Mi lehet az oka annak ha egy szülő nem tudj ugyan úgy szeretni az egyik gyerekét mint a többit?
Nem rosszabb mint a testvérei, de egyszerűen minden idegesít benne... Ahogy beszél... Amit beszél, minden.
Mi lehet ennek az oka?
Amúgy ez olyan idegesítés, hogy mondjuk van olyan napja, hogy falramászol tőle, mert nyafog, hisztizik, visít, és csakazertse fogad szót, vagy olyan, amikor pusztán az idegesit, hogy lélegzik ott van és nem akarod hogy létezzen?
Akartátok őt, vagy csak becsúszott?
Én tényleg nem értem, hogy miért kell így leszólni a kérdezőt, amikor csak szimplán őszinte volt. Legalább magának bevallja. Biztos mindenki más szuperszülő, és a gyereke leghülyébb szokását is dalolva viselte.
Kérdező, szerintem ez természetes. Nem minden gyerek ugyanolyan, ahogy vannak felnőttek, akik idegesítenek, és vannak, akik nem, ugyanez a gyerekekre is vonatkozik, ugyanis ők is emberek, hiába próbálják a szuperszülők kis glóriás angyalokként beállítani őket. Hidd el, több-kevesebb ilyen időszaka mindenkinek van, maximum nem vallja be így, mint te. Illetve pontosítok, nyilván van, akinek nincs - azok szerencsés emberek, akik egyéniségben nagyon jól passzolnak a gyerekeikhez.
A gyerekeidet mindig szeretni fogod, MERT a gyerekeid. De van, hogy a gyereked személyiségre olyan, hogy ha nem lenne a gyereked, messzire elkerülnéd. Ez nehéz helyzet. Szerintem is érdemes szakember tanácsát kérni, ha nagyon nehéz ezt az érzést elviselni. Ha megbirkózol vele, megpróbálsz nem foglalkozni vele és ugyanúgy ölelgetni, szeretgetni a legkisebbet és figyelni rá, nem lesz baj. DE azt tartsd észben szerintem, hogy a gyerek az gyerek, de nem hülye - mindent megéreznek ám, azt is, amiről nem is gondolnád, hogy érzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!