Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak szerintem káros a genders...

Csak szerintem káros a gendersemleges nevelés?

Figyelt kérdés

Tehát amikor nem “nevelik” se lánynak, se fiúnak a gyereket. Előre megjegyezném, hogy nem vagyok sem homofób, sem pedig transzfób. (Én magam is voltam már nővel, nő létemre, tehát nem lehetek homofób, ezzel ne vádoljatok.)

A probléma ezzel szerintem az, hogy egy kicsi gyereknek nincs identitása, nem kéne az énképét elferdíteni azzal, hogy majd eldönti milyen nemű. Hiszen bármennyire is divatos lett, transzneműnek lenni nem jó dolog. Nyilván el kell fogadni és megérteni, de az egy hatalmas lelki nehézség neki, rossz testben lenni. Nagyon sok esetben öngyilkosság/pszichés betegség a vége, hiszen ha nem műttetheti át magát, nem érzi teljesnek magát, ha meg igen, nagyon gyakran megbánják, akkor sem érzik jól magukat. Szerintem inkább mindent el kellene követni annak érdekében, hogy ez ne álljon fent, nem még belenevelni ebbe gyerekeket. Persze nem arról van szó, egy lány is autózhat meg egy fiú is babázhat, ha az érdekli, de pl instán is láttam egy családot, ahol abszolút semleges neműként nevelik a gyereket, szerintem maga a gyerek se tudja, hogy létezik két nem. Az ilyen kicsiből milyen férfi lesz például? Nem lesznek mindenféle elnyomott komplexusai stb? Meg hogy “majd ha nagy lesz eldönti, milyen nemű akar lenni”... De ez nem úgy megy, örökre meg lesz bélyegezve, csomó nem várt akadályba fog ütközni és bármennyire is elfogadó lesz a társadalom, sosem lesz “teljes” egy transznemű, szerintem sosem lesz teljesen elégedett magával. Ez egy mentális betegség, amit szerintem inkább valahogy kezelni kellene, mintsem erre biztatni a gyerekeket is. És félreértés ne essék, nem ítélkezem, van transznemű barátnőm is, de sosem akarnék az ő helyébe kerülni, elképzelni sem tudom, hogy milyen rossz lehet utálni azt a testet, amiben vagy. Ezért nem kéne még a gyerekeket is belevinni. Kinek mi a véleménye erről?

2019. júl. 8. 13:55
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%

"olyan alsónemű vesz neki, ami leszorítja a nemi szervét a gyereknek, és sorolhatnám"

De ebben hol a logika? Ha leszorítja a fiúnak, akkor lányt lát bele. Az nem semleges.

2019. júl. 8. 15:06
 12/26 anonim ***** válasza:
72%

Először tisztában kellene lenni a gendersemlegesség fogalmával. Ez nem azt jelenti, hogy szoros bugyit raknak a kisfiúkra, vagy hogy majd ő nagy korában eldönti mi akar lenni. A transzneműség pedig igazoltan nem mentális betegség, ahogyan a homoszexualitás sem, ugyanis törölték a DSM-ből. Illetve, ez nem olyan dolog, hogy a gyereket transzneműnek vagy homoszexuálisnak lehet nevelni.

A gendersemlegesség annyit jelent, hogy a nemi sztereotípiák mellőzésének jegyében nevelik a gyereket. Pl.: nincs olyan, hogy egy fiúnak fociznia kell, a lánynak meg táncolnia. Nincs fiús vagy lányos sport. Ugyanígy a játékokkal, ruhákkal. Ha egy kisfiú rózsaszín pólót akar felvenni, akkor nem mondják azt, hogy "ne, mert az olyan lányos szín". Ha egy kislány rövid hajat akar, akkor nincs olyan, hogy "ne, mert az olyan kisfiús".

