Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányos anyukák, miért...

Kislányos anyukák, miért irtózik a bugyitól?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves kislányom. Okos, önálló kislány, hetek óta önállóan vécézik, öltözködik. Ahhoz ragaszkodom, hogy vécézés után nedves törlőkendővel megtöröljem a nuniját és a fenekét, ugyanis vszleg az én érzékenyebb bőrömet örökölte, és ha nem törlöm ki alaposan Neki, kicsípi a pisi a nuniját fenekét.

Most egy pár hete tapasztaljuk, hogy nem bírja elviselni, ha a szűkebb leggings szabású nadrágok rásimulnak a nunijára, fenekére, de legfőképpen a nunijára.

Most már nem csak a szűkebb nadrágokat nem viseli el, de a bugyit is csak úgy hajlandò viselni, ha letolja combközépig, hogy a nadrág ülepe tartja fönn. Ezzel egyidőben kijelentette, hogy nem veszi fel a leggingseit, azokat, amelyeket pár hete együtt vásároltunk, Ő választhatott szebbnél szebb, színesebbnél színesebb gatyókat. Vennem kellett Neki bő, buggyos nadrágokat, csak azokat viseli el.

Nyilván, én is megijedtem először, amikor sírógörcsöt kapott, hogy ne erőltessem rá a szűkebb nadrágot. Azóta csak egyre rosszabb a helyzet. A nuniján nem látok semmi különöset, kérdezgettem, az oviban senki sem bántotta, nem nyúltak a nemiszervéhez. El fogom vinni gyereknődokihoz, ha szükséges pszichológushoz is, csak szeretném tudni, más tapasztalt-e hasonlót a kicsi lányánál.

Köszönöm.

2019. ápr. 22. 14:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

A nedves kendös törölgetést felejtsd el, mert az igen káros, nagyon kiszárítja, emellett az is zavarja valószínüleg, hogy folyamatosan matatsz ott.

Könnyen lehet, hogy éppen emiatt nem akar semmit, ami hozzáér, mert túlérzékeny lett a nedves kendö miatt, de az sem kizárt, hogy valaki molesztálta, még ha nem is tudtok róla. Hiába kérdezgeted, ha ez a helyzet, akkor nem fogja elmodani, mert akik ilyet tesznek, azok megfélemlítik a gyereket, hogy ne merjen szólni.

2019. ápr. 22. 14:40
 2/13 anonim ***** válasza:
57%

Igen nagy valószínüsége van, hogy valaki zaklatta, csak nem mer róla beszélni, mert az lletö megfenyegette.

Viszont ekkora gyereknél már nagyon zavaró lehet, ha te törölgeted öt, másrészt a nedves kendök nem arra lettek kitalálva, hogy ezt használják WC-papír helyett, irritálják a bört.

2019. ápr. 22. 14:46
 3/13 anonim ***** válasza:
98%

A nunijat ne torolgesd vele, a kaki utani fenek torlesre jo az, mert igen is a wc papir nem mindig torli le, en magamnak is szoktam wc papir utan attorlom magam nedvessel is, gyerekeknel ez meg jobb. De nunusat ne, tehat pisinel is inkabb fogjatok be egy rongyot es sima vizessel torold at inkabb.

(A babak feneket is wc papirozza valaki?)...

Mindenkepp utana jarnek jobban mi az oka annak, hogy elutasitja a suuk ruhadarabokat.

2019. ápr. 22. 14:52
 4/13 anonim ***** válasza:
66%

A nedves törlőt elfelejthetnéd. Lányom is utálja. Ez volt az egyik oka, hogy hajlandó volt letenni a pelenkát, mert megbeszéltük, hogy csak a pelenkásokat törölgetik azzal, így ha leszokik, megszabadul ettől is.

A leggings is érthető. Ki szereti, ha bevág? A perverz pasikon és az exhibicionista nőkön kívül senki.

