Mit csináljak hogy megálljon a súlya?
Kisfiam 22hónapos és most megmértem itthon (kíváncsi voltam) 19kg(csak szandi zokni meg egy póló volt rajta) 18hósan 15,6kg, 1évesen 12kg volt.
Egy kicsit magasabb is az átlagnál most 97cm.
Cukros italt nem kap. Víz vagy vízbe frissen facsart citromlé vagy narancslé
Reggeli tej/kakaó
10órai es uzsonna az gyümi
Ebédre és vacsorára azt eszi amit mi
Már nem tudom mit csináljak. Visszavettem az adagjából 18hósan de az sem jött be.
Csokit akkor kap ha éppen valaki hoz neki de ez ritka. Mert aki sűrűbben jár annak mondtam hogy inkább egy alma vagy banán stb. (Ezt be is tartják)
Egész nap pörög. Napi 2x(délelőtt 2óra délután 3-4órát) sétálunk ő vagy motorral vagy futóbiciklivel jön de közben sétál is sokat.
Nem értem az egészet. Van pocak meg combi de nem tünik ránézésre 19kgnak. Nagyon széles a válla és a csípője is. A combja pedig nem lötyög ha megfogjuk olyan kemény hogy alig tudom benyomni. Tényleg nem értem. Fogyóztatni nem szeretném. Van még más is így.....

Kisfimnál is így kezdődött a pajzsmirigy betegsége.
A diétával semmit sem értünk el, kivették a nyaki pajzsmirigyét, gyógyszeres kezelést kap. Mellé teljesen új étrend, cukor, zsír kalória és ch szegény étrend. Pl banánt sem ehet, cukros hízlaló gyümölcs
Keress fel egy gyerek endo dokit, nehogy baj legyen.

Kisebbik lányom 2,5 éves, 15 kg ugyanezzel a magassággal. Husis ő is.
Én első körben gyerekorvoshoz vinném, vérvétel, aztán endokrinológus. Vagy amit a gyerekorvos mond.

Lányom 5 éves lesz, 108 centi és 15,7 kiló. Egyáltalán nem vékony, vannak nála vékonyabbak, átlagos típus.
Kegyetlen sok a 19 kiló egy kicsit magasabb kétévesnek.
Valószínűleg nem combra hízik, hanem pocakra, ilyen alkat, gondolom ott nem kő kemény az izom..
Vizsgáltasd ki!
Nekem is vannak túlsúlyos ismerőseim, pl együtt ettünk nachost. Csináltam 3 szószt és kiraktam egy nagy tál chipset. Ő megette a sajtszószt, több, mint a fél tál chipssel, én meg 2 zöldséges szószt kevés chipsszel.
Vagy, mikor reggeliztünk, ő megevett 4 szelet pirítóst sajttal és szalonnával, felvágottal, és egy db koktélparadicsomot egy fél salátalevéllel.
Én megettem több tojást, egy kupac paradicsomot, fél uborkát, egy fej salátát és 2 szelet kenyeret és valahogy az arányok nem esnek le neki.. hisz ő csak csipeget.
Ja meg: diétázásképp baracklevesből akkora fazékkal csináltak, hogy mi 5en nem tudnánk megenni.. ráadásul konzervbarack, levestül, cukorral, tejszínnel, mandulával, és szerinte diétás..
Szóval kicsit gondolkodj el, hogy mit és mennyit esztek, mert mindkettő fontos.
Ha nem vagytok túlsúlyosak, akkor viszont biztosan beteg a gyerek.

Az én lányom 21 hónapos, 90 centi és 12,5 kg. Ő minél többet iszik, annál kevesebbet eszik. Elteliti a folyadék ugye... Neki alapból borzasztó az étvágya, örülök ha egy nap egyszer eszik egy , harapasnal többet.
Ebből adodoan megprobalhatod többet itatni, hátha akkor kevesebbet enne. Emellett pedig ahogy a többiek írták, orvos, illetve az adagmennyiseg amit mindenképp figyelnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!