Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól kell két...

Hány éves kortól kell két kerekén, pótkerék nélkül bringázni? Kislányom 8 éves, tekerni is alig tud. Másban nincs elmaradva, elsőben kitűnően teljesített.

Figyelt kérdés
2019. jún. 23. 18:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Amikor úgy érzi. Kolléganőm 30 felett volt, amikor megtanult biciklizni.
2019. jún. 23. 18:12
 2/14 anonim ***** válasza:
86%

Még sosem láttam-hallottam, hogy ez bárhol le lenne írva, vagy hallottam volna szóban úgy, mint a járás, vagy beszéd, vagy szobatisztaság.

Az én fiam már 3-4 éves kora között tudott két keréken bicajozni, bár okos gyerek, de lusta, figyelmetlen, nem valami szorgalmas, 3,6 lett az átlaga 2. osztályban. Én kb. 8-9 évesen tanultam meg biciklizni, viszont 4-es év végi osztályzatom volt a legrosszabb a 8 év alatt. Általában jeles vagy kitűnő tanuló voltam. Szóval semmi köze a szellemi fejlettséghez, vagy okossághoz, hogy mikor tanult meg biciklizni. Ez egy készség, képesség, ami vagy megvan benne korán, vagy nincs.

Bár mondjuk arra is kíváncsi lennék hogy egyáltalán mikor kapott nálatok először biciklit a lányod és mióta próbáltátok a két keréken való biciklizést.

2019. jún. 23. 18:15
 3/14 A kérdező kommentje:
1.5 évesen futóbicajt kapott utálta első perctől. De volt kistriciklije, rendes pótkerekes bringája is. De egyik sem érdekelte. Rollert sem szereti. Elektromos autója és motorja van azokkal tud menni. Lábbal hajtós traktorja is van, azt tudja tekerni. Rokon kisfiúnál crossmotoron is tudott egyensúlyozni. Ezért nem értem miért nem akarja a bringát.
2019. jún. 23. 18:32
 4/14 anonim ***** válasza:
90%
Mert nem tetszik neki? Ez nem olyan bonyolult. Miért kötelező neki bicikliznie?
2019. jún. 23. 18:33
 5/14 anonim ***** válasza:

Engem 5 évesen kezdtek el tanítani. 5-6 éves kor szerintem a legkorábbi.

De senki nem várta el, hogy meg is tanuljam és szeressem.

2019. jún. 23. 18:43
 6/14 anonim ***** válasza:
59%
Ja, és 6 éves korom óta szerintem életemben 1x ültem biciklin 40 év alatt, szóval nem értem, mért vagy rágörcsölve, mért fontos ez neked. Biciklivel lehet csak közlekedni az iskolába nálatok, vagy miért?
2019. jún. 23. 18:49
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem kell, nem fog érte soha senkitől fekete pontot kapni.

Nem lehet, hogy pont azért utálja, mert erőltetitek?

Ti pl. szoktatok biciklizni?

A kicsi gyerek azt szereti csinálni, amit a szülei. Ha azt látja, hogy a szülei rendszeresen azzal közlekednek (vagy kikapcsolódásként tekernek), akkor nagyobb eséllyel lesz kedve hozzá.

2019. jún. 23. 19:05
 8/14 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy KELL.

52 éves múltam és nem tudok bringázni. Nem vagyok rá büszke, de ez van. Szerettem volna, de nem ment. Két nagyobbik gyerekem 4-5 évesen már tekert, sőt a középső az ovistársait tanította a játszón. A legkisebb meg olyan mint én. Bár elvileg tud, de ő maga állítja, hogy nem megy neki. Ő 15 és fél éves most.

2019. jún. 23. 19:52
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem érdekli, vagy próbálkozik, de nem sikerül?

Szerintem annyi baja lehet belőle, hogy pl iskolai vagy baráti biciklis programokról lemarad.

Ha nagyon nem tudja megtanulni, az mozgáskoordinációs vagy egyensúlyi nehézségekre utal, de valaki ebben ügyetlen, valaki meg másban, ez szerintem csak ennyi.

2019. jún. 23. 20:31
 10/14 anonim ***** válasza:
Fiam 1,5 éves múlt, mikor megtanult pedált hajtani. Akkor triciklivel, traktorral nyomult, 2,5 évesen kapott egy pótkerekes bicót. 3,5 évesen kipróbáltuk pótkerék nélkül, seprűnyéllel, 2. nap anélkül önállóan megtanult. A szomszéd fiú 9 évesen tanult meg.
2019. jún. 23. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!