Anyukák, mi a véleményetek, hasznos a egy második autó,
vagy luxus?
Figyelt kérdés
3 éves és 6 hónapos gyerekeim vannak. A nagyobbik ovis. Kb 15 perc gyalog az ovi, boltok,posta,orvos,a kicsivel megyünk,jövünk,nincs is ezzel gond amig jó az idő. De ha szakad az eső, kánikula van, vagy minuszok,hát elég emberpróbáló 2 gyerekkel eljutni A-ból B-be.
Férjem azt mondja ruházzunk be egy második kicsi, olcsó autóba nekem, amivel tudom a gyerekeket vinni, bevásárolni, rohangálni. Van egy nagy egyterünk, de sokszor a férjem használja.
Nem tudom,nem vagyok kényelmes fajta, de ebben a helyzetben talán nem pénzkidobás egy kis autó.
Nekem két gyerekem van, a kicsi 5,5 hónapos, a nagy 4 éves. Egy autónk van, és baromira nem hiányzott több, míg ovis nem lett a nagy. Tőlünk az ovi 25 perc séta kb - az én tempómban. A lányoméban háromnegyed óra legalább. Na ehhez nekem reggel 8kor nincs idegzetem, terhesen se volt, most a picivel pláne nincs. Délután sokszor gyalog megyünk érte, de reggel kizárt dolog. Jelenleg egy kocsink van, a férjemmel mindig logisztikázunk, hogy mikor nem feltétlenül muszáj azzal mennie, hogy otthon tudja hagyni nekem. Szóval mi is fogunk venni még egyet, nem érzem luxusnak.
2019. jún. 14. 07:09
22/32 anonim válasza:
3 gyerekünk és 2 autónk van. Borzasztó lenne kocsi nélkül. Az oviba ugyan sokszor gyalog járunk, mert tőlünk is csak 15 perc, a legnagyobb egyedül jár suliba, a legkisebb pedig itthon van velem, 1 éves, és mégis borzasztóan fontos nekünk az autó, hiszen az életünk nem csak ovi és otthon között zajlik. Meg lehet csinálni, hogy gyalogolok mindenfelé, lehet bazinagy bevásárlószatyrokat cipelni hátibabával is, lehet náthás babával fagyos szélben elmenni az oviba a nagyobbikért, lehet együtt izzadni-ázni-fázni, és mindenhova 3-szor annyi idő alatt odaérni, nem arról van szó, hogy nem bírnám megtenni, de miért szivassam magunkat, ha nem muszuáj?
2019. jún. 14. 08:02
23/32 A kérdező kommentje:
Férjem is ugyan ezt mondja mint a 22. Ne szivassam már magunkat ha olyan az időjárás. Nagyon szeretek sétálni a lányokkal, és ha lenne autóm továbbra is sétálva mennénk dolgunkra jó időben. De rossz időben valóban ez a legkényelmesebb módja a közlekedésnek.
Lehet hogy mégiscsak beadom a derekemat :))
2019. jún. 14. 09:00
24/32 anonim válasza:
Azért gondoljátok át. Ha csak rossz időben használjátok 2x1 kilóméterre akkor nem lesz hosszú eletű az az autó.
2019. jún. 14. 09:23
25/32 anonim válasza:
Hát, utolsó, az elmúlt 2 hónapból 1,5ben minden nap esett... És az év felé kb. ilyen. Jó, hogy van sajátom, nem kell a férjemre várni. Mondjuk nekem mindig is volt saját kocsim. És valahogy mindig rosszul jött ki, ha épp valamelyik autó nagyszervizen volt és épp mindkettőnknek menni kellett... Ha bírják anyagilag, akkor legyen 2.autó.
2019. jún. 14. 10:57
26/32 anonim válasza:
De ha minden nap is hasznalná ilyen rövid távra, akkor is tönkremenne.
2019. jún. 14. 13:40
27/32 A kérdező kommentje:
De mitől megy tönkre?
Apukámnak van egy 11 éves opel astrája. 11 év alatt kb 10.000 kilométert ment vele, azaz még szinte új :) Alig használja, de az ég világon semmi baja nincs, szervizben sose volt még, nem rohad, rendszeresen szervizelt.
Inkább attól félnék hogy beleköltözik valami állat :)))
2019. jún. 14. 13:52
28/32 A kérdező kommentje:
Egyébként ha lenne autóm, valószinűleg előbb vagy utóbb elkényelmesednék,és mindenhová autóval járnék. Márcsak amiatt is hogy ne kihasználatlanság miatt amortizálódjon a kocsi.
2019. jún. 14. 13:54
29/32 anonim válasza:
Agyf..szt is kapnék, ha a kora reggeli indulást esőben, fagyban gyalog kéne megtenni. Lehet mondani, hogy lusta, kényelmes vagyok, de igenis jó, hogy a bokáig érő hóban beülünk a garázsba a már fűtött autóba, aztán csak kiszállunk az ovinál/másik mélygarázsban, és nem kell szenvedni azzal, hogy fázik a gyerek keze/arca/lába, beázik a csizma, tiszta hó lesz ő is, én is, vagy éppen odafagy rá a takony. Én sem azért sminkelek, és csinálom a hajam reggelente, hogy a kinti időjárás tönkretegye 2 perc alatt.
Sokkal egyszerűbb saját autóval, kényelmesebb és gyorsabb is. Nem az fogja megmenteni a környezetet, ha én szivatom magunkat...
2019. jún. 14. 21:30
30/32 anonim válasza:
Ilyen rovid tavokra en ha megengedhetnem magamnak, valami pici elektromosban gondolkodnek. Mar csak a jelenleg ingyen parkolas miatt is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!