Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Több gyerekes anyukák, lehet...

Több gyerekes anyukák, lehet 8 órában dolgozni?

Figyelt kérdés
A 8 órát úgy értem, hogy fixen, munkahelyen, valamennyi utazással együtt. Tehát nem arra gondolok, hogy kötetlenül, esetleg saját vállalkozásban, reggel 3, délután 2, éjjel 3 óra elosztásban. Egyhuzamban, munkahelyről, utazással. Minimális táppénz, csúsztatás megbeszélve a kollégákkal lehetséges. A férj hasonlóan.
2019. jún. 1. 09:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%

Lehet, sőt, nekem az az elképzelhetetlen, hogy ne lehessen. Nálam az a normál felállás, hogy mindkét szülő főállásban dolgozik.

Nekem fél 8-tól 4-ig van a munkaidőm (pénteken fél kettőig), a férjemnek 8-tól 5-ig. 2 gyerek van, egy bölcsis és egy iskolás. 20 km-re lakunk attól a várostól, ahol dolgozunk, úgyhogy reggelente együtt vonatra szállunk, utána a férjem viszi a kicsit bölcsibe, én egy darabig együtt megyek a naggyal, onnantól ő már egyedül megy a suliba, én meg pont beérek dolgozni időre. Délután a nagy bejön a munkahelyemre, onnan együtt megyünk a kicsiket a bölcsibe, és hárman haza, férj egy kicsit később.

A táppénzt általában megfelezzük, így csak pár nap szokott lenni fejenként.

Jövő tanévtől már a kicsi meg én nem fogunk utazni, mert áthelyeznek a mi városunkban lévő kirendeltségre, a kicsi meg itt kezdi az ovit, így könnyebb lesz.

2019. jún. 4. 12:52
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez az én kérdésem kissé már ki vagyok..

:(

1 éve keresek munkát elég sok helyen voltam már: eladónak, 112nél, a boschnál, de mivel 3 év alatti a gyerekem ezert nem éjszakázhatok.

Élelmiszer- vegyi áru eladó és Raktárvezető a szakmám. Most teszem le a jogsit. Előtte gyárban dolgoztam ezért nem sok tapasztalatom van, de már voltam pénztáros.

Egy barátnőm mártír királykisasszonynak nevezett pedig elmondtam neki az okokat, hogy miért nem vállalok el egy állást:

- párom rendőr éjszakás után 6-kor végez külterületen lakunk kocsim, jogsim MÉG nincs

Ki legyen a gyerekkel 4től 7ig?

- legtöbb munka délutános pl gyárban 2 műszak nem érem el a 22.50est

- Tesco 3műszak, Auchanban voltam, de este 10ig is nyitva van szerdán és 22.15ig tart a napi zárás, a pennybe most megyek holnap majd meglátom, mit mondanak

- voltam a Shinwában mknőségellenőrnek, 94.750 ft-ot akartak adni 8tól 4ig és menjek be egy hónapban 1x a kajaidőmet ledolgozni plusz szóltak, hha beteg a gyerek 2. táppénz után repülök

- maszek boltok, ahol nem jelentenek be 14-16 órás munkákkal olyan fizetéssel, hogy fizetett segítségre nem telik

A penny ahová most megyek elvileg jól fizet, ha műszakos is, elvállalom, mert nagymamám azt mondta, besegít csak ennél is, ha 2 műszak van, nála kell aludni 2x v beköltözni albérletbe

A reserved-el, dohányboltokkal nem próbálkozom, vissza se szólnak. Egy büfé munkánál kifrjtették, hogy anya vagyokbés itt korán kell kelni hajnalban, mint a pékségeknél 4.40es az első busz. A használtruhásoknál túlóra van amit nem fizetnek ki, a kínainál hétfőtől szombatig nyitástól zárásig vagy és 150000 ft-ot simán hazavisz a csajszi, aki mondta ezt nekem. Csak nem kisgyerek mellett?!

Van sok toti pékség, stb ezek hajnalos melók 4x12 óra munka..Likőrgyár pékség 6ra már ott kell lenni, du takarítani, és sok a túlóra..Pultos melókra nem hívnak, gondolom nem vagyok egy plázacica a szemükben és az irodai munkákhoz újabban jogai kell.

A pennyben bízom, hátha!

A 8tól 4ig egy álom, sok helyen éjszakázni kell és nem kedvelik a kisgyerekes anyukákat. Majd a barátnőm is megtudja ezt, ha Pesten teherbe ejti valaki, de szerinte csak rinyálunk. Már nem beszél velem..egy barátnőm maradt, ő beajánl most beugrósnak a munkahelyére csak még ott is kérdéses mert 12.30tól éjfélig, szombaton hajnali 1ig van nyitva a kocsma.

