Ennyire elszökött volna tőlünk?
Igen, ezzel "büntet" a gyerek. Valószínűleg mégsem volt érett a kicsi erre az egész hetes nyaralásra. Persze utólag könnyű okosnak lenni, meg kényszerhelyzetek is vannak a világon.
Legyetek türelmesek, egy idő után minden vissza fog zökkenni a régi kerékvágásba, de egy pár napba vagy akár egy hétbe is beletelhet a dolog.
Mi, ismeretlenül nem fogjuk tudni biztosra kideríteni, de lehet az egyik oka a dac is, valóban. Másfelől lehet a dac helyett oka adott esetben az, hogy netán idővel annyira belerázódott, megszokta az anyósnál az életet, hogy nehéz visszazökkennie most újra otthon - ez a ritkább eset. A valószínűbb a dac.
A lényeg: mit vársz a 3 éves korosztálytól? Érzelmileg még meglehetősen éretlenek, ilyennek kell szeretni, elfogadni őket, semmi baj nincs avval, ahol tartanak az érzelmi érésben. De túlbecsülni az érzelmi érést az esetükben: alaptalan.
Feltételezem, hogy egy ilyen pici gyermek "szeszélye", impulzivitása, dacolása nem valamiféle "kőbe vésett", "megalapozott" megnyilvánulás a te értelmezésedben sem. Ha így van, akkor nem probléma, amelyről írtál. Sok 2-3 éves ilyen. Ennyi. Nincs evvel baj.
Még annyit hozzáteszek előző soraimhoz, hogy amennyiben az általad feltételezett anyás által ellenetek hangolás volna a helyes megfejtés, az ellen meg nem biztos, hogy sokat tudsz tenni, de ha mégis, akkor annak meg nincs lényeges köze a gyermekeddel való viszonyodhoz, sem a gyermeked éréséhez. A gyermeked az ő korának megfelelő egyik lehetséges reakciót adta, nincs evvel baj.
Javaslom, mondd el anyósodnak az aggodalmadat. Ha ezt kockázatosnak tartod, akkor meg ne bízd rá a gyereked, de a lényeg, hogy anyósodra és terád tartozik, ne ma gyerekedet érinti. De megszűnik a gyanúd anyósodra, akkor végképp semmi gond nincs. Ha meg igazolódik, akkor meg nem a gyereked a kérdés, hanem te és az anyósod.
1 hét nagyon hosszú még nekik.
Én 4 évesen töltöttem egy hetet nagymamámnál. Mai napig emlékszem, hogy egész úton hazafelé potyogtak a könnyen, annyira sajnáltam őket otthagyni. Hiába próbálták vigasztalni, nagyon szerettem a szüleimet, haza is akartam menni, de úgy éreztem cserbenhagyom a nagyszüleimet, ha elmegyek tőlűk🤔 Azt gondoltam, ha elmegyek, nem lesz aki vigyázzon rájuk😀, pedig nagyon fittek voltak és nem hangolták anyuék ellen.
Esküszöm, az volt addigi életem legnehezebb döntése kivel megyek haza. Szóval szerintem nem lesz gond, idővel rendeződik, csak hosszú volt még nekik az az egy hét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!