Ha rokononok csúnyán beszélnének a gyerekedről, mit szólnál? Miért kéne csendbe maradnom?!
9 éves a lányunk, egy életvidám kislány. Mégis visszahallottam most, hogy két rokonunk szörnyű dolgokat mond róla... Hogy látszik rajta, hogy visszamaradott, súlyos gondok vannak a fejében, neveletlen proli (egyáltalán ki mond ilyet egy kisgyerekre?!), és hogy kicsiként sem volt szépség, de egyre csúnyább. Ráadásul ezt olyanok mondják, akiket a lányom rajongásig szeret, mindig várja őket, folyton kérdezi, mikor jönnek hozzánk, mikor találkozhat velük. Ha találkozunk, mindig mézesmázosak, kedvesek, tehát nem látszik, hogy rossz véleménnyel lennének akár rólunk, vagy a lányunkról.
Én beszélni akarok velük, a férjem nyugtatgat, hogy lehet nem is igaz (de az), és hogy most minek patáliázok ezen.
Nekem a nagymamám olyan, hogy mindenről van egy-két negatív véleménye. Szóval én el tudom képzelni, hogy igaz.
Amit tennék: megmondanám a rokonnak, hogy rossz dolgokat hallottam vissza vele kapcsolatban és szeretném tisztázni mi igaz ebből.
Én is amondó vagyok, hogy nyíltan kérdezz rá, és mondd el azt is, hogy kitől hallottad. Ugyanis valaki a történetben mocskosul aljas. Vagy a barátnőd, aki kölötte ezt a sztorit, és akkor arról kell lerántani a leplet, vagy a rokonok, akik így bezsélnek rólatok (tök mindegy, hogy van-e benne igazság. Életem végéig nem bocsátanám meg, ha a gyerekem mondjuk tényleg visszamaradott lenne, és egy rokonom, akiért ez a gyerek rajong, a körmössel beszélné ki a nehézségeinket, problémáinkat.Ha meg ráadásul nem is igaz, az még égbekiáltóbb.
Tehát igenis járj utána szerintem.De tényleg nem tudom, melyik a jobbik eset: ha ilyen álságos, rosszindulatú rokonaid vannak, vagy ha sz*rkavaró, hazug barátnőd. Mert a két lehetőség közül az egyik biztosan fennáll.
Azért az zavaró tud lenni, ha egy 9 éves mászik az ember hátára. És lehet téged meg úgy ismernek, hogy leharapod a fejüket ha rászólnának a gyerekedre.
Valószínű a barátnőd túlzott, a rokon sem biztos, hogy úgy értette ahogy elhangzott. Valami kgazság van benne, de ezt neked is be kell látnod. Addig meg ne támadd le a rokont, meg lehet ezt beszélni kulturáltan is.
En azokkal ertek egyet, akik kerteles nelkul eakerdeznenek. En sem hiszem, hogy tudnam az illetot oszinte mosollyal fogadni az otthonomban ugy, hogy kozben arra gondolok hogy miket mond a hatam mogott.
Ha ez nem tisztazodik, akkor kerulni fogod oket ugyis emiatt, akkor mar inkabb rakjatok rendbe a dolgokat szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!