2019. ápr. 22. 14:53
 5/13 anonim ***** válasza:
59%

Azen lanyom is utalja a szuk nadragot leggins bugyit

Es pech mert szinte mindehol csak olyat kapni

Remelem hamar kifut ez a fazon mert a gyerek mozogni sem tud benne

Bakker olyan szuk a farmer h nem tud leguggolni benne rendesen a labara alig megy fel pedig 6 evesnek valo nadrag o meg csak 4 eves

2019. ápr. 22. 16:07
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jószándékú válaszokat. A nedves törlőt kifejezetten Ő kéri, ugyanis többször volt olyan, hogy az oviban nem törölték meg rendesen még az elején a nuniját, és durván kipirosodott délutánra, mire Érte mentem. Illatanyagmentes, mindenmentes törlőt használok, olyat, amiből nem csöpög a nedv, Ő így érzi magát tisztának. Egyébként pedig én magam is be szoktam törölni a nagyajkaim közé pisilés után, nem csak kívülről végighúzom a papírt, ráadásul a papír durva, én először papírral szoktam, aztán nedvessel. Nekem ez kényelmes, a kislányomnak is ezt tanítottam. Nyitott lennék a javaslataira ha valamelyik része nem lenne jó Neki, de még nem szólt. Amúgy pedig még megtörlöm Neki, hiszen még pici, a most nagycsoportos fiamnak is segítettem kiscsoportban vécézéa után tisztára törólnie magát. Azt nem hiszem, hogy az én törölgetésem miatt alakult volna ki a a lányomnál ez a fóbia. Határozott gyors mozdulattal megtörlöm, nem dörzsölöm meg, nem okozok fájdalmat Neki, nem ekörül forog a világ.

Említettétek a molesztálást: nem is tudom, hogyan lehetett volna bármikor is erre példa. Allandóan együtt vagyok a gyerekeimmel. Persze, reggel oviba viszem Őket, abba az oviba, ahová a kisfiam is jár. Ismerünk mindenkit, csak nők veszik körül, és egy dadus is van Velük, aki segít Nekik a vécében. Az ovis társait szereti, imád oviba járni, ebben nem történt változás. Gondolom, ha vki ott bent molesztálta volna, még ha nem is merné elárulni, megváltozott volna a viszonya az ovival, nem akarna menni, azért vannak jelei annak, ha egy közösségben bántják a gyereket.

Ovi után pedig estig, lefekvésig együtt vagyunk, nem jár hozzánk szitter, anyum szokott heti 1-2x átjönni, de Ő imádja a gyerekeket, és viszont is így van.

Férfi a férjemen kívül nem szokott kettesben lenni a lányommal. A férjem fantasztikus apa, tűzbe mennék Érte, a gyerekek imádják, semmi sem változott a kapcsolatukban. Vannak nagybácsik, akik néha eljönnek, de mindig ott vagyunk, nem viszik el a lányunkat, mindig jelen vagyunk. Én egyébként is tartok ettől, olyan sok szörnyűséget lehet hallani, figyelem, hogyan viszonyulnak a kislányunkhoz, de az Ő kapcsokatukban sem érzékelek semmyilyen változást.

Szval ezt elvetném.

Akkor viszont nem tudom, talán valóban csak a szűk ruha.

2019. ápr. 22. 16:36
 7/13 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem se töröld elöl nedvessel (az is irritálhatja, hiszen vegyszeres), elég a vécépapír, és engedd, hogy ő egyedül, önállóan, zárt ajtónál intézze. Ha a fenekét még nem éri el, akkor te csak nagydolog után segíts neki és csak hátul töröld meg kendővel is.

Bugyiból válasszatok olyan fazont, ami nem csúszik be a fenekébe, a bővebb nadrág meg nem gáz - bár most nem ez a divat, így nehezebb beszerezni, de osztom az előttem szólók véleményét, hogy kényelmesebb és hát egészségesebb is. Oviba 4 évesen szerintem pl. még simán járhat melegítőben akár.

