Mesélsz 2 éves gyerekedről? Amire kiváncsi vagyok:
22 hós a fiam. Beszélni sajnos nem beszél, ezért hétfőn megyünk a neurológiára. (anyu, apu ennyit mond) Kedvenc könyve nincs, nem érdekli ha olvasok neki. A laptop és a tanuló kutya a kedvence meg a lego vonat. Imád tátszolni, baba nyelven nagyon magyaráz, szinte mindent megért. 1 hónapja jár bölcsibe heti 3 napot. Imádja az első naptól kezdve alig bírom hazahozni, azt mondják, hogy jó gyerek egész nap és nagyon okos, aludni nem mindig akar, inkább játszik helyette az ágyában- Enni tud egyedül.
13 kg és 95-96cm, 26os lába van.
Lányom van.
Beszél, sokat, mondatokban. Nagy dumás a csaj.
Kedvenc játékai: építőkocka, gyurma, rajzolás, babázás és imádja a plüssöket is (úgy bánik velük, mint a kisbabákkal).
Eszik egyedül, bár általában sok a dolga, és nem ér rá enni...
Kedvenc könyve Anna, Peti és Gergő, na meg Bogyó és Babóca. Ezen kívül a Kisvakondot szereti még.
Kedvenc játéka egy plüss cica, mindenhová magával cipeli.
22-23-as a lába.
91 cm és 11,4 kg.
Ja, és szuper hisztis, igazi akarat-hercegnő. Már ici-pici kora óta. De imádom. Küzdünk, mert én is akaratos vagyok, de nagyon szeretjük egymást.
23 hónapos a kislányom.
Mondatokban, folyékonyan és állandóan beszél. Rengeteg verset, mondókát, éneket tud. Ha nem beszél akkor énekel. Kedvence a Süsü és a Vuk.
16 hónapos kora óta nem engedi magát etetni, azóta egyedül eszik.
Kedvenc könyve a tesó Anna, Peti, Gergő könyvei, illetve minden amiben állatok vannak. Kedvence meséje a Thomas (tesótól ragadhatott rá), játéka pedig a babakonyhája és a fehér plüss kutyusa.
Egyfolytában fut, és nagyokat röhög.
Jó alvókája van.
Iszonyat akaratos és hisztis, már most Ő szeretné eldönteni milyen ruhát vegyen fel reggel, mit egyen, mit igyon, ....
Kedvenc kajája a májkrémes kenyér savanyú uborkával.
Húúúú, még órákon keresztül tudnék róla mesélni. :)
25 hónapos a kisfiam. Beszél mondatokban, sok mondókát tud már. Magától eszik, de csak kanállal, a villa még valahogy nem áll a kezére. Kimondottan kedvenc könyve nincs, talán az Anna, Peti, Gergő és a Bogyó és Babóca jobban bejön neki. Ő is szereti a plüssöket, kedvence egy maci amivel alszik is és tente macinak hívják. :)
Imád kirakózni, már magától kirakja az egyszerűbb 9, ill. 12 darabos fakirakóit. Nagyon mozgékony, lefáraszthatatlan gyerek. Éjjelente még fel kel egyszer. Nem szobatiszta, de már próbálkozik. 14 kiló és 89 cm. Szereti a társaságot, a gyerekekkel már közösen eljátszanak, nem csak egymás mellett mint eddig. Szereti bevonni őket a játékába. Szeret rajzolni, festeni, gyurmázni, nyomdázni, focizni...stb.
És a Te gyerkőcöd? Ő miket szeret?
2 hét múlva 2 éves.
Táncol, rajzol, énekel, viszont most kezd csak szavakat mondani. Nem aggódom, majd bele jön.
10 hónapos kora óta egyedül eszik, kedvenc könyv Anna,Peti,Gergő, kedvenc mese a Pingu. 21es a lábikája, hosszú haja van és egész nap magyaráz, de leginkább még babanyelven és próbálkozik minden szóval.
A kaki már bilibe megy, néha a pisi is. Kedvenc játéka az építőkocka, a rajzolás, a mágneses rajztábla.
Mindent megért, igennel, nemmel és ahával válaszol, mindent megcsinál amit mondunk neki.
Bocsi 1es, ha megkérdezhetem, van valami különösebb oka a neurológusnak, vagy kifejezetten a beszéd miatt viszitek?
