Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért baj az, ha a 4 éves...

Miért baj az, ha a 4 éves csak 3 ujjat rajzol az embernek, és hajat sem rajzol?

Figyelt kérdés
2019. jún. 11. 22:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ki mondta, hogy baj?
2019. jún. 11. 22:26
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezem en is,ki mondta hogy baj? Miert lenne az? Semmi problema nincs ebbol szerintem.
2019. jún. 11. 22:27
 3/12 A kérdező kommentje:
Óvónők mondták.
2019. jún. 11. 22:50
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
5 évesen elvárás, hogy legyenek meg a főbb testtájai, úgy mint fej nyak has meg végtagok, és legyen valamiféle arca. Az ujjak száma sztem tökmindegy, a képregényfiguráknak is csak 4 van, és pl a frizura sosem fogja érdekelni a kisfiúkat. :)
2019. jún. 11. 22:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hat en ha jol enlekszem meg elsoben is ugy rajzoltam a kezeket, mint a ketujjas kesztyuket. Aztan megsem esett senki ketsegbe. Igaz sosem voltam 5-os rajzbol. Elsoben sem.
2019. jún. 11. 23:00
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Kiscsoportos a gyerekem, ki szokták tenni az alkotásaikat. Örülhetnek, hogy egyáltalán rajzol:D

A csoportban 4 évesek vannak, és a rajzaik nem nagyon felismerhetőek, csak pár gyereknél.

Még tavaly is ez volt, akkor pl az én gyerekem csodálatosan rajzolt, részletesen, pontosan, de megszólalni képtelen volt. Amíg mások folyékonyan beszéltek, de köröket rajzolgattak..

4 éves korra kezdik behozni egymást, már az én gyerekem is beszél, de nem túl érthető, másoknál kezdtek megjelenni a viszonylag felismerhető rajzok, vagy most tanulta csak valaki hajtani a hintát.

5 évesen majd aggódhatsz az értelmi képességei miatt, akkora már szinte egy szinten vannak minden téren, gondolom most a többi szülőnek is mondják, hogy a gyereke nem ugrál egy lábon, nem jól ejt szavakat, nem hajtja a hintàt, pedig a többség igen

Nem kell aggódnod.

Egyébként a rajz szokott az értelmi képességek mércéje lenni, meg az összehangolt mozgásé, de önmagában nem jelent semmit.

Pláne, ha van kopasz a családban:)

2019. jún. 12. 07:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Miért, baj?

Az enyém 9 éves, és ha rajta múlik, egyáltalán nem rajzol ujjakat. Nem azért, mert nem tudja, hogy hány ujja van az embernek, hanem mert szimplán nem érdekli.

2019. jún. 12. 07:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Volt egy osztálytársam, akinek harmadikban én mutattam meg, hogy kicsit valóságszerűbb lesz a rajza, ha az ember kezei nem a feje két oldalából indulnak el. Tehát elég érdekes módon ábrázolt. Ennek ellenére mindig nagyon jó tanuló volt, kedves, intelligens.
2019. jún. 12. 09:42
 9/12 anonim ***** válasza:
24%
Anyuka,ne ess panikba foleg ne az ovonok velemenye miatt!! Mikor babat vartam a vedonom ijesztgetett minden hulyeseggel plusz az orvosok,mikor megszultem akkor is sokmindent magyarazott a vedonom hogy ez es az nem oke a babamnal,elso babam volt igy hallgattam ra! Oriasi hiba volt mert bar sok mindent nem ugy csinaltam ahogyan mondtak megis szepen fejlodott a babam es minden rendben volt. Ovis koraban az ovonok majd sulis koraban a tanarok is pampogtak. Foloslegesen. Szeretik ijesztgetni a kismamakat es az anyukakat. Minden gyermek es minden szulo mas,ne hallgass a hulyesegre. Szerintem nem ez lesz a sorsdonto a gyermekednel hogy hany ujjat rajzol egy embernek,legalabb rajzol es ugyesen probalkozik. Ne parazz ra
2019. jún. 12. 13:15
 10/12 anonim ***** válasza:
A mi ovinkban is elvárás,vagyis drága okos óvónő szerint az ujjak ábrázolása.Majmok, komolyan! Olyan utálatosan mutatta az ikreim (lányok) rajzát,5 évesek lesznek nyáron, tehát középső csoportosok., szóval olyan flegmán mutatta,hogy ez/az a kislány (ja,a kedvenc 🤤) , már nézzem meg milyen szépen rajzol,az enyéimmel gyakorolni kellene otthon.Pedig a másik kislány kiscsoportos..... Édesanyjukád, gondoltam.Szerintem az egész óvodában nem fogy annyi papír,ceruza,vizfesték,zsirkrèta , mint nálunk. Ráhagytam.Okostojás.
2019. jún. 12. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!