Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más óvoda hogyan oldotta meg...

Más óvoda hogyan oldotta meg az uzsonna kérdését?

Figyelt kérdés
A fiammal fél napos ellátást veszünk igénybe,délben hazahordom.Namármost mi ekkor nem kapjuk meg az uzzsonnáját,amit egyébként kifizettetnek velünk.Kérdeztük miért van így,és azt felelték,hogy szabályellenes az oviból ételt kivinni,ezért nem adhatják oda.És szerintük a jogszabályok azt sem engedélyezik,hogy ne fizettessék ki a szülőkkel az uzsonnát amit nem adnak oda.Az önkormányzatnál azt mondták,hogy ne pattogjunk,mert így is van támogatás az étkeztetésen.Persze finomabban.Kérdezem Én ,hogy máshol hogy oldják ezt meg?Nem a pénz zavar,hanem az,hogy hülyének néznek!
2008. nov. 13. 13:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom is fél napos, és nekünk csak a tízórait, és az ebédet kell fizetnünk. Minden szeptemberben kitöltetnek a szülőkkel egy papírt, hogy hány étkezést kérünk. Nálunk lehet választani, nem tudom nálatok miért úgy van.
2008. nov. 13. 13:31
 2/13 A kérdező kommentje:
Erről Én is hallottam,de nálunk semmilyen papírt nem töltetnek,és már két éve ezt csinálják.Szóval mégiscsak sumákolnak!
2008. nov. 13. 13:39
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez úgy van mindenhol ahogy az első válaszoló írta.

Nálatok is,biztosan ezért nem szeretik,hogy feszegeted a témát mert becsaptak.Ne hagyd magatokat hülyére venni.Mindenhol annyi étkezést kérsz a gyerekednek,amennyit Te akarsz!!!

Ha úgy döntesz viszi a tízórait abba sem szólhatnak bele.A fejkvótát pedig az állam adja,és nem neked,hanem az óvodának.Úgyhogy,ők kussoljanak,örüljenek minél több a gyerek,mert annál több a fejkvóta,ebből is ők gazdálkodhatnak.

Azért se hagyd annyiban,visszamenőleg is tisztázd.Fizessék neked vissza amivel megrövidítettek.

2008. nov. 13. 13:51
 4/13 A kérdező kommentje:
Panaszkodtunk az önkormányzatnál is,de a Jegyző az ovivezető keresztlánya,na bumm!Mifelénk ez sokat számít!Az a baj,hogy kevesen vagyunk,mert 10 ből csak 1 gyereknek fizet a szülője,a többi ingyen kapja,így azokat nem érdekli.És még az is dühít,hogy Ők kérik meg azoknak a gyerekeknek az anyukáját /aki otthon van/hogy vigye haza,mert állítólag zavarja a többi gyerek alvását!
2008. nov. 13. 14:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sem kell kifizetni az uzsonnát. Mivel délben hazahozom, így csak tízórait és ebédet fizetek.

Én azt csinálnám a helyedben, hogy nem fizetnék egy fillért se, amíg nem a tényleges dolgokat számlázzák ki.

Mondjad nekik, hogy küldjenek számlát az étkezésről, de ha rajta lesz az uzsonna is, akkor bepereled őket, mert tudod bizonyítani, hogy csak délig van a gyereked az óvodában. (Persze igazából nem érné meg pereskedni, de hátha bejön...)

2008. nov. 13. 14:19
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor vizsgáltasd felül az önkormányzatot.Az meg teljesen mindegy hogy ott ki kinek a rokona.Attól még nem fizettethetnek veled valamiért,amit nem kaptok meg.

Én sem a pár ft-ért tenném,hanem mert hülyére vesznek.

Csak zárójelben(szép kis óvoda lehet,ahol 10 gyerekből 9-nek ingyenes az étkeztetése)képzelem fff

2008. nov. 13. 14:21
 7/13 A kérdező kommentje:
Én is megdöbbentem amikor kérdezősködtem,hogy ki mennyit fizet azon,hogy milyen kevesen fizetünk saját zsebből.A fele gyerek anyagilag rászoruló,a többi meg asztmás,tejérzékeny,az anyja egyedül neveli,azért kap támogatást.Ja szóltam a szülői munkaközösségnek is ,hogy próbáljon meg egyezkedni az ovival,de az Ő elnökük is az ovi élelmezésén dolgozik!Ez egy kartell,én meg magam alatt vágom a fát!!
2008. nov. 13. 14:48
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,legközelebbi szülőire el is megy a férjem,Ö intézkedik,mert Én nem szeretek konfrontálódni!
2008. nov. 13. 15:12
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Nálunk is lehet választani,hogy mennyi étkezést kérünk,ill. az én fiam mig nem volt ottalvos elhozhatta simán az uzsit magával délben.

Azzal nekünk is volt gondunk,hogy nem akarták engedni az ottalvást,mert én itthon vagyok a másikkal.De a férjem kiosztotta őket,azóta ottalszik. :)

2008. nov. 13. 16:52
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem is értem mi a gond az ottalvással.A vidéki ovik sulik állandóan létszámhiánnyal küzdenek.Örülniük kellene,ha van gyerek és nem zárják be őket.Ez az ott dolgozóknak is érdeke.Mi az,hogy aki otthon van,annak a gyereke ne aludjon ott,mert zavarja a többit?Ez nem megkülönböztetés a többitől???Ilyet,hogy mondhat egy óvónő?

Kíváncsi lennék hogy magyarázzák ki ezt a fajta menzafizetést.Mert ez nagyon nem tiszta így.

2008. nov. 13. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!