Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ház előtti játszóra, amire az...

Ház előtti játszóra, amire az ablakból rálátni, hány éves korától engeded le a kisfiad? Betartja, hogy nem kószál el?

Figyelt kérdés
2019. máj. 19. 16:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%

Ez rengeteg mindentöl függ.

Elöször is, ha nem vagy benne biztos, hogy betartja, amit ígért, addig semmi esetre sem, mert vagy túl kicsi, vagy nem rendesen nevelted.

Másodszor nem mindegy, hogy az ablak melyik emeleten van, mert a 4+ szintröl hiába látsz rá, ha baj van, mire leérsz, régen késö lehet.

HArmadszor, vagy folyamatosan figyeled a gyereket az ablakból és akkor ezzel az erövel le is mehetsz vele, vagy csak néha nézel ki és akkor igazán nem sokat ér, hogy ráláthatnál.

2019. máj. 19. 16:45
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
Igaz, hogy 2 lányom van, 9 és 7 évesek, és mostanában kezdtek egyedül (ketten) játszóterezni. Érdekelnek engem is a válaszok.
2019. máj. 19. 17:04
 3/14 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem akkor már nem akar majd játszóterezni, amikor elengedném egyedül. Most 7 évesen kizárt.
2019. máj. 19. 17:09
 4/14 A kérdező kommentje:
Az én fiam 8,5 éves. Igazából a játszótée melletti focipálya az érdekes számára. Kortársai egy részét leengedik, bringával zsebpénzzel, a helyi kisboltba mászkálnak. Nem feltétlenül tartom ezt normális dolognak, de lehet én aggódom túl. Múlt héten leengedtem és messziről csekkoltam öket. Az egyik kisgyerek energiaitalt(!) Hozott és kínálta a többit. A fiam nem fogadta el. (Nem tudta, h nézem az eseményeket). Azt is betartotta, h nem megy távolabb, mint megneszéltük, de ki tudja mennyi idő, míg a "vagány" társai meggyőzik. Nem tudom mi lenne a helyes, mert végülis az én fiam nem szegett szabályt. A többi gyerek sem kimondottan rosszalkodott, csak olyat csináltak, ami nekem már nem fér bele.
2019. máj. 19. 17:33
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
A környéktől és a társaságtól függ. A lányom 8 éves korától sokszor egyedül járt haza az iskolából, vagyis anyukám házába, aki az iskolától pár utcányira lakott. Egy idő után meg volt neki engedve, hogy iskola után "csavarogjanak" egy kicsit a barátnőivel, akik szintén a környéken laktak. Elmentek a játszótérre vagy a közeli kisboltba valami uzsonnéárt. De ez egy nagyon jó környék volt, ahol mindenki ismer mindenkit, és figyelnek egymásra, illetve a barátnők is megbízhatóak voltak. Soha nem volt semmi probléma.
2019. máj. 19. 17:47
 6/14 anonim ***** válasza:
90%
Igen betartja maximálisan, ismeretlenekkel soha nem áll le, még a korosztalybeli fiúkkal se. Csak osztalytarssal. Szoktak menni kisboltba, fagyi vagy keksz, erről is szól. Energiaitalt nem inna ez tutifix. Ételallergiás es meg annyira nem tudja ismeretlen dolgokrol hogy ehet-ihat e, csak azt veszi amit tőlem is lát.
2019. máj. 19. 18:51
 7/14 anonim ***** válasza:
54%
9 éves fiam, 7 a lányom, idéntől járnak le egyedül. A kicsi csak a naggyal együtt mehet. Abszolút megbízhatóak szerencsére, mindig csak azon a területen maradnak, amit megbeszéltünk, és pontosan haza is érnek. Lakótelepen lakunk, sok a hasonló korú gyerek, azt látom, kb ilyen kortól vannak lenn egyedül a többiek is.
2019. máj. 19. 19:11
 8/14 anonim ***** válasza:
56%
Az a baj, hogy a mai világban elsősorban nem az a kérdés, hogy a saját gyerekemben megbízom-e.
2019. máj. 19. 19:23
 9/14 anonim ***** válasza:
52%

8 éves korától engedem le, zsebpénzt is kap ha kér 250-300ft kb.

Nem kószál el, időre hazaér 10-15 perc késés az amit elfogadok. Bolti vásárlás egy fánk és egy dobozos cola szokott lenni vagy valami nasi. Én annyit kértem energia italt ne igyon, ha dobozosat akar inni akkor ott a cola, fanta vagy amit akar.

2019. máj. 19. 20:38
 10/14 anonim ***** válasza:
63%
8.5 évesen az ablakból látható játszóra szerintem simán. A lányom 9 évesen kezdett önállóan boltba és suliba járni, vagy görkorizni az utcában, pedig nem láttam rá az ablakból, és Budapesten lakunk. Ha lett volna ablakból belátható játszótér a közelünkben, simán leengedtem volna.
2019. máj. 19. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!