Első kérdés: Mit hoztál?
Ha a vendégek mindig hoznak valamit, ez a normális. Vagy utazásról térsz haza, akkor is.
Legalábbis nálunk.
A dédik mindig hoznak valamit. Lehet, hoyg csak egy műzliszeletet, de hoztak.
Anyósomék szintén.
SZóval a fiam megszokta ezt. Bár nem támadja le így a vendégeket, de talán csak azért, mert ő alapból szende típus.
Én is ilyen voltam ez is egy jó emlék számomra. mikor papám jött és megkérdeztem mit hoztál? Engedte hogy átdúrjam a zsebeit és ott volt a kindet tojás vagy csak egy kicsi rágó :)
Fiam is szereti ezt, a nagyik papák is így csinálják.
Azt gondolom, hogy gyerek. Én is ilyen voltam, és elnőttem. A nagyapám ha arra járt mindig benézett hozzánk, és sosem volt olyan, hogy ne lett volna a zsebében egy kis túrórudi, vagy kindertojás. Így aztán meg volt szokva, hogy úgyis mindig van nála valami :)
Később amikor megnőttem, már megtanultam, hogy nagyként illetlenség.
Ez abszolút gyerek kortól függö, egy 3 éves gyereknél ez természetes, ha minden érkezötöl amúgy ajándékot kap.
Nekem anyám minden hónapban egyszer jött és a lányom akkoriban kb 4 éves volt. Minden alkalommal egy nagy tál gyümölccsel jött, de eljött a tél, és a következö látogatásakor semmit nem hozott(na de csokit). A lányom erre nagy szemekkel: MAMA hol vannak a gyümölcsök miért nem hoztál???? Szépen hangsúlyozva kikérte magának.
Ezen persze mi nagyot nevettünk. De a gyerek ahhoz volt hozzá szokva, ha mama jön van egy nagy tál gyümölcs. Ès 4 évesen nem mérte azt fel, hogy tél van és akkor nem érik eper a mama kertjében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!