Normális ez egy kétévestől, felfogta mit csinált?
Nem tudom, te ki vagy a történetben, remélem nem az anya...
Akkor tudnád, hogy egy 2 éves nem gonosz... főleg nem az anyjával. Nem rúg oda szándékosan, hogy fájdalmat okozzon.
Azt értette, hogy ott van valami valamivel, és ha hozzá ér, akkor valami történik. Kíváncsi volt, mi lesz, ha hozzáér.
Azt nem fogja fel, hogy ez mennyire fáj. Az anya reakcióját tartotta viccesnek, azon nevetett.
Az biztos, hogy direkt csinálta, de kíváncsiságból, nem a fájdalom okozása volt a célja.
Biztos, hogy nem értette mit magyaráznak neki.Még azt se tudja igazán egy 2 éves, hogy mit jelent a fáj szó.Meg mi a fog..stb..stb.
Az meg ,hogy kb 180 fokban fel tudjon rúgni az egyik lábával kb fizikai képtelenség.A leírásod alapján ez történt.:) Amúgy nevetgélt, mert nem értette hogy mi történt csak azt látta, hogy reakciót ért el azzal amit csinált.Biztos nem gonosz a gyerek...
#6: Fel tud rúgni, szerintem oldalról nyújtott lábbal simán oda tud verni.
Nálunk élet-halál harc minden pelenka csere, kaptam már párat. 😂
"Nálunk élet-halál harc minden pelenka csere"
De olyankor a gyerek rúgkapál, nem célzottan rúg szándékosan egy pontra.
Az első kettőt olvastam eddig, igazuk van., Hozzáteszem, hogy dackorszak. Csakazértis. De ez ösztönös. Attól függetlenül, hogy dackorszakban van, félreértés is okozhatta. Megragadta a gyerek figyelmét, hogy anya arcáról beszélgetnek, és mivel az indulatait még nem tudja kontrollálni, azon próbálta kiélni, amiről épp szó volt (anya arca). A reakció lehetett volna egész más is (pl puszi), de akár ütés épp is megnyilvánulhat belőle.
A megoldás: tudatában lenni, hogy még ilyen kicsi, és nem odahajolni a fájós, érzékeny testrésszel.
Most ezt nem értem. Elkepzelhető hogy én vagyok túl fáradt, de már pelenkázás közben rúgott oda? Én nem tudom hogy zajlik egy 2 éves pelusozása. Állva vagy fekve? De az tuti hogy az én 8 hónaposom szét rúgja a gyomorszájam mire a végére érünk.
Egy két éves is tök izgága, igazi energia bombák. Nem az jellemző rájuk, hogy nyugton lennének. Így feltételezem a pelenkázás sem lehet egyszerű mutatvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!