Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves volt gyermeked,...

Hány éves volt gyermeked, milyen nemű, és milyen módszerrel tanult meg biciklizni?

Figyelt kérdés
2014. jún. 9. 12:06
 1/10 anonim ***** válasza:

gyerekem ugyan nincs, de saját magam példáját el tudom mondani,

én 6 éves voltam, lány vagyok, és apukám hazahozta a biciklit, természetesen pótkerék nélküli, ráültem, meglökött, beborultam a fűbe :) de tetszett nagyon nem adtam fel, mindig csak meglöktek, és kiabálták utánam hogy tekerjek hát tekertem, pár nap alatt belejöttem :)

2014. jún. 9. 12:09
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi :-) Engem annak idején, az utca sarkunkon lévő bokor fogott meg... Kisfiam 5 éves volt februárban, leér a lába, van egy seprű nyél a bicó hátuljába,de nem nagyon jön be így a dolog. Nagy biztonságba érzi magát szerintem, amint megérzi, hogy nem fogom a nyelet, azonnal el akar esni.
2014. jún. 9. 12:12
 3/10 anonim ***** válasza:
Az unokám olyan 4 éves volt. Szintén seprűnyél, de enyhén lejtős terepen löktem meg, hogy előbb csak az egyensúlyozásra figyeljen. Ha a talaj növényzettel borított, akkor nem üti meg magát, ha elesik. Párszori ilyen meglökés és elesés után már tudott figyelni a pedálra is. A megállás a legnehezebb, mert vagy kézifék, vagy kontra, vagy láb letétel oldalra, amikor már alig megy a kerékpár. Nem kell félni a kisebb sebesülésektől, valószínűleg ez is azok közé a tevékenységek közé tartozik, ahol a kis sebesülések elkerülhetetlenek.
2014. jún. 9. 12:24
 4/10 anonim ***** válasza:
A nagyobb 4 évesen tanult meg, a kicsi most lesz 4 nyáron, még nem tud, de próbálkozik.
2014. jún. 9. 12:50
 5/10 anonim ***** válasza:
3,5 évesen. Előtte már tekert pótkerékkel. Mi először próbáltuk, hogy a pótkereken állítottunk, hogy billegjen, de az olyan szinten nem tetszett neki, hogy inkább bicajozni sem akart. Így levettük a pótkereket és a pedált, csak a hajtószerkezet maradt, de nem volt mire felrakni a lábát, meg beleakadni. Gyakorlatilag átalakult futóbringává. Kb. két hét alatt ráérzett az egyensúlyra, megszokta a keró súlyát is, milyen megtartani. Mikor azt láttuk, hogy már úgy "siklik" a biciklin felemelt lábbal, hogy csak akkor kezd el billegni mikor lelassul, akkor már ő is igényelte a pedált. Visszaraktuk és ráült. Az első néhány méteren még kicsit kacsázott, de hipp-hopp összerakta a pedálozást és az egyensúlyozást, 10 perc múlva már két keréken száguldott, mint aki mindig is kerékpározott. Nem rohangáltunk utána bottal, nem esett el egyszer sem (csak mikor már annyira tudott, hogy vagánykodott). :) Ez tavasszal volt, nyár végére már állva vagy fél kézzel tekert. A módszert megosztottuk a csoporttársakkal, barátokkal, többen is így tanultak meg kétkerekezni rövid idő alatt, szinte csalódás, rossz élmény nélkül.
2014. jún. 9. 13:37
 6/10 anonim ***** válasza:

2 éves korától futóbiciklizet,majd 3,5 évesen pótkerekes biciklivel de nem igazán tetszett neki így leszereltük a pótkereket és tekert mint örült kb 10 perc alatt megtanulta,ráérzett,soha nem esett még el!

ja fiú egyébként!

2014. jún. 9. 14:22
 7/10 anonim ***** válasza:

3 évesen kapta, ment pár napig pótkerékkel, akkor a dackorszakos kijelentette, hogy nem baba vegyük le és hagyjuk békén őt. felült és ment... talán ha 2x esett az elmúlt 2 évben.

szerintem is az lehet a gond ha túl sokáig tartják vagy pótkerékkel megy a gyerek és megszokja, nem érez rá.

2014. jún. 9. 14:45
 8/10 anonim ***** válasza:

A lányok hat évesen. Először pótkerék volt fent, aztán levettük a pedált, mintha futóbicikli lenne, majd seprűnyél.

Kisfiam öt és fél éves, de még nem igazán érdekli. Próbálkozunk, de sokkal bátortalanabb. Majd talán nyáron.

2014. jún. 9. 18:42
 9/10 anonim ***** válasza:

3 évesen kapott a fiam egy szuper kis biciklit – kétszer felült rá, de nem érdekelte (nem volt rajta pótkerék, de nyilván segítettünk neki).

Aztán 6 évesen egyszer csak azzal fogadott az óvodában, ahol több jól „lelakott” bringa is volt, hogy nézzem csak, megtanult biciklizni. És valóban, pótkerék nélkül simán tekert. Szóval magától tanulta meg, és azóta is nagyon élvezi.

2014. jún. 10. 09:45
 10/10 anonim ***** válasza:

3,5 évesen pótkerékkel már ment.

4 évesen 20 perc alatt megtanult bicajozni, magától.

Előtte volt futóbicaja.

Fiú

2014. jún. 10. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!