Azok válaszát várom, akik tényleg csak a párjukra és magukra támaszkodhatnak. Fizetett segítségre nem telik, nagyszülőkkel nem jó a viszony, dolgoznak, messze laknak, meghaltak stb., tehát olyan sincs, hogy csak heti 1-2 óra. Kettőtökön kívül senki. Hogy élitek meg? Milyen így gyereket nevelni?
Meg tudjuk oldani, de látom, hogy mennyivel könnyebb azoknak, akiknek bármikor ugrasztható valaki.
2019. jún. 10. 10:55
2/29 anonim válasza:
Kicsit off leszek mert nálunk van nagyszülő, közel lakik, jó a kapcsolat, de ők nekem nem "a segítség" hanem a mama és papa. Mi ketten önállóan neveljük a gyereket, takarítunk, főzünk, mindent. SOHA nem jár át a mama-papa seperni vagy vigyázni a gyerekekre ha főzök.....sosem értettem mi ebben a nagy szám, miért rinyál annyi anyuka hogy jahahaajj nincssegíccség...mi a férjemmel vállaltunk gyereket. Ellátjuk őket és a háztartást. A mama-papa az nálunk akihez vendégségbe megyünk vagy együtt grillezni stb.
A hétköznapokban mi segítünk egymásnak az apukával ahogy ez természetes!
2019. jún. 10. 10:56
3/29 anonim válasza:
2. vagyok, ha beteg a gyerek táppénzen maradok vele (én, nem a nagyszülő), ha esőben a nagyért kellett menni elmentem a kicsivel. Mire gondoltok mint napi segítség?
2019. jún. 10. 10:59
4/29 anonim válasza:
Egy gyerekkel az ég egy adta világon semmi problémát nem jelentett. Mindig mindent megoldottunk.
Most hogy kettő van, hát...
Boldogulunk, de jó lenne ha lenne segítség. A nagy nemsokára ovis, akkor szerintem megint könnyebb lesz.
Egyébként fizetett segítségre telne, de ódzkodom tőle, nem is tudom hogy hol keressek megbízhatót.
2019. jún. 10. 10:59
5/29 anonim válasza:
2-es, csak egy példa:
kicsivel kórházba kerültem, nagy otthon volt beteg, az apja vett ki táppénzt, tiszta sor, de jó lett volna ha jön valaki "látogatni" is minket. Nem ám azért hogy társaságot adjon, hanem tiszta ruhát hozzon a gyereknek, nekem ill. ennivalót, mert nem adtak ugye...stb.
4-es voltam.
2019. jún. 10. 11:03
6/29 anonim válasza:
2-es, pl. határidős munkám van és látom, hogy nagyon neccesen készülök el vele munkaidő végéig. Nekem egész nap görcsben a gyomrom, az ebédet is 2 perc alatt falom be a monitor előtt, mert legkésőbb 16:15-kor el KELL indulnom a gyerekemért az oviba. A szobatársam meg odacsörög az anyukájának, hogy menjen el a gyerekért, mert kicsit túlóráznia kell.
2019. jún. 10. 11:08
7/29 anonim válasza:
6, 2-es vagyok, végigcsináltam. Nagyszülőnek nem tudtam csörögni mert dolgozik. Mindketten aktívan dolgoznak. Nekem természetes hogy ezeket én oldom meg rinya nélkül.
2019. jún. 10. 11:11
8/29 anonim válasza:
Amiket itt írtok (kórház meg túlóra) azok megoldhatók, ha kényelmetlenül is. En is kerültem kórházba, terhesen a 2. gyerekkel, férjem jött be a gyerekkel és hozta a tiszta ruhát és kaját.
Nem azt mondom hogy nem lehet kényelmi faktort csinálni a nagyszülőből, de nagyon túl van ez misztifikálva az anyukák által.
Több szervezkedést igényel és kényelmetlenségeket néha, de nem lehetetlen a házaspárnak nevelni a gyerekeket.
2019. jún. 10. 11:16
9/29 anonim válasza:
Én is meg tudom oldani, nem is rinyálok, de az tény, hogy könnyebb lenne, ha segítene valaki. Egyébként már az is nagy könnyebbség, ha hétvégén át tudsz menni a nagyszülőkhöz vendégségbe. Aznap nem neked kell főzni és le is kicsit szusszanni is tudsz, amíg a nagyszülők unokáznak.
2019. jún. 10. 11:16
10/29 anonim válasza:
Hat én anno egyedülálló anya voltam a gyerekem születésétől 8 éves koráig. Mondjuk fizetett segítségem volt - bébiszitter, ha már nem volt több táppénzes nap vagy szabadság,illetve ha ügyet kellett intézni, de nem sokszor került rá a sor. Még lehet mindent oldani, csak gondolkodni kell meg akarni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!