Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan aki a nyári...

Van itt olyan aki a nyári oviszünetben nem szeretne a gyerekével lenni? Nem az h nem tud hanem nem akar.

Figyelt kérdés
Ilyenkor jön a mamához küldés, tábor, stb.
2019. jún. 10. 15:33
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Ez a hetekig nekem is durva. Mi sose voltunk hetekig lepasszolva, és öszintén, marhára nem is akartam volna, ahogy a tesóm se vágyott rá. Én gyerekként se értettem, hogy pár barátom miért van heteket a nagyszülőknél, és hogy nem hiányzik az anyukájuk, apukájuk. A lányom 4 éves, szokott anyukámnál aludni 1 éjszakát, 2 volt a max. A fiam még kicsi, nála fel sem merül, mert anyatejes, de egyiküket se tudnám hetekre lepasszolni, az rengeteg.

Nem viszem a lányomat jövő héttől oviba, ez az utolsó hét, onnantól összevont csoport van. Szerintem neki néha hiányozni fog, de örül, hogy itthon lehet. Majd bandázunk sokat a barátokkal. Én nem passzolnám le a saját kényelmemért.

2019. jún. 10. 20:32
 22/30 anonim ***** válasza:
56%

Rengeteg ilyen van, de nem fogják bevallani, inkább jönnek azzal, hogy ők is mennyire szerettek táborba járni. Persze, iskolásként, de ez a kérdés ovisokról szól, akiknek igenis a szüleikre van szükségük. Olyan nincs, hogy egy 3-6 éves "unja" az anyját, legfeljebb az anyuka unja, hogy tartalmas programot kéne szervezni a gyereknek, inkább bevágja az ovi ügyeletbe. És nem, most nem a dolgozó szülőkről beszélek, akiknek azt a 4 hetes ovi leállast is nehéz megoldani, hanem azokról, akik otthon vannak gyesen, de személyes sértésnek veszik, amikor az óvoda arra kéri őket, hogy ha megtehetik, tartsák otthon a gyereket.

Ne keverjük ide az iskoláskort, az már egy egész más történet.

2019. jún. 10. 21:04
 23/30 anonim ***** válasza:
48%
Nekem nincsen még gyermekem. Viszont igenis oviban is örültem, hogy nem otthon ültem egész nyáron. Nem heteket voltunk külön, hetente együtt töltöttünk 2 napot, a nagyszülők között. És imádtam. Nem, nem hiányzott anyukám, vagy ha igen, akkor még felhívták nekem telefonon, és beszéltem vele. Velem volt a 7 évvel idősebb bátyám is, és ő is mindig szeretett nyáron elmenni nagyszülőkhöz, rokonokhoz.
2019. jún. 10. 21:19
 24/30 anonim ***** válasza:
70%
Nekem ez a lepasszolas teljesen kimaradt az életemből. Anyukám óvónő, így a nyár nálunk sosem volt probléma. Sose passzolt le, jöttünk mentünk egész nyáron együtt. És ez annyira bennem van, és annyira szerettem ezt így hogy én se teszek másképp. De nem is birnek ki egy hetet se a gyerekem nélkül...nekem még meg kell tanulnom elengedni hosszabb időre. Eddig egyszer aludt nélkülünk egy éjszakára..még akkor is lelkiismeret fzrdallasom volt.
2019. jún. 10. 22:19
 25/30 A kérdező kommentje:

Nekem azért fura ez, mert mindig azt hallani hogy rohanni kell, nem tudunk a gyerekekkel lenni.

Ha pedig jön a szünet, már előre rettegnek hogy melyik héten hová fogják elküldeni a gyerekeket, csak hogy ne kelljen szembesülni azzal, hogy nem tudnak mit kezdeni velük, pláne nem is akarnak.

Itt az alkalom hogy EGYÜTT legyenek, az ovisok és még kisebbek igenis ezt igénylik.

AZ IDŐ az amit a másikra áldozunk a legfontosabb.

2019. jún. 10. 22:40
 26/30 A kérdező kommentje:
Egy pár példa, amit ilyenkor lehet csinálni: tollasozás a kertben, együtt főzőcskézés, társasozás, kártya, kirándulás, strand, fagyizás, vagy egyszerű délutáni családi séta, kertészkedés, rajzfilm nézés közösen, szalonna sütés..
2019. jún. 10. 22:46
 27/30 anonim ***** válasza:
56%
Egy másik kérdésnél vérre menő vita alakult ki arról, hogy normális-e, ha egy kisgyerek az anyját veri, és döbbemetemre a válaszolók fele ezt teljesen rendben lévő viselkedésnek találta, sőt úgy vélték, a jó nevelés jele, hogy verekszik a kisgyerek (aki nem hiszi, olvassa el). Őszintén szólva egyáltalán nem csodálom, hogy az ilyen szülők, akik elméletben semmi kivetnivalót nem találnak abban, hogy bántalmazza őket a saját gyerekük, nem szívesen vannak együtt vele, és passzolják le, amerre csak tudják. En sem töltök szívesen időt olyannal, aki ver. Normális emberek viszont, akik időt és energiát fektetnek a kisgyerekük nevelésébe, biztos, hogy hacsak tehetik, örömmel veszik a nyári szünetet, hiszen nem egy kis terroristát kell elviselniük, hanem végre minőségi időt tölthetnek a gyerekükkel, akit szeretnek.
2019. jún. 10. 23:38
 28/30 anonim ***** válasza:
27%
Hiába bizonygatjak sokan, hogy a gyerek unatkozik.. Jobb nekik mashol... En is volt, hogy unatkoztam gyerekkent, de akkor is jobban szerettem otthon lenni. Most is a fiam csoportjába van egy pár gyeses aki viszi a gyereket...Sőt sogornom is viszi, csak arra a 3 hétre nem viszi mikor leall az ovi(naluk annyi idő), pedig otthon a kicsivel. Ja es az sincs h akkor elhozom delbe, vagy neha delben, vagy rogton uzsi utan... Hanem valamikor 4 utan beesik erte. Nyilván könnyebb így neki. Szoval vannak boven. Nekem is konnyebb lenne, ha oviba lenne... De...
2019. jún. 11. 07:48
 29/30 anonim ***** válasza:
61%

A gyerekem 1-2 hét itthonlét után már pusztul az unalomtól. Mivel kisteso is van, nem tudunk állandoan csatangolni,nem tudom kettejüket egyedül strandra vinni stb.

Nem kárhoztatom arra a gyereket h itthon egye az unalom a panelban, mikor tök jol érzi magát az oviban és még délután is alig lehet hazavonszolni olyan jol elvan. Ugyhogy a 4 hét nyári zárást és a nyaralásokat kivéve megy oviba. És igen, én is ezt akarom,nem pedig egy otthon vergödö nyügös gyereket.

2019. jún. 13. 20:24
 30/30 A kérdező kommentje:
Ha a gyerek otthon unatkozik arról a szülő tehet, játszani foglalkozni kell vele. Tudom ez elég megterhelő.
2019. jún. 16. 07:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!