Kislányom 19hónapos és kb. 9,8 kg.(2490 gr 50cm volt születéskor)Egy percre sem áll meg,mozgékony egészséges kislány,bár az étvágya pocsék!Anyukám szerint én sem ilyen magas,sem ilyen "nehéz"nem voltam,mindíg sokkal kisebb voltam a korosztályomnál és én is 2,5 kg-al születtem,most 160 cm és 55 kg vagyok...igazából nem aggódom,az orvos és védőnő mindíg nyugtat hogy minden rendben és jó a súlya,sőt az utóbbi hónapokban meg is lepődtek mert önmagához és a korához képest elég sokat hízott(csak azt nem tudom hogy mitől:)pedig már szalad,csak kíváncsi vagyok hogy tényleg mennyire átlagos a súlya!?
Az én kislányom a múlt héten volt 2 éves, 9,54 kg és ő is kb 80-82 cm. Születési súlya 2200 gramm, ehhez 44 cm volt, betöltött 38. hét után született. Én nem parázok ezen, mindig azt mondják, hogy nem sovány, önmagához képest tök arányosan fejlődik. Tök jól fejlődik, időben csinált mindent, már mondatokban, majdnem folyékonyan beszél. Valószínű tőlem örökölte a pöttöm méretet, én 156 cm és 47 kg vagyok.
2017. júl. 15. 19:56
3/12 anonim válasza:
A fiam 9-én töltötte a 2-t. 84 cm és 10,2 kg.
Az elején engem is zavart, hogy míg más 1 évesen már 80-86-os méretet hord, addig ő két évesen hord 86-ost, miközben nem vagyunk töpszlik. Amúgy semmi baja, nem allergiás, nem beteges, ránézésre arányaiban teljesen jól néz ki, így a dokinéni is mondta, hogy ne aggódjak, majd idővel behozza.
2017. júl. 15. 20:00
4/12 anonim válasza:
3-as vagyok. Elfelejtettem írni, hogy a fiam 3360 grammal és 55 cm-rel született, ami teljesen jó, szóval ezért is aggódtam, hogy ilyen pici.
Én 3500 g körül születtem, nem tudom mennyi centivel, de most 164 cm és 58 kg vagyok. A családban is a legtöbb férfi 180 cm felett van picivel, a férjem is alulról súrolja, egyedül apósom az, aki nem nőtte ki magát. Hát, remélem, hogy nem őt örökölte.
2017. júl. 15. 20:03
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Tényleg nem aggódom mert ő is reljesen arányos,ránézésre is makk egészséges,roppant értelmes kislâny és nem is tűnik soványnak,valószínűleg nálunk is az a helyzet hogy tőlem örökölte a testalkatát,az egész rokonság szó szerint pici:)
2017. júl. 15. 20:08
6/12 anonim válasza:
Lányom 87 centihez volt csak ennyi kiló 18 hónaposan, és ő is makkegészséges.
Most mindjárt 2 éves, 90 centi körüli és összvissz 10,8 kg.
A kiskönyvem szerint én is ekkora voltam és végül mégis csak 158 centire nőttem, úgyhogy nem vonok le messzemenő következtetéseket.
2017. júl. 15. 22:25
7/12 anonim válasza:
Szerintem nem kicsi. Ez abszolúl alkati kérdés. Nekem a nagy megállás nélkül evett, és 1,5 évesen 10,5 kg volt, amit tartott kb 2,5 éves koráig. A kicsi meg normál mennyiséget eszik étkezések során, nem igényli a nasit, sőt, vizet iszik, és mégis 11,5 kg.
Majd megnő. Szerintem tök rendben van. 😊
2017. júl. 17. 13:55
8/12 anonim válasza:
Az én fiam 20 hónapos, 10,5 kiló, hozzá 80 centi körül. 3 kilosan született. Szerintem az, hogy 2 évesen milyen az alkata, nem igazán lesz mervado a későbbi alkatára nézve, lehet rosszevő gyerekből 100 kilós felnőtt is, meg sovány, meg tök normális súlyú is. Annyi a biztos, hogy jelenleg megfelelő a súlya!
2017. júl. 18. 08:41
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,szerintem is rendben van a kislány de a környezetünkben a legtöbb kislány 12-13 kiló ugyan ennyi idősen,ezért is a kérdés!:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!