Vajon meddig nem gond, hogy a gyerek nem rajzol felismerhető alakot, csak firkál?
Nagyobbik lányom 4 évesen még nem rajzolt felismerhetőt, nem is szeretett rajzolni. Aztán egyszer csak elkezdte érdekelni, azóta folyamatosan alkot. A húga is kb. így volt, csak nála már nem aggódtam. A lányoknál utánanéztem kicsit a dolognak, meg az óvónőkkel beszélgettem róla, és úgy tudom, hogy először a nagymozgásban kell megfelelően megügyesedniük, a finommotoros mozgás, mint pl. rajzolás csak utána jön. Meg a rajzoláshoz a kéz izomzatának is meg kell erősödnie, ezért javasolnak pl. gyurmázást meg legózást meg papír hömbölgetést, ha a gyerek nem jól fogja a ceruzát.
Egyébként a lényeg az, hogy mire iskolába megy, addigra képes legyen két vonal közé betűt rajzolni.
Köszi.
19.00-ás, az egész más, hogy te nem tudsz rajzolni, mert attól még képes vagy kört, háromszöget, arcszerűre szemet stb. alkotni. Nem lehet összehasonlítani egy kisgyerek finommotorikájával.
Valahol ezek le vannak irva
Pl 2 evesen kell tudni kort
3 evesen ha nem is latszik ki a rajzbol de meg kell tudnia nevezni a rajzot
Asszem 4-5 evesen kell tudni arcot pl napra szem szaj de nem biztos
A finommotorikaban is tilos csak egyetlen teruletet nezni, hanem pl azt is kell hogy 3 evesen egymasra tud e tenni 10 kockát, ill elforditott formakat helyukre illeszteni, vagy pl babbol a lencsét kivalogatni.
Nem lehet semmit leszűrni natur csak a rajzbol. Ott van még pl hogy akár a kanalat helyesen v görcsösen tartja e,tud e tálcán pohar vizzel egyensulyozni
Valahol le van irva korosztalyokra bontva szakmai/pszichologiai szűrés szerint hivatalosan miket kell nezni
Sajnos linkelni nem tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!