Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kaptok erőre amikor...

Hogyan kaptok erőre amikor nincs kedvetek semmihez?

Figyelt kérdés

Eleve vágyom a csendre a pihenesre is, a semmire is, lehet introvert is vagyok valahol, nem tudