Mitől lehet egy gyerek ADHD-s?
AZ én fiam ADHD-s,a lányom nem az. A fiamat kizárólag a kötelező alkalmakkor UH-zták, a lányomat egy terhességi szövődmény miatt nagyon sokszor sajnos. A fiam olyannyira tervezett baba volt, hogy már előtte egy évvel diétáztam, sem cukrot, sem fehér lisztet, de mesterséges édesítőszereket sem ettem, alkohol és dohányzás fel sem merült, és végig hasonlóan étkeztem terhesség alatt is. A lányommal ailyesmikre nem volt kapacitásom, örültem, ha állva bekaptam valamit az örökmozgó fiam mellett.
A fiam egy éves koráig nem kapott sem cukrot, sem fehér lisztet, de eleve későn kapott tejet és glutént is. A lányommal nem tudtam ilyen következetes lenni, mert amit a nagytesó kapott, azt kérte ő is.
Mindkét szülés indított volt, a fiammal 40+3 napra, a lányommal 39+ 3 napra.
Igény szerint szoptatott, hordozott, együttalvós baba volt mindkettő, csak a fiamra sokszorosan több figyelem jutott mg, mint a lányomra.
Én a mi esetünkben leginkább a genetikára szavaznék.
4-es, nehogy azt hidd, hogy az iskolák hozzáállása megváltozott. Most is szabadulni akarnak az ilyen gyerekektől, csak most az a duma, hogy ők nem gyógypedagógusok. Az persze senkit nem érdekel, hogy nincs nekik speciális iskola, vagy csak 1-2 országosan.
A dokik hivatalosan a genetikára fogják. Ahogy az autizmust is, de szerintem ez a legjobb kifogás, mert akkor nem lehet a szülésre sem a terhesgondozásra, sem a gyógyszerekre fogni.
Nekem mindkét gyerekem ADHD-s. Nem tudok ilyenről a családban. Viszont a születéskori oxigénhiány a fiamnál 100%, a lányomnál is esélyes. De a pszichiáter teljesen kizárta, ez genetika. Dehogyis az!
De igazából nem tudja senki, hogy miért van, idegrendszeri probléma. Nekünk mondta a tévét a doki, igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!