen) születik.
Ha rózsahimlő, vagyis rubeola, akkor baj van, ugyanis a rózsahmlő magzatkárosító, pl. vakságot okozhat. Bár főként az első trimeszterben veszélyes, éppen a határon vagy. Ha kiderülne, hogy ez a baja az ovisodnak, azonnal irány a genetikai tanácsadás, ott megmondják, hogy vajon akkor is gond lehet-e, ha rajtad nem jönnek ki a tünetek, vagy nem, illetve elküldhetnek vérvételre, hogy kiderüljön, van-e korábbi védettséged rubeola ellen, valamint van-e friss fertőzés.
Szurkolok, hogy minden rendben legyen, írj majd mi lett. És szerintem fontold meg a táppénzt! Szintén óvónő vagyok, a dokim azt javasolta, hogy ne járjak dolgozni, így én a 10. hét óta itthon vagyok. 37 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!