(Egyébként meg sajnálom, hogy vásárlással befürödtetek, de sajnos hiába tetszik meg neki a csillám vagy a póniló rajta, ha utána rájön, hogy felvéve már zavarja.)

2019. ápr. 22. 16:38
 8/13 anonim ***** válasza:
26%

Jaj, ne etessétek a trollt.

Rájöttem, ő a "széthúzom, törlöm egy órát, írd le, te is" perverz

2019. ápr. 22. 16:48
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, nem vagyok troll, a kérdésem mögött valós jelenség áll. Megpróbálom, hogy elhagyjuk a nedves törlőkendőt, helyette majd tisztavizes ruhát használunk, és meg fogom beszélni Vele, hogy nyugodtan törölje magának.

Amúgy vettem egy adag bő gatyót (3 hete t ezret hagytam a Pepcoban a szűk leggingsekért, most újabb ötöt bővebb szabású gatyókért, van köztük melegítő is), azokat szereti, csak nem akar alá bugyit venni, mert mi van ha a bugyi hozzáér a nunijához?! Pedig nem ér hozzá, bugyiból is bővebb szabásút, sőt, picit nagyobbat vettem, mint a mérete, de az sem jó.

Szval utolsó, nem vagyok troll, kikérem magamnak! Remélem, a környezetedben élőkkel nem vagy ennyire magabiztosan flegma és arrogáns..ez a legrosszabb párosítás.

Adok még pár napot, hátha alakul valamerre a helyzet, aztán megyünk dokihoz.

2019. ápr. 22. 17:04
 10/13 anonim ***** válasza:
54%

"Említettétek a molesztálást: nem is tudom, hogyan lehetett volna bármikor is erre példa. Allandóan együtt vagyok a gyerekeimmel. Persze, reggel oviba viszem Őket, abba az oviba, ahová a kisfiam is jár. Ismerünk mindenkit, csak nők veszik körül, és egy dadus is van Velük, aki segít Nekik a vécében. Az ovis társait szereti, imád oviba járni, ebben nem történt változás. Gondolom, ha vki ott bent molesztálta volna, még ha nem is merné elárulni, megváltozott volna a viszonya az ovival, nem akarna menni, azért vannak jelei annak, ha egy közösségben bántják a gyereket.

Ovi után pedig estig, lefekvésig együtt vagyunk, nem jár hozzánk szitter, anyum szokott heti 1-2x átjönni, de Ő imádja a gyerekeket, és viszont is így van.

Férfi a férjemen kívül nem szokott kettesben lenni a lányommal. A férjem fantasztikus apa, tűzbe mennék Érte, a gyerekek imádják, semmi sem változott a kapcsolatukban. Vannak nagybácsik, akik néha eljönnek, de mindig ott vagyunk, nem viszik el a lányunkat, mindig jelen vagyunk. Én egyébként is tartok ettől, olyan sok szörnyűséget lehet hallani, figyelem, hogyan viszonyulnak a kislányunkhoz, de az Ő kapcsokatukban sem érzékelek semmyilyen változást."

Ha tudnád, hányan gondolták ugyanezeket, és tévedtek!

Elöször is az oviban böven elöfordulhat, akár a dadusok/ovónök is molesztálhatják, egy kislányt nem csak férfiak zaklathatnak, nök ugyanúgy, de a többi gyerek is piszkálhatja.

Ami a férjedet meg a rokonokat illeti, ahol elöfordul ilyen eset, ott is ugyanezt mondják a többiek, az apa "imádja a lányát", a nagybácsik is aranyosak és szemmel láthatóan normálisak - de egyébként nem cska nagybácsik, hanem nagyobb gyerekek is lehetnek problémásak.

Ha egy gyerek egyik napról a másikra ennyire megváltozik, annak oka van, szóval mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni az ügyet tisztázni

2019. ápr. 22. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!