Van itt olyan aki a nyári oviszünetben nem szeretne a gyerekével lenni? Nem az h nem tud hanem nem akar.
Ez a hetekig nekem is durva. Mi sose voltunk hetekig lepasszolva, és öszintén, marhára nem is akartam volna, ahogy a tesóm se vágyott rá. Én gyerekként se értettem, hogy pár barátom miért van heteket a nagyszülőknél, és hogy nem hiányzik az anyukájuk, apukájuk. A lányom 4 éves, szokott anyukámnál aludni 1 éjszakát, 2 volt a max. A fiam még kicsi, nála fel sem merül, mert anyatejes, de egyiküket se tudnám hetekre lepasszolni, az rengeteg.
Nem viszem a lányomat jövő héttől oviba, ez az utolsó hét, onnantól összevont csoport van. Szerintem neki néha hiányozni fog, de örül, hogy itthon lehet. Majd bandázunk sokat a barátokkal. Én nem passzolnám le a saját kényelmemért.
Rengeteg ilyen van, de nem fogják bevallani, inkább jönnek azzal, hogy ők is mennyire szerettek táborba járni. Persze, iskolásként, de ez a kérdés ovisokról szól, akiknek igenis a szüleikre van szükségük. Olyan nincs, hogy egy 3-6 éves "unja" az anyját, legfeljebb az anyuka unja, hogy tartalmas programot kéne szervezni a gyereknek, inkább bevágja az ovi ügyeletbe. És nem, most nem a dolgozó szülőkről beszélek, akiknek azt a 4 hetes ovi leállast is nehéz megoldani, hanem azokról, akik otthon vannak gyesen, de személyes sértésnek veszik, amikor az óvoda arra kéri őket, hogy ha megtehetik, tartsák otthon a gyereket.
Ne keverjük ide az iskoláskort, az már egy egész más történet.
Nekem azért fura ez, mert mindig azt hallani hogy rohanni kell, nem tudunk a gyerekekkel lenni.
Ha pedig jön a szünet, már előre rettegnek hogy melyik héten hová fogják elküldeni a gyerekeket, csak hogy ne kelljen szembesülni azzal, hogy nem tudnak mit kezdeni velük, pláne nem is akarnak.
Itt az alkalom hogy EGYÜTT legyenek, az ovisok és még kisebbek igenis ezt igénylik.
AZ IDŐ az amit a másikra áldozunk a legfontosabb.
A gyerekem 1-2 hét itthonlét után már pusztul az unalomtól. Mivel kisteso is van, nem tudunk állandoan csatangolni,nem tudom kettejüket egyedül strandra vinni stb.
Nem kárhoztatom arra a gyereket h itthon egye az unalom a panelban, mikor tök jol érzi magát az oviban és még délután is alig lehet hazavonszolni olyan jol elvan. Ugyhogy a 4 hét nyári zárást és a nyaralásokat kivéve megy oviba. És igen, én is ezt akarom,nem pedig egy otthon vergödö nyügös gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!