Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Amikor először vetted le a...

Amikor először vetted le a gyerekedről éjszakára a pelust, akkor eleinte éjjel felkeltetted pisilni?

Figyelt kérdés
Eddig 1 éjjelen vagyunk túl, simán bepisilt, nem szólt, reggel vettem észre. Fel kellene valamikor keltenem, hogy megszokja, vagy hagyjam, küszködjek egy pár napot (hetet)? 2 év kilenc hónapos kislányról van szó, aki napközben már szobatiszta
2012. jan. 7. 21:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
én keltettem. a kisfiam olyan 2 körül pisilt be. ha éjfélkor, mielőtt lefeküdtem volna pisilt egyet bilibe, akkor kibírta reggelig.
2012. jan. 7. 21:27
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én csak akkor venném le róla a pelust éjjelre, ha már legalább 1-2 hete nem pisilt be. Keltegetni nem jó, legalábbis nálunk nem vált be, és mivel már idősebb a lányom, voltunk nephrológusnál bepisilős probléma miatt, ott is határozottan ellenezték.
2012. jan. 7. 21:43
 3/12 anonim ***** válasza:
Ahogy a második írja!
2012. jan. 7. 22:06
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekünk fél év telt el a nappali meg az éjszakai pelus elhagyás között. Ami sokat lendített a dolgon az az, hogy este nem kapott kakaót, azóta sem kap. 6 óra után csökkentem a folyadék mennyiségét. Utána már csak víz van.
2012. jan. 9. 14:15
 5/12 anonim ***** válasza:

Kisfiam 3 éves 1 hónapos. Már több mint egy éve szobatiszta, de éjszakára még mindig teszek pelust neki. Nem "merem" levenni róla éjszakára. Már rég nem pisil be éjszaka. Ritkán kb. két hetente egyszer. Este 10 körül pisil lefekvés előtt és reggel 8 utáni kelésnél is tiszta a pelenka. Már azért dobom el a pelusokat, mert összecsomósodik, nem ragad, stb. De mi van ha bepisil és nem veszem észre, megfázik. Ha van valami ötlet én is szívesen veszem.

De hogy válaszoljak is, nekem azt mondta doktor néni, hogy semmi esetre ne ébresszem fel, mert akkor megszokja az éjszakai pisilést és később azért fog felkelni. Azt mondják a nálam okosabbak, hogy meg kell szokja visszatartani éjszaka.

2012. jan. 9. 14:34
 6/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok. nem tudtam, hogy nem szabad kelteni. mondjuk szerencsénk volt, nem szokta meg a kelést,de kellett vagy jó 1 hónap, mire nem pisilt már be.

nem keltettem minden este amúgy, hetente 1-2 napot hagytam aludni, hogy lássam, h mi történik.

mondjuk ő mindig felébredt arra, ha bepisilt. Attól sosem féltem,h megfázik, mert a takaró+pisis pizsi még dunsztol is, úgyh csak melegebb lett alatta. De felébredt, úgyhogy nem kellett aggódnom, ha esetleg bepisilt volna.

2012. jan. 9. 15:00
 7/12 anonim ***** válasza:
Soha nem keltettem fel. Eleinte volt egy-két bepisilés, így egy időre visszatértünk az éjszakai pelusra (fűtési szezon előtt). De nemrég ő szólt, hogy nem szeretne éjszakára pelenkát, nem is adok rá azóta, nem pisilt be. 3 éves, 3 hónapos kisfiú.
2012. jan. 9. 15:02
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én sem keltettem. Amikor már sok száraz pelus volt éjszaka akkor levettem róla. Lefekvés előtt pisi+ az elején mindig volt cserepizsi+csereágynemű az ágy mellé készítve. Baleset 1-2 X történt csak, de mindig felkelt rá. Ja és gumilepedő volt a rendes lepedő alatt.

Az éjszakai szobatisztaság jó fél évvel a nappali után jött el csak.

2012. jan. 9. 18:12
 9/12 anonim ***** válasza:
Egy hónapja volt éjjelre szobatiszta mire levettem a pelust. 16 hósan. Nappal még most se szobatiszta a 20 hós fiam.
2012. jan. 9. 21:16
 10/12 anonim ***** válasza:
Sosem keltettem.Nekem 2-3 héttel előbb lett éjelre szobatiszta mint nappalra.Sosem pisilt be.Este pisilt és lefekvéskor már nem volt innivaló.2.5 évesen lett szobatiszta.Lány
2012. jan. 9. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!