Van itt olyan aki gondolt egy nagyot, és vett valami öreg luxus kocsit olcsón?
Olyanok tapasztalatait szeretném olvasni, akik pl a 15 éves astrábol hopp átültek egy 15 éves luxus kocsiba úgy hogy anyagi helyzetükben ezt semmilyen javulás nem indokolta. Pusztán megkívánta tízen x évesen ki bírta fizetni és hopp bele ugrott.
Arra lennék kíváncsi van e olyan akinek bejött. És teszem azt másfél millióért évek óta mászkál egy 2005-os touareggel vagy hasonló kaliberű kocsival lényegesebb meghibásodás, ráfordítás nélkül, de annak minden kényelmével.
Vagy ilyen nincs, minden esetben totális csőd lett a szegény ember luxus utáni vágyakozásának vége.
Mi romlott el mennyibe került, mi lett a vége? Ezt is szeretném hallani.
Pénz nélkül kevésbé jellemző, de ha van tartalék az előforduló hibákra, és tudatosan választ valaki régi gépet azt nem éri meglepetésként egy több százezres számla.
Egy benzines Astra-ban, hétköznapi motorral nem találkozni kettős tömegűvel, egy Touareg a nagy köbcentije és sok lóerő miatt pl biztos hogy rendelkezik azzal, és ez még csak egy hibaforrás.
Én vettem már 4.2-es A8-ast 97-ből, 900 ezer forintért. Ráadásul nem is csak ilyen hobbiautó lett, mert mentem vele majdnem százezer km-t 2 év alatt. Költöttem rá, de apróságokra csak, műszaki hibája semmi sem volt. Drágábban adtam el, mint ahogy vettem :)
5-6 éve vettem fillérekért egy E34-es 525i BMW-t, na ezzel már gyakran akadnak gondok, de olcsón meg szoktam csinálni, és próbálom rendszeresen használni, olyan szinten, hogy a múltkor pl Németországban voltam vele, merthát legyen akkor rendesen használva. Úgy a szívemhez nőtt, hogy mostmár nem is lesz eladva, főleg a masszív értéknövekedése miatt sem.
Most egy V10-es Touareget akarok keresni párezer euróért (pont Touareg igen :D), azt is csak poénból, hogy 10 hengeres dízel, milyen durva már. És bízom benne, hogy az is jó lesz.
Mondjuk hozzá kell tenni, hogy nekem mindig van egyszerre legalább 3 autó az udvaron, szóval nem az van, hogy fúú most megáll a BMW, akkor meghalok. Egyetlen autónak nem mernék én sem ilyeneket bevállalni.
Ha ilyen sztorira vágysz, akkor ne itt, a gyakori.hu-n kérdezősködj, hanem gurulj ki valamelyik "óccsó" benzinkúthoz péntek éjszaka. Ott számtalan csuda-történetet lehet hallani. Például a kétmotoros swiftekről, a turbós ezerkettes ladákról, eldugott fészerekben fellelt de pöccre induló veteránokról, vagy a -kérdésedben szereplő- fillérekért vásárolt öreg luxus autókról.
Autós körökben bármikor bele lehet futni egy ilyen babarózsaszín álomtörténetbe.
Aztán az már legyen a Te dolgod, hogy elhiszed, vagy sem. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!