Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha rokononok csúnyán beszélnén...

Ha rokononok csúnyán beszélnének a gyerekedről, mit szólnál? Miért kéne csendbe maradnom?!

Figyelt kérdés

9 éves a lányunk, egy életvidám kislány. Mégis visszahallottam most, hogy két rokonunk szörnyű dolgokat mond róla... Hogy látszik rajta, hogy visszamaradott, súlyos gondok vannak a fejében, neveletlen proli (egyáltalán ki mond ilyet egy kisgyerekre?!), és hogy kicsiként sem volt szépség, de egyre csúnyább. Ráadásul ezt olyanok mondják, akiket a lányom rajongásig szeret, mindig várja őket, folyton kérdezi, mikor jönnek hozzánk, mikor találkozhat velük. Ha találkozunk, mindig mézesmázosak, kedvesek, tehát nem látszik, hogy rossz véleménnyel lennének akár rólunk, vagy a lányunkról.

Én beszélni akarok velük, a férjem nyugtatgat, hogy lehet nem is igaz (de az), és hogy most minek patáliázok ezen.

2019. jún. 19. 19:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
61%

Nekem a nagymamám olyan, hogy mindenről van egy-két negatív véleménye. Szóval én el tudom képzelni, hogy igaz.

Amit tennék: megmondanám a rokonnak, hogy rossz dolgokat hallottam vissza vele kapcsolatban és szeretném tisztázni mi igaz ebből.

2019. jún. 19. 22:36
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

Én is amondó vagyok, hogy nyíltan kérdezz rá, és mondd el azt is, hogy kitől hallottad. Ugyanis valaki a történetben mocskosul aljas. Vagy a barátnőd, aki kölötte ezt a sztorit, és akkor arról kell lerántani a leplet, vagy a rokonok, akik így bezsélnek rólatok (tök mindegy, hogy van-e benne igazság. Életem végéig nem bocsátanám meg, ha a gyerekem mondjuk tényleg visszamaradott lenne, és egy rokonom, akiért ez a gyerek rajong, a körmössel beszélné ki a nehézségeinket, problémáinkat.Ha meg ráadásul nem is igaz, az még égbekiáltóbb.

Tehát igenis járj utána szerintem.De tényleg nem tudom, melyik a jobbik eset: ha ilyen álságos, rosszindulatú rokonaid vannak, vagy ha sz*rkavaró, hazug barátnőd. Mert a két lehetőség közül az egyik biztosan fennáll.

2019. jún. 19. 22:42
 13/19 anonim ***** válasza:
65%

Azért az zavaró tud lenni, ha egy 9 éves mászik az ember hátára. És lehet téged meg úgy ismernek, hogy leharapod a fejüket ha rászólnának a gyerekedre.

Valószínű a barátnőd túlzott, a rokon sem biztos, hogy úgy értette ahogy elhangzott. Valami kgazság van benne, de ezt neked is be kell látnod. Addig meg ne támadd le a rokont, meg lehet ezt beszélni kulturáltan is.

2019. jún. 19. 22:42
 14/19 anonim ***** válasza:
30%
Hát ha egy 9 éves gyerek mindenkinek az ölébe és hátára mászik, ott tényleg gond van.
2019. jún. 19. 22:48
 15/19 anonim ***** válasza:
17%
Mit jelent az, hogy “egyszerű gyerek”? Meg hogy értetlen? Mindenkihez odabújik?
2019. jún. 19. 22:53
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
Most tényleg a gyerekben keresitek a hibát? Ő jár hozzájuk, ő megy a gyerekhez. Ha ennyire irritálja minek megy? Abszolút nem kötelető.
2019. jún. 19. 23:04
 17/19 anonim ***** válasza:

En azokkal ertek egyet, akik kerteles nelkul eakerdeznenek. En sem hiszem, hogy tudnam az illetot oszinte mosollyal fogadni az otthonomban ugy, hogy kozben arra gondolok hogy miket mond a hatam mogott.

Ha ez nem tisztazodik, akkor kerulni fogod oket ugyis emiatt, akkor mar inkabb rakjatok rendbe a dolgokat szerintem.

2019. jún. 20. 07:07
 18/19 anonim ***** válasza:
biztos hogy te lånyodrol volt szó? név szerint emlitetėk vagy tėged? .
2019. jún. 20. 08:38
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
En nem a gyerekben keresem a hivat, nem is ertem miert lettem igy lepontozva, csak kerdeztem a kerdezot, hogy hogy ertette, hogy a dajat gyermeke egyszeru!? Mert mondjuk en ilyet nem mondanek soha a gyerekemre, arrol nem beszelve, hogy ha egy 9 eves egyszeru arrol a szulei tehetnek. Olvasson, tanitsak. Magatol nem lesz egyszeru egy kisgyerek, ha amugy a szuleitol mormalis ingerek erik.
2019. jún. 20. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!