Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak hogy megálljon...

Mit csináljak hogy megálljon a súlya?

Figyelt kérdés

Kisfiam 22hónapos és most megmértem itthon (kíváncsi voltam) 19kg(csak szandi zokni meg egy póló volt rajta) 18hósan 15,6kg, 1évesen 12kg volt.

Egy kicsit magasabb is az átlagnál most 97cm.

Cukros italt nem kap. Víz vagy vízbe frissen facsart citromlé vagy narancslé

Reggeli tej/kakaó

10órai es uzsonna az gyümi

Ebédre és vacsorára azt eszi amit mi

Már nem tudom mit csináljak. Visszavettem az adagjából 18hósan de az sem jött be.

Csokit akkor kap ha éppen valaki hoz neki de ez ritka. Mert aki sűrűbben jár annak mondtam hogy inkább egy alma vagy banán stb. (Ezt be is tartják)

Egész nap pörög. Napi 2x(délelőtt 2óra délután 3-4órát) sétálunk ő vagy motorral vagy futóbiciklivel jön de közben sétál is sokat.

Nem értem az egészet. Van pocak meg combi de nem tünik ránézésre 19kgnak. Nagyon széles a válla és a csípője is. A combja pedig nem lötyög ha megfogjuk olyan kemény hogy alig tudom benyomni. Tényleg nem értem. Fogyóztatni nem szeretném. Van még más is így.....

2019. jún. 9. 12:15
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Gyerekorvoshoz fordulj, ahogy többen írták, de ne hagyd, hogy lerázzon azzal, hogy lépcsőzetesen híznak-nőnek a kicsik, harcolj ki egy vérvizsgálatot pajzsmirigy-funkcióval. Amire figyelj leginkább az az olyasfajta zsír, amit pl. téliszalámival, kolbásszal, sajttal visz be a szervezetébe. Egy szelet téliszalámiban rengeteg kalória és zsír van. Ebédre és vacsorára adj egy kicsivel kisebb adagot neki. Ha szereti a zöldségeket, akkor a főétel mellé többet kínálj. Engedd evés előtt és közben is bőségesen inni!
2019. jún. 9. 20:52
 22/32 anonim ***** válasza:
71%
Dokihoz vidd el mert túl sok ennyi súly egy 2 éves gyerekhez lányom 9 éves kb 28 kg te gyereked kicsit kövér .nem nehéz csontu vagy izmos szerintem .
2019. jún. 10. 06:56
 23/32 anonim ***** válasza:
41%
19kg 6évesen volt a gyerekem
2024. ápr. 9. 06:17
 24/32 anonim ***** válasza:
51%

8 éves lányom 128cm és 21kg..

6 éves korától 7.5 éves koráig 19 kg volt.

2024. ápr. 9. 08:11
 25/32 anonim ***** válasza:
Mekkorák az adagok? Ti miket esztek?
2024. ápr. 9. 14:08
 26/32 A kérdező kommentje:

Mintha csak én írtam volna ezt ki 5 éve. Az én kisfiam is 2 évesen volt 19kg 100cm. Semmi édeset nem kapott. Maximum alkalmakkor. Neki sem lötyögött a combja, egy stram husi volt belecsípni sem lehetett a mai napig ilyen. A térdkalácsa is szélesebb mint ahogy a válla csipője stb. Ő most hétvégén lesz 7. 135cm és 45kg. Most hogy neki állt többet focizni tünt el a pocakból. Pedig eddig is rengeteget mozgott. De igazából hiába vittem bárhova nem tudtak rá választ adni miért ilyen. A házi orvosunk és védőnőnk oda van érte mert úgy amúgy jól néz ki szerintük. A hasa sem lötyög. Hogy miért ilyen nem tudom. A családban sincs hasonló. A kistesója meg az ellentetje. Csont és bőr most lett 3 harmadikán. 98cm és 14kg

Persze el kell vinni kivizsgálás.

2024. aug. 15. 14:16
 27/32 anonim ***** válasza:
7 éves lányom 19kg.
2024. aug. 15. 14:47
 28/32 anonim ***** válasza:
Könyörgök, kérdező: ez a te kérdésed!
2024. aug. 15. 14:50
 29/32 anonim ***** válasza:
69%
Nem csak mintha. Egyébként most is nagyon nagy a súlya, hiába dugod homokba a fejed.
2024. aug. 15. 18:06
 30/32 anonim ***** válasza:
52%

7 évesen 45kg? Aztakutyamindenit! A fele pont jó lenne.

A 8 éves lányom 24kg.

2024. aug. 15. 18:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!