Budapestiek! Hány éves korától jár egyedül iskolába a gyereketek, és milyen tömegközlekedési eszközzel jár, mennyi idő az út?
Egy-két megálló, ha egyébként megbízható a gyerek, akkor belefér. Plusz valószínűleg nem egyedül fog járni, hanem lesz néhány osztálytársa.
Az én lányom messzebbre járt iskolába, átszállással tudott volna csak menni, ez sok lett volna ötödikben.
De hatodikban már többször jött át a munkahelyemre egyedül, ahhoz nem kellett átszállni. Általában nem egyedül szállt fel a buszra, hanem osztálytársakkal.
Igazából nem az a lényeg, hány megálló, hanem az, hogy ne kelljen átszállni, veszélyes kereszteződéseken átmenni. Ha ez megoldható, akkor szerintem gondos kitanítás után már járhat egyedül. (Arra is fel kell készíteni, hogy mit csináljon, ha valami másképp sül el, pl. elfelejt leszállni.) Eleinte nehéz lesz, gyereknek is, szülőnek is, de nagyon hamar bele lehet jönni.
a kiszemelt lakásnál még nem néztem meg konkrétan az útvonalat személyesen, csak google mapsen, és összesen 100 m gyaloglás, tulajdonképpen a troli háztól iskoláig viszi, és az egész összesen 7-8 perc. viszont a munkahelyem másik irányban van, tehát nekem oda-vissza meg kell tennem, várakozással már az napi +40 perc, és még emellé jön az én munkahelyem, ami még 2x 40-50 perc.
köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak, megpróbálom nem teljesen szétidegelni magam. a leányzó borzasztó megbízható, okos, szófogadó, efelől nincs kétségem.
Általanos iskola:
10 perc gyalog, kertvárosban. 2.osztálytól egyedül
Középiskola:
Kb 30-40 perc busz-metró-villamos kombinációval
Tehát 8 éves korától jár egyedül, de általános iskolába nem kellett tömegközlekedéssel menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!