2019. júl. 8. 16:09
 13/26 anonim ***** válasza:
51%
Magyarországon annyira nem releváns ez a kérdés, hisz a körülmények sem teszik ezt lehetővé. Így nem is értem a kérdésed.
2019. júl. 8. 16:36
 14/26 anonim ***** válasza:
34%

" Nem hiszek abban hogy lehetne így nevelni egy gyereket. Lépten-nyomon "belebotlik" a saját nemébe, rokonok, baràtok, pisilés, bölcsi, ovi stb. Egyébként mellékesen megjegyzem, fiam és lányom is van, mindkettő már alapból úgy játszott, hogy a lányom a babákat imádta, fiam mindent tologatott mint egy kisautót. Fiamat a Lego Ninjago kötötte le, a kislányomat Szófia hercegnő. Szóval nem véletlenül mondják hogy a természet rendje ez vagy az.."

Tehát én természetellenes vagyok, mert kislányként érdekeltek a dinoszauruszok, GIjoe, autós, katonás játékok és a legozás. A legozás amúgy is nemtelen, rengeteg szuper dolgot lehetett belőle építeni. A Barbie és a többi mereven vigyorgó baba csak riasztott.

A hozzád hasonló lányok tették pokollá az életemet általános iskolában. Nem szereted a színes lovakat, a barbie-t? Selejt vagy...csak gratulálni tudok.

2019. júl. 8. 16:40
 15/26 anonim ***** válasza:
64%
80% Hagyjad, nekik max. addig jut el az agyuk, hogy "hö, biztos b-zi", mert legózik lány létére. :/
2019. júl. 8. 16:43
 16/26 anonim ***** válasza:
74%

14, taps taps, tudhattam volna hogy jön egy idióta aki kiforgatja.

Na akkor gyengébbek kedvéért: lehet hogy te vagány kislány voltál, de alapjáraton azért lány voltál. Nem fiúként viselkedtél. Én is játszottam pisztollyal, rendőr akartam lenni, de ATTÓL MÉG "lányos" dolgok érdekeltek inkább.

Biztos veled is így volt. Nem kell besértődve a gyermekkori traumáidat felhozni itt, szerintem aki értelmes az felfogta a lényegét annak amit írtam.

2019. júl. 8. 16:47
 17/26 anonim ***** válasza:
31%
Ja látom utána írtál még egy keserű kommentet. Szerintem hagyd a válaszolókat, senki nem kíváncsi a gyerekkori szar élményeidre. Dolgozd fel. Ne térítsd el a témát!
2019. júl. 8. 16:49
 18/26 A kérdező kommentje:

Hajjaj. Az értelmesek felfogták, a többiek nem:(

A gendersemleges nevelés NEM azt jelenti, hogy azzal játszik amivel akar, hiszen ez a normális nevelésben is így kell lennie. Egy csomóan írtunk példát, hogy kislányként fiús dolgok érdekeltek v fordítva, de ettől még a saját nemünkként tekintettek ránk.

Igaz, inkább külföldön lett ez divat, de azért hadd merjem megkérdezni, erre van a gyakori, nem?

Szerintetek ha ilyen környezetben nő fel egy gyerek (nézzetek meg egy csomó youtube video van erről, hogy teljesen átlag kisgyerekeket belekényszerítik a szüleik hülyeségeibe) az nem lesz rá hatással? Hogy pl angol nyelvterületeken a she/he helyett they-t használnak a gyerekre, holott ő nem is akarja, csak megfelel a szülőknek? Persze mindenkinek joga van úgy nevelni a gyerekét, ahogy akarja, de a boldogságát is szem előtt kéne tartani. Az én gyerekem ha lesz és felnő annyiszor válthat nemet, ahányszor akar, nekem teljesen mindegy, de kicsi gyerekként nem beszélném tele baromságokkal a fejét.

2019. júl. 8. 17:08
 19/26 anonim ***** válasza:
64%
Te pszichológiát tanultál esetleg vagy magadtól tudsz ennyi mindent? Mert én tanultam. Olvass légyszi szakirodalmat mielőtt megmagyaráznád nekem, hogy mit jelent a gendersemleges nevelés....
2019. júl. 8. 17:22
 20/26 anonim ***** válasza:
34%

"she/he helyett they-t"

Többes számot? :)

2019. júl. 8. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!