Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogosan rugta ki a dadust,...

Jogosan rugta ki a dadust, hogy helyette engem fogjon be? (hosszú lesz)

Figyelt kérdés

Egy nagyon jómódú családnál vagyok házvezetőnő külföldön, takarítás, rendrakás, bevásárlás, stb feladataim vannak, nagyon szeretem a munkám, legalább is eddig szerettem..

A párnak van egy 21 hónapos kisfia, aki az utóbbi időben szörnyen hisztis, egész nap áll a bál. Az anyja alig van itthon vele, viszont születése óta van egy dadusuk, pontosabban volt.

Az egyik nap a dadus és az anyuka egymásnak estek nevelési elvek témában, miután az anyuka lekevert egyet az éppen földön vergődő hisztipéknek. Aminek a vége az lett, hogy a dadusnak fel is út, le is út.

Na most azóta a dadus feladat is rámhárult, ami elveszi a napom 80%-át, a feladataim elvégzésére alig marad időm. Sosem szerettem a gyerekeket, nem vagyok megfelelő nevelőnek, és én sem tudok, és őszintn megmondom nem is akarok mit kezdeni ezekkel a kirohanásaival a kisfiúnak. Egész életében a dadus volt csak hozzá "közel", velem nem marad meg, és a szüleivel sem. Ezt szörnyen elkrták.

Hogy tudnám finoman elmagyarázni a szüleinek, hogy nem én vagyok a megfelelő ember a dadus szerepére, annélkül, hogy én is repülnék mint ő?

2019. ápr. 15. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:
27%

"Na most azóta a dadus feladat is rámhárult, ami elveszi a napom 80%-át, a feladataim elvégzésére alig marad időm."

Egy édesanyának is el kell látnia a háztartást, plusz gyereket nevel. (nem gazdagéknál, hanem egy átlagos földi halandó családban)

Ha nem akarod, nem vállalod, főzni mosni takarítani tudsz, és jó házvezetőnőt nehezebb találni, mint bébiszittert. Ebből gondolom, hogy nem rúgnának ki, ha visszautasítod a plusz munkát.

2019. ápr. 15. 22:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Bárhogy is fogod próbálni ,,szépen" elmondani valószínűleg szarul fogsz belőle kijönni.Esetleg megkérdezheted mennyi ideig kell ezt a feladatot ellátnod, mert nem érzed rá magad alkalmasnak, vagy valami ilyesmit, hátha észbe kapnak.Amúgy nyilván a nő úgy gondolja jogosan tette ki a dadust, mert ő fizet és ha akarja had pofozza a saját gyerekét.
2019. ápr. 15. 22:24
 3/5 anonim ***** válasza:
36%

"az anyuka lekevert egyet az éppen földön vergődő hisztipéknek"

Te most felfogtad, hogy egy 1,5 éves gyerekről beszélsz, aki szinte még kisbaba? Még jó hogy dühöng, vagy "hisztizik", ahogy te mondod. Mégis hogy máshogy kéne kifejeznie az érzéseit, amikor még beszélni sem tud? Nem egész 2 évesen még nem tart ott, hogy összefüggő mondatokban elmondja, hogy "Anya, ezt nem szeretném, mert...". Vagy nem is szabad ellenkeznie, csak maradjon csöndben, különben jön a pofáncsapás?

Egy fenékre vagy kézrecsapás belefér egy ekkora gyereknél nagyon indokolt esetben, de arcon ütni, amikor semmi főbenjáró bűnt nem követett el?

Pofont meg legfeljebb a részegen hazatámolygó 16 éves kamasz érdemel, nem egy 1,5 éves kisgyerek. Én sem lennék hajlandó asszisztálni egy ilyen pici gyerek ütlegeléséhez. A gyereknek nem kuss a neve, és egy bölcsödés korú gyerek pofozgatása nem nevelés, max. a primitív embereknél. Ebből is látszik, hogy attól, mert valaki gazdag, még lehet olyan egyszerű, mint egy faék.

2019. ápr. 16. 13:48
 4/5 anonim ***** válasza:

@3.

Itt jelenleg senkit sem érdekelt ez, nem is az volt a kérdés, hogy szerintünk jogos-e vagy sem, és abba sem kellett volna beleállni, hogy a kérdező hisztigépnek nevezte a gyereket. Ez a válaszod nem volt hasznos, offoltál csak.

Mivel Ő nem dadus, nem feladata szeretni se a gyereket, nevelni meg főleg...

@Kérdező

Kedvesek ülj le velük beszélni, hogy te a véleményed szerint megfelelően végzed a munkádat már x éve, bízol benne, hogy ők is így látják, azonban a dadus szerepét már nem tudod vállalni.

Amelyik fél a normálisabb, nála indíts. Sajnos nincs jó recept erre, ha olyanjuk van, simán kidobnak téged is, pedig a tapasztalatok alapján volna pénzt két emberre is.

2019. ápr. 17. 11:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Sikerült dűlőre jutni velük?
2019. máj. 10. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!