11 kg, 84 centi a kisfiam. Nagyon akaratos, és igazi hangulatember. Ha rosszul ébred, akkor mindenki meneküljön, mert megy a nyekergés egész nap! Általánosságban is elég dacos, nyafis, nehéz a kedvére tenni, nem az a csupa mosoly kisfiú, inkább olyan gyakran, mint egy morgós vénember. :D De persze van ilyen a családban, szóval volt kitől örökölni. Anyuék szerint én is egy folyton elégedetlenkedő emberke voltam. :)
Bővített mondatokban beszél, mondókázik, megmondja a nevét, hány éves, hol lakik. Újabban felismeri az autómárkákat, azzal szoktam viccelni, hogy tud olvasni, mert sorolja a parkolóban: Fiat, Suzuki, Opel, stb. :)
Szinte mindent megeszik, de nem édesszájú, inkább sütiből is a sósat szereti. Nagyon szereti a gyümölcsöket, főleg a savanykásat, imádja a kefírt, azt bármikor megenné. És a levesek! Minden nap igényli, az sem baj, ha nincs utána semmi, csak legyen egy nagy tányér jó gazdag leves.
Kedvenc könyve nincs, folyton menne, nem lehet leültetni, olvasni neki, így kedvenc meséje sincs egyelőre. Ez majd biztosan változik, most a reklámújságokat lapozgatja sokat, és sorolja, hogy mi van benne, "hú, mennyi mosógép", "ilyet is láttunk a Tescoban", "anya, vegyél ilyet"...magyaráz.
Cipőmérete 24,5-25, jó nagy lábon él!
Szobatisztaság még sehol, most ott tartunk, hogy szól, hogy "jön a kaka", a pisit még csak nem is jelzi, mintha észre sem venné. A nyáron ráállunk a témára. :)
Csak egyedül szeret enni, kanállal még nehezen megy, a villát viszont biztonsággal és ügyesen használja már régóta.
Az én lányom február végén lett 2 éves.
Beszél, egész álló nap. Néha még álmában is. :) Mondókázik, énekel, egész nap csak mondja.
22-es a lába, most tavaszra már a 23-mas cipő kell majd neki. 12 kiló 90 centi. Jó evő, nem válogat, jóformán a vasszöget is megenné. Nagyon szereti a tésztákat és a leveseket, főleg a borsót.
Anna,Peti,Gergő, vagy Bogyó és Babóca az abszolút favorit, de nagyon szereti Lillebit, Nefelejcs Fifit, vagy Bartos Erika mondókás könyveit. Igazából teljesen mindegy neki, csak olvassak. Imádja az olvasást, akár egy órát is képes ülni és hallgatni. Rajzfilmek közül a Miki egér, Dóra, Bogyó és Babóca nagy kedvenc. Régebben a Fel! című mesét szerette, de már az agyamra ment. Most a Toy Storyt néztük legutóbb, nagyon tetszett neki. Amikor nem alszik ebéd után (volt kb. 2 hónapja, amikor egyáltalán nem aludt, most csak néha), akkor csendes pihenő gyanánt megnéz egy hasonló hosszú mesét.
Játszani sok mindent szeret. Babázni, a konyhájában főzni, rajzolni, gyurmázni. Most kezdte érdekelni a puzzle, ha megmutatom, hová kell tenni, akkor beleteszi. Nagyon nagy kedvenc egy Nefelejcs Fifis társas játék. A lényege, hogy van 6 nagy kártya, minden kártyán 6 kép. És a képek megvannak kicsi kockákon, azoknak kell megtalálni a helyét. Ezzel minden nap játszunk.
Mozgásban nem olyan ügyes, kicsit esetlen. Én ezt annak tudom be, hogy nem mászott. Ezért most rendeltünk neki futóbiciklit, hátha az fejleszti majd az egyensúly érzékét.
Szobatisztaságnak nyoma nincs. Vagyis van, mert szól, ha kakil, meg vissza is tudja tartani. De nem hajlandó bilibe csinálni. Pedig pl a kaki az úgy néz ki mostanában, hogy akármikor jövünk haza délután, megy a szobájába, becsukja az ajtót, aztán jön, hogy cseréljük ki a pelenkát, mert ő kakilt. Vagy fürdés előtt fél órával leveszem a pelust, nem pisil sehova. De amikor kell neki, akkor szól, hogy menjünk fürdeni, nyissam a vizet. Persze a kádban pisil. :) Talán majd nyáron. Már ígértem neki Minnie egeres bugyit, az érdekli, azt emlegeti sokat.
