Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől lehet egy gyerek ADHD-s?

Mitől lehet egy gyerek ADHD-s?

Figyelt kérdés
2019. máj. 13. 13:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy idegrendszeri probléma. A legtöbb esetben nincs oka, nem váltja ki semmi, és ugyanúgy nem lehet befolyásolni, mint pl egy Down-szindrómát.
2019. máj. 13. 13:18
 2/8 anonim ***** válasza:
7%
Rengeteg ultrahang ami Magyarországon dívik ...
2019. máj. 13. 13:26
 3/8 anonim ***** válasza:
46%
Genetikai hajlam, felborult bélflóra, nem megfelelő táplálkozás, környezeti ártalmak/mérgek, komplikációk a szülés alatt, általában nem egy, hanem több tényező együtt alakítja ki.
2019. máj. 13. 13:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Amitől kék szemű: gének. Lehet, hogy nagyszülők vagy dédik génjei köszönnek benne vissza. Régen ezt elintézték azzal, hogy hülye, vagy rossz, jól megverték a szülők, kicsapták a suliból, és probléma megoldva.
2019. máj. 13. 13:28
 5/8 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudják. Lehet genetika, lehet környezeti hatás, mint ételintolerancia, tartósítószerek, gyógyszermellékhatások vagy akár permetezés, szmog...stb., akár az anya, akár a gyerek által fogyasztva. Az egyik tanulmány erre fogja, a másik arra... valamelyik szerint meg ennyire sok ADHD-s nem is létezik csak túl sok inger éri a mai gyerekek idegrendszerét és/vagy nincsenek következetesen nevelve.
2019. máj. 13. 13:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy a TV-t senki nem írta, pedig azt gondoltam az is lehet ok.
2019. máj. 13. 15:16
 7/8 anonim ***** válasza:
95%

AZ én fiam ADHD-s,a lányom nem az. A fiamat kizárólag a kötelező alkalmakkor UH-zták, a lányomat egy terhességi szövődmény miatt nagyon sokszor sajnos. A fiam olyannyira tervezett baba volt, hogy már előtte egy évvel diétáztam, sem cukrot, sem fehér lisztet, de mesterséges édesítőszereket sem ettem, alkohol és dohányzás fel sem merült, és végig hasonlóan étkeztem terhesség alatt is. A lányommal ailyesmikre nem volt kapacitásom, örültem, ha állva bekaptam valamit az örökmozgó fiam mellett.

A fiam egy éves koráig nem kapott sem cukrot, sem fehér lisztet, de eleve későn kapott tejet és glutént is. A lányommal nem tudtam ilyen következetes lenni, mert amit a nagytesó kapott, azt kérte ő is.

Mindkét szülés indított volt, a fiammal 40+3 napra, a lányommal 39+ 3 napra.

Igény szerint szoptatott, hordozott, együttalvós baba volt mindkettő, csak a fiamra sokszorosan több figyelem jutott mg, mint a lányomra.

Én a mi esetünkben leginkább a genetikára szavaznék.

2019. máj. 13. 15:25
 8/8 anonim ***** válasza:
40%

4-es, nehogy azt hidd, hogy az iskolák hozzáállása megváltozott. Most is szabadulni akarnak az ilyen gyerekektől, csak most az a duma, hogy ők nem gyógypedagógusok. Az persze senkit nem érdekel, hogy nincs nekik speciális iskola, vagy csak 1-2 országosan.

A dokik hivatalosan a genetikára fogják. Ahogy az autizmust is, de szerintem ez a legjobb kifogás, mert akkor nem lehet a szülésre sem a terhesgondozásra, sem a gyógyszerekre fogni.

Nekem mindkét gyerekem ADHD-s. Nem tudok ilyenről a családban. Viszont a születéskori oxigénhiány a fiamnál 100%, a lányomnál is esélyes. De a pszichiáter teljesen kizárta, ez genetika. Dehogyis az!

De igazából nem tudja senki, hogy miért van, idegrendszeri probléma. Nekünk mondta a tévét a doki, igen.

2019. máj. 13. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!