Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elsősorban kisgyerekes anyukák...

Elsősorban kisgyerekes anyukák véleményére lennék kíváncsi! Ti is így tettetek volna?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam vérvételen. A várakozók között volt két kisgyerekes anyuka. Az egyikük egyedül érkezett, a másikuk egy fiatal nővel együtt, aki talán a testvére, barátnője lehetett az anyukának. Mindét kisgyerek teljesen nyugodt, békés volt, ahol a hölgy kísérő volt, ott látszott, hogy jól bánik a kisfiúval a kísérő is, a fiúcska is szépen elvolt a pótmamával, képeskönyvet nézegettek, ettek, ittak, mondőkáztak stb. Mindenútt az ANYUKÁTÓL vettek vért, a gyerek csak kísérő volt. Annak ellenére, hogy a gyerekek békések voltak, az anyukák pedig szemmel láthatóan egészségesek, a kisgyerek ottlétét felhasználva, mindketten jelezték, hogy gyerekkel vannak és vegyék őket előre, ami meg is történt, miközben ugye a többi beteg ennyivel többet vár.

Magam négygyerekes édesanya vagyok, bár már kinőttek a kisgyerek korból. Nem írtam volna ki a kérdést, ha nem egy kemoterápiás kezelés után 4 nappal lettem volna, én is arra vágytam, hogy minél hamarabb hazaérjek.

#vérvétel #soron kívül
2019. júl. 10. 08:47
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
19-es: nem "visítottak", csendben, jól elvoltak.
2019. júl. 10. 10:13
 22/35 anonim ***** válasza:
79%

Az a helyzet, hogy szinte mindenkinek megvan a maga oka, miért siet.

A kisgyerekest kitárgyaltuk.

A kérdező a kemoterápia miatt nem érezte jól magát. Egy rakás más ember is rosszul érezhette magát, mert esetleg pont emiatt ment vérvételre.

Aki cukorbeteg, az esetleg hipózik, hazafelé összeesik, mert nem tudott időben enni/inni.

A másik a világ végéről buszozott be, és ha nem kerül sürgősen sorra, akkor még 3 órát fog várni a hazafelé menő buszára.

A negyedik munkahelyre sietne, és megy a cseszegetés, ha nem ér be mihamarabb.

És van még egy effektus: ha kellően sok ember kéri, hogy engedjék előre, akkor hirtelen más is elkezdi mondani a magáét, és hirtelen mindenki távolról jövő, magát rosszul érző, beteg családtagjához siető cukorbeteg emberré változik.

2019. júl. 10. 10:15
 23/35 anonim ***** válasza:
36%

"Főleg ott lepődtem meg, ahol a kísérő el is vitte a közeli parkba sétálni a gyereket" -követted őket?

Eddig csak elvoltak, ettek, ittak, mondókáztak. Ha soron kívül előre ment az anyuka, akkor 5-10 percnél tovább ott sem lehetteb. Bele sem fér ennyi minden ebbe az időbe.

Bocs, de kezd nevetséges lenni...

2019. júl. 10. 10:19
 24/35 anonim ***** válasza:
40%
Nem akartál vitát de mást se csinálsz csak vitázol ha valaki véletlenül igazat ad a kisgyerekes előre menőknek. Itt már csak magadat hergeled, inkább engedd el és legközelebb szólj hogy bocs de előtted ne menjenek be. Most meg pihenj, olvass, kapcsolódj ki inkább.
2019. júl. 10. 10:30
 25/35 A kérdező kommentje:

Utolsónak: egy darabig vártak, akkor ettek-ittak. Majd elindultak, a kísérő nő visszaszólt az anyának, hogy a parkban leszünk.

Nem kell velem egyetértened, de megköszönöm, ha nem kérdőjelezed meg a szavahihetőségemet.

2019. júl. 10. 10:33
 26/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, megtudtam, amit akartam.

Pont amiatt nem értem, amit a 23-as válaszoló megfogalmazott: mindenkinek megvan, meglehet a maga baja, csak nem mindenkin látszik.

2019. júl. 10. 10:36
 27/35 anonim ***** válasza:
59%

21: lehet, hogy ha végig kellett volna állniuk a sort, visítottak volna, a gyerekek türelme véges. Neked is van, tudhatnád.

Tegnap háziorvoshoz mentem, semmi extra, csak terhesség miatti konzultáció, beutaló kérés ilyenek. Vittem a 4évest, mert az apja dolgozott. 8óra munka, utána elhozni az oviból, aztán várni az orvosnál. Ha 20szor nem ráncigált végig a gyerek a folyosón, akkor egyszer sem. Nem volt vele nagy baj, csak túráztatott, ami terhesen, munka után nem kellemes. Nem engedett előre senki, szavam nem volt, bár jól esett volna. De ez van, kivárja az ember a sorát. Mindenkinek van valami nyűgje, ami miatt szerinte jogosan várja el, hogy előreengedjék.

Amúgy én a laborban is sokszor megkapom, hogy minek vesznek előre terhesen, hiszen nem dolgozom, ráérek ott ülni egész nap. Persze, nincs a homlokomra írva, hogy épp azért is sietek, mert megyek dolgozni időre.

Sajnálom, hogy te belekeseredtél az állapotodba, de megértem.

Amúgy meg ha valaki azt mondja, hogy "nem akarok vitát generálni, de" akkor az teljesen biztos, hogy csak vitát akar. Interakciókereső kérdés ez is.

2019. júl. 10. 10:45
 28/35 anonim ***** válasza:
83%

Az a baj, hogy a legtöbb helyen elsőbbséget élveznek a gyerekesek, ami miatt vannak, akik ezzel visszaélnek. Akkor is viszi a gyereket, ha nem lenne muszáj. És még direkt visíttatja is. Mert akkor (ahogy itt is írták többen), még idegesítőbb, és még hamarabb végez.

Szóval sokan visszaélnek mások jóindulatával, és ez a baj. Ha nem muszáj, akkor is megteszi, csak hogy előnye váljék belőle...

2019. júl. 10. 11:02
 29/35 anonim ***** válasza:
70%

Teljesen egyetértek az utolsóval. Szerintem ez a kivételezés mindenki mással szemben unfair. Ezek szerint ha mostantól kezdve minden orvoshoz magammal rángatom a fiamat, akkor nem kell sehol várnom? Mi van azzal, aki esetleg fizet a gyerek felvigyázásáért, csak hogy ne kelljen magával vinnie? Ő várhat nynugodtan, csak mert a másik nem volt erre hajlandó és magával vitte a gyereket is?

Én alapvetően nem vagyok ellene, hogy egyeseket előre engedjünk, de tényleg vannak, akik ezt durván kihasználják.

2019. júl. 10. 11:42
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Én ha gyerekkel megyek, és felajánlják hogy előre mehetünk, akkor elfogadom, de azért mert ott van velem nem fogok a sor elejére tolakodni, kivárom a sorom, ha nyűgös lesz, így jártam, miért nem oldottam meg a felügyeletét, vagy hívtam kísérőt.
2019. júl. 10. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!