Van olyan, hogy féltékeny egy anya másnak a gyerekére? Vagy csak bebeszélem magamnak? Hogy kezeljem ezt?
Az egyik közeli rokonom kislánya is annyi idős, mint az enyém (3 évesek lettek nemrég). Érezhető a különbség a két gyerek között...
Pl. az ő kislánya alig beszél, ha meg is szólal, az általában érthetetlen. Ezzel szemben az én lányom már másfél éves kora óta mondatokban beszél, 2 éves kora óta folyékonyan mond mindent, "felismeri" a betűket, folyton mondókázik, énekel. Ha kérdezik, válaszol értelmesen, használja a köszönöm-kérem kifejezéseket, a másik kislány pedig teljesen "megkukul", ha bárki jelen van a szülein kívül. Ugyanez volt a szobatisztasággal, az én lányom már régebb óta az, az övé a mai napig nem... Ha találkozunk (hetente/kéthetente), akkor mindig ez a téma, hogy az én lányom mennyivel "jobb", és hogy bezzeg nekem mennyire könnyű volt vele mindig, és így egyszerű tiptop anyukának lenni. Mindig van valami rosszindulatú megjegyzése rám/ránk, és már tényleg azt érzem, hogy a lányomra féltékeny.
Mindenben párhuzamokat von, mostmár ott tartunk, hogy az anyagi helyzetünkis elő-előkerült, vagy hogy éppen milyen ruha van a gyereken. Az elején örültem, hogy ennyire pici a korkülönbség közöttük, és hogy sokat találkozunk, de mostmár inkább zavaró és kellemetlen az egész. Leépíteni nem tudom, mert ha máshol nem, a nagyszüleimnél biztosan összefutunk. A gyerekek előtt nem akarok beszélni vele erről, de már ott tartok, hogy egy kávé mellett felhozom...
#16-os vagyok
Na és mit mondtam?! Hát nem telte el negyed óra és le lettem pontozva :D :D :D
Nevetségesek vagytok, komolyan!
Kedves kérdező, nyugodtan legyél büszke a kislányodra, hogy ilyen gyorsan fejlődik és hogy ilyen értelmes kislány!
Valószínű okkal történt így. Valószínüleg azzal a kislánnyal foglalkozva lett a szülő által.
Valószínüleg értelmesebb abban a családban anya, apa - mint mondjuk az említett rokonéknál... :)
You never know....
Nálunk van egy anyuka. Egyidősek a lányaink (3). És mindig azzal jön,hogy milyen szép a lányom,és hogy miért nem viszem gyermekszépségversenyre! (?????)
1. Neki is van lánya,vigye őt
2. Eszembe se jutna ilyen helyre vinni a gyerekem
Na,ez kb. ugyan az,mint a te kérdésed,csak pepitában. Annyi a különbség,hogy az ő lánya nem kerül szóba.
"Nem okoskodtam, csak mondtam, hogy nem így kéne,"
Ezt hívják okoskodásnak. ;)
Arról már nem is beszélve, hogy a gyerek előtt oktattad ki, rombolva az anyuka tekintélyét. Ilyet intelligens ember nem tesz. Akkor sem ha igaza van
Te ismered a másik anyukát. Én felhoznám egy kávé mellett, ha egyébként intelligens nő.
Nekünk volt hasonló, egy baráti pár kisfiával. Bár nem ez a versengős szitu, inkább csak néha elhangzott, hogy "nézd, a ... (itt az én gyerekem neve) bezzeg milyen szépen eszik / okosan köszön... stb.
Engem zavart, megbeszéltük a másik anyukával. Azóta is nagyon jóban vagyunk. És már nem hangzanak el ilyen mondatok.
Szerintem is lekezelő vagy a másik anyukával is és a gyerekével is, nekem ciki, ahogy nyilatkozol róluk.
Viszont nyugodtan legyél büszke a gyerekedre. Ha ez őt frusztrálja, az ő baja. Kiemelni direkt nem kell, de dicséretből sosem elég.
Én is voltam irigy más gyerekére, mikor az enyém még nem tudott beszélni, másé meg már ezeréve beszélt. Igazából az zavart, hogy adták a tanácsokat és azt találgatták, hol rontom el, vagy hogy ők miben másak.. pf, semmiben, sőt, pocsék anyák elhanyagolt gyerekei is normális ütemben fejlődnek(ami klassz).
Nálunk nehézség volt, lassabban ment, ha ehhez mások normálisan álltak volna, és biztos lettem volna abban, hogy nincs nagy baj, kicsit sem frusztrált volna a helyzet.
Amúgy, ha valóban segíteni akarsz, vedd észre, miben fejlettebb a másik gyerek és azt emeld ki az anyukának.
Lehet, hogy szebben rajzol, empatikusabb, jobb a mozgáskoordinációja, már tud ugrálni féllábon, izmosabb, kevésbé dacos vagy ilyesmi, a te gyerekedhez képest. Én mindig igyekeztem a másik megatív dolgaira fókuszálni, ha irigy voltam.
Azt gondoltam, hogy “micsoda mázli, hogy a gyerekem nem úgy viselkedik, mint a másik, még ha nem is beszél még, legalább rendesen tud viselkedni”
Szerintem amúgy nem kellene ezt erőltetni, utáljátok egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!