Engeditek hogy más szülő posztoljon képet a gyereketekről?
Sziasztok! Ma jeleztem az oviban hogy nem szeretném ha a lányomról felkerülne a facebookra, mivel én nem teszek fel, és több ok miatt erre kérek mindig mást is. A zárt csoportban minden tartalom feltölthető, de nyilvánosan nem járulok hozzá. Hát mondanom sem kell nem arattam osztatlan sikert, lassan megkérnek hogy írassam máshova ha ez engem ennyire zavar.
Csak én látom ezt nem normális dolognak hogy ez bizonyos szülőknek ennyire fontos, és elengedhetetlen hogy 10 perces óvodai videókat tegyenek fel ami nem feltétlen minden gyerekről előnyös? Mindenhol ez megy? Csak mert akkor inkább ráhagyom, de egyébként meg oltári mód zavarnak a nyilvános posztok amiken ott virít a gyerekem a beleegyezésem nélkül.
Nálunk nem nagyon kerülnek fel ilyen videók. Locsoláskor az egyik kislány anyukája megkérdezte, hogy feltöltheti-e, ahogy a fiunk meglocsolja a kislányát, megengedtem.
Nemrég például a saját ovis ballagásunk, farsangunk, anyák napi ünnepségünk stb videóját találtam meg youtuben (30 elmúltam). Engem ez sem zavar, aranyosak vagyunk rajta, én például az egyik évzárón belesültem a versbe, így nem előnyös rólam a video, de nem zavar.
Nálunk külön nyilatkozat van az oviban: év elwjén ki kell tölteni, hogy hozzájárulsz-e, hogy
- egyátalán készüljön kép róla
- felismerhető lehet-e rajta
- az feltölthetik-e valahova
A mi csoportunkban sokan nem járultak hozzá a feltöltéshez, van, aki a készítéshez se. Nincs ebből probléma.
Veled értek egyet én is
Én sem teszek felmképet
És baromira zavar ha nyilvánosan tesznek.
Persze zárt csoportban ok.
Nálunk anyósommsl van ebből harc
Ha megkérdezik, hogy zavar-e, mindig megnézem az adott képet előbb. Általában nem szoktak olyan képek készülni, amit nemet kapnak, de nem is sűrűn posztolgatnak az anyukák.
Engem amúgy nem zavar az sem, ha anyósom, öcsém, vagy bárki megoszt egy képet a fiamról, mindegyikünk profilja úgy van beállítva, hogy vadidegenek ne nézegessék. Azért ennyire véresen komolyan nem kell venni a dolgot, képzeljétek el, hogy az én fiam néha meg is kérdezi egy jól sikerült képnél, hogy anya felteszed a fbre?
Nem ördögtől való, ráadásul, ha valami beteg állat a képeit akarja valaki gyerekének, lefotózhatja az utcán, a boltban vagy a játszón is akár. Ez egy olyan dolog, amit el kell engedni. Én is néha dobok fel képet a gyerekemről, mind a kettőről és nem hiszem, hogy kb minden második gyerek képeit ellopkodnák. Ez nem igy szokott általában működni. Nem kell ebből polgárháborút kiváltani.
(Nyugodtan pontozzatok le, mert ellenkező nézetet merek vallani)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!