6,5 éves és még nem tud pótkerék nélkül biciklizni?
Szerintetek? Próbálkozunk, próbálkozunk, de egyszerűen nem kap rá az egyensúlyra, nem sikerül... :(
Nektek hány évesen sikerült? (Unokatestvére már 4 éves kora óta megy pótkerék nélkül).
Szia!Ne keseredj el van még bőven időtök.én 7 éves koromban még a biciklire sem voltam hajlandó felülni.Édes mindegy volt hogy van rajta pótkerék vagy sem.10 éves koromra tanultam meg teljesen önállóan pótkerék nélkül biciklizni.Ne eröltessétek meg fog tanulni! :)
Sok sikert nektek! :)
És akkor ôsszedől a világ, ha nem tud két keréken bicajozni? :) De most komolyan! Nem verseny ez, mitől félsz? Én már bőven iskolás voltam mikor megtanultam (nem emlékszem hány éves).
A nagyobbik fiam 3,5 évesen tanult meg kétkerekezni, egyik pillanatról a másikra. Mi az alábbi módszert alkalmaztuk, ami már több gyereknek is segített:
Leszereltük a biciklijéről a pótkereket és a pedált (azt a részt, amire a lábát kell rakni, hogy ne álljon ki). Tehát gyakorlatilag futóbicóvá alakítottuk a keróját. Így ment vele kb. 2 hetet, lábbal hajtotta magát, hozzászokott a bicikli súlyához és megtanult egyensúlyozni. Mikor láttuk, hogy már nagyon sokáig megy a biciklin úgy, hogy a levegőben van a lába és csak akkor kezd el inogni, ha nagyon lelassul, akkor visszaraktuk a pedált. A gyerek felült, meglökte magát, majd elkezdte tekerni. Azóta biciklizik. Egy percet nem szaladtunk utána bottal támasztva és soha nem érte kudarc sem, hiszen semmi olyat nem kellett csinálni, ami egyszerre sok lenne (egyensúlyozni + pedálozni).
Ha a gyermeked nagyon szeretne megtanulni bicajozni, ezt próbáljátok ki. Neki már meg lehet mondani, hogy mikor ellöki magát, tegye szét a lábát, akkor a pedált sem kell leszerelni. A lényeg, hogy amíg nem tud rendesen egyensúlyozni, addig olyan magasságban legyen a nyereg, hogy a teljes talpát le tudja tenni a földre. A gyerekek ösztönösen lábbal fékeznek nem tudom hány éves korukig, a fékezést ráér megtanulni.
Fiam 6 éves volt decemberben, pár napja tanult meg biciklizni, de még nem mondom, hogy biztos a tudása. Ott futok utána, még pár napig fent lesz a seprűnyél:)
Egyébként minden este megyünk gyakorolni negyed, fél órát.
Unokatesóm lánya 8 éves, de egyáltalán nem érdekli a biciklizés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!