Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Első kérdés: Mit hoztál?

Első kérdés: Mit hoztál?

Figyelt kérdés
Mit gondolsz arról a gyerekről, (esetleg a szüleiről) aki azonnal a bejáratnál ácsingózik a táskádat, kezedet nézi és a "mit hoztál?" kérdést is neked szegezi, ha látogatóba mégy hozzájuk? Mit gondolsz arról, ha a te gyereked viselkedik? Szerinted mennyire normális viselkedés ez?
2019. máj. 29. 14:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
69%

Hm, érdekes kérdés. A nagyobbik gyerekem volt az első unoka a családban, mindig mindenki hozott neki valamit, amikor jött. Nasit, apró játékot. Én kértem, hogy ne, ne szokja már meg, hogy mindig kap valamit, amikor jön valaki, amúgy se egyen ennyi édességet (közel lakunk mindenkihez, majdnem napi szintű a dolog), ha meg apró játék, akkor csak gyűlnek a kacatok. Senki le se szarta, mit dumálok. Mostanra 4 éves a gyerek, 2 éves kora óta az az első kérdés, ha családtag jön, hogy "hoztál nekem valamit?", és természetesen igen, hoztak, hogyne. Odaadják, élvezik, hogy a gyerek örül, aztán nekem szemrehányón megjegyzik, hogy a gyerekemnek ez az első kérdése, és különben meg csak addig foglalkozik velük, amíg odaadják a "valamit", aztán nem is megy oda. Jaaaa, hát kéremszépen, én szoktattam erre rá? Amikor kértem, hogy ne hozzanak mindig valamit, akkor én voltam a szemét anya, mert sajnálom a gyerektől. Akkor meg itt van, gratuláljanak maguknak érte.

És amúgy van olyan családtag, aki nem csinálta ezt, helyette inkább leült vele játszani. Éééérdekes, tőle nem kérdezi meg, hozott-e valamit, viszont mindig örül NEKI, mikor jön, és nem is hagyja ott fél perc után. Furcsa dolgok ezek.

2019. máj. 29. 18:59
 12/13 anonim ***** válasza:
A gyerekeim nekem is ezt kérdezik ha tudják hogy boltból jövök ,mert legtöbbször tényleg hozok nekik is valamit ez inkább turorudit szokott lenni.de mással nem csinálják .
2019. máj. 30. 10:58
 13/13 anonim ***** válasza:
Szoktatás kérdése főleg. Ha rokonok, barátok szoktak neki vinni valami apróságot, akkor lehet, hogy elvárja, rákérdez. A táskában turkálásról mindenképpen le kellene szoktatni, akárhány éves. Illetve rászoktatni, hogy illedelmesen várja ki, a látogató hozott-e vagy nem neki valamit. Ha hozott, akkor előbb utóbb úgyis odaadja. Mikor kicsi voltam, én is kérdeztem azt a nagymamámat, aki ritkábban szokott jönni, hogy hozott-e valamit, de csak azért, mert általában szokott hozni egy kis édességet. Önmagában ettől még nem rossz vagy jó egy gyerek, hogy megkérdezi. De érdemes rászoktatni, hogy ne legyen követelőző, és ha rá is kérdez, legalább udvariasan kérdezzen. Pl. Mit hoztál? helyett Hoztál nekem valami apróságot?
2019. máj. 30. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!