Mindent nézek, nem túl fényes melók vannak errefelé, a jó helyekérz ölnek múltkor mondták, 3000 önéletrajz érkezik egy hirdetésre. Könyvesboltot is hívtam: "maradjon otthon, babázzon!"

2019. jún. 10. 16:56
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Van még 1 ingyenes okj lehetőségem és a kozmetikus szakmán gondolkodtam, hátha..
2019. jún. 10. 16:58
 24/29 anonim ***** válasza:
Nálunk még csak 2 gyerek van, de tervben a 3. A férjemmel szerencsére egy munkahelyen (de külön) dolgozunk 7.30-15.30-ig. Reggel 7-kor ovi, aztán rohanás melóba. Délután együtt ovi, ha kell, bevásárlás, majd haza. Aztán az otthoni terndők, ezek megosztva. De persze vannak olyan napok, amikor muszáj szusszani egyet. Mivel mi a férjemmel azonos a munkarendünk és itthon is munkamegosztás van, nem olyan vészesek a hétköznapok. Ha nem segítene, akkor egyedül fárasztó lenne.
2019. jún. 20. 20:28
 25/29 anonim ***** válasza:

Anyukám óvónő volt. Már nyugdíjas. Ketten voltunk testvérek. Apukám meg gyárban dolgozott. Megoldották.

Anyukám 7:45-13:30 vagy 11-17

Apukám 7:45-15:45

2019. jún. 20. 21:04
 26/29 anonim ***** válasza:
Re 24: azért olyan munkát is nagyon nehéz találni ahol csak 8 óra a munkaidő, és nem kell az ebédszünetet ledolgozni (ami ugye plusz minimum 30-40, egyes helyeken 60 perc)
2019. jún. 20. 21:12
 27/29 anonim ***** válasza:
Igen, ezt elismerem. De nem lehetetlen. Ez miatt nem váltottam 16 éve. (24)
2019. jún. 20. 21:49
 28/29 anonim ***** válasza:

Két gyerekünk van, ovisok. Én kormányhivatalnál dolgozok hivatali munkaidőben, a férjem nyomozó. A gyerekeink reggel az elsők az oviban, délután az utolsók. A nagymamák még dolgoznak. Szerencse hogy nem kell ingáznunk, de még így is keserves. Az én munkahelyem tolerálja a táppénzt, sok a kisgyerekes anya, a férjemé kevésbé. Neki konkrétan kijelentették a munkahelyen, mikor tavaly az egyik lányunkat műtötték, hogy milyen már az hogy egy rendőr táppénzen van a gyerekével, mert beteg. Menjen az anyja vele táppénzre. Jelzem én is volta vele itthon. De nem lehezek csak én mindig.

Ebben a hónapbam felváltva lett bárányhimlős mindkettő. Gondolhatod...

Szóval mindent összevetve lehet 8 órában dolgozni gyerekek mellett, de hatalmas szervezés pl. egy betegség megoldása. Olyan munkahely kell aminek viszonylag jó a hozzáállása ehhez, jó munkatársak akikkel össze lehet dolgozni és számíthattok egymásra ha gázos a helyzet. Engem csak az tart itt hogy helyben van, a gyerekek logisztikáját könnyebb megoldani, mintha reggel este még ingazni is kellene. A fizetésem egy vicc, de ezt a szempontot most félretettük a férjemmel. Majd ha gyerekek kivsit nagyobbak lesznek elgondolkodok a váltáson.

2019. jún. 21. 07:43
 29/29 anonim ***** válasza:
22-es, én Auchanba dolgoztam 17 évig. 3 gyerkőc van. 20 órában jó ha 85 ezret megkeresel kedvezmény nélkül. Szombat, vasárnap is mehetsz, ráadásul mindig hétvégére kaptam a 8-9 órás beosztást, délutánra! Lidl behívitt, de mikor mondtam, hogy délelőtt tudok menni, tárgytalan lett, pedig napi 3 órásra jelentkeztem. Egyből mennyi hétvégét tudok vállalni, vasárnap 12 órázás. Penny ugyanez, vasárnap egésznapozni kell. Nálunk 18-ig van nyitva a Penny vasárnap, nyitástól zárásig vannak, de zárás után még takarítanak, jó ha este 7-kor elindusz haza. Kereskedelem egyáltalán nem jó. De legyen szerencséd!!! Fizu meg a leghosszabb a kereskedelemben, szörnyű. Auchanba egy heti 40 órás, már örül, ha a 150 ezret hazaviszi. Szerintem Pennyiben is. Ez akkor jó, ha a férj hazavisz legalább nettó 300 ezret!
2019. jún. 21. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!