Egyedül eszik másfél éves kora óta, nem is hagyja, hogy etessem. Sőt, néha még el is zavar.
Nagyon önálló, borzasztóan akaratos gyerek. 15-16 hónaposan kezdődött a földön fetrengős hiszti korszak, de 19 hónaposan került bölcsibe, hamar leszokott róla. De mostanában megint kezdi.
Ő is igazi kis hangulat ember, ha rosszul ébred, akkor szó szerint rá sem nézhetnek. Múltkor a bölcsiben is ült a padon, és kiabált velem, hogy menjek el onnan (2 lépéssel odébb már jó volt), és ne nézzek rá. A többi szülő nevetett rajta. :)
Ő sem az a tipikus vigyor gombóc, ki kell érdekelni, hogy nevessen valakire. Anyukám volt ilyen, ő is kis morcos volt mindig, örök elégedetlen. Szóval nem vagyok meglepve.
Nyugodtan írjatok még, ha eszetek be jut valami. Olyan jó olvasni más ennyi idős gyerekről. Kicsit dicsekedni, kicsit panaszkodni. :)
Szia!
22 hónapos fiam van.Beszél néha hosszabb mondatokban,néha tő mondatokban ha éppen dacos akkor csak szavakat mond,mindent megért,nagyon érdeklődő,sokat énekel,mondogatja a mondókákat,nagyon szeret zenét hallgatni,táncolni.Szeret rajzolni 1 éves kora óta tökéletesen fogja a ceruzát,arc nélküli cica fej,hold,kör,egyszerűbb dolgok ügyesen mennek neki.Eleven örökmozgó,futkározik,ugrál,motorozik,11 hónapos korától megy teljesen önállóan.Nagyon jó a kézügyessége,érdeklik a szerszámok,van hogy párom odaadja a csavarhúzót és Ő csavarozhat ki egy csavart, kirakóból kirakja egyedül a 9 darabosat kis segítség kell a 15 daraboshoz.Szeret gyurmázni,festeni,segíteni nekem főzni,teregetni,seperni,porszívózni.Kézzel kb 8 hónapos kora óta egyedül eszik evőeszközzel,segítség nélkül 16 hónapos kora óta,éjszakákat átaludja már 5 hónapos kora óta,nappal is alszik 2-3 órát.Próbálkozik a bilivel,szól,hogy pisi húzza le a nadrágot,és bele is pisil a bilibe.A harisnyán belebújós felsőn kívül mindent felvesz,levenni mindent le tud.Sokszor játszik a plüsseivel szerepjátékot,rendszeresen meg kell "etetni" két kedvenc medvéjét.Szeret építeni,autózni,ügyesen megnevezi saját testrészeit,vagy a plüsseiét vagy a képen látható állatok,emberek testrészeit. 85cm,13 kg,22-23as lába van.Tisztaság mániás,ha koszos a keze rohanni kell megmosni,ezt is egyedül csinálja meg is törli a fogait i megmossa,de segítek,hogy alaposabb legyen.Szeret nagyon fürdeni ott is ügyesen mossa magát.Nagyon szeret enni,szereti a gyümölcsöket,a lekvárt,savanyúságot és persze a süteményeket,tésztákat.Szereti a Micimackót,Kisvakondot,Mickey egeret,Magyar népmeséket.Számol 5ig,6ig mikor milyen kedve van.A lapjába véve egy kedves,jóindulatú,kedves,barátságos,kiegyensúlyozott,társaságkedvelő kisfiú,de makacs emellett,akaratos.Nagyon tud hisztizni,és nyafogni.nagyon önálló, a bölcsiben is mindig mondják,hogy ahhoz képest,hogy Ő a legkisebb a csoportban Ő a legönállóbb és a legelevenebb.Egyszer kétszer neki is volt földön fetrengős hisztije,de nagyon ritkán,mert hisztinél beküldöm a szobába és csak úgy jöhet ki ha lenyugodott,így szépen kezd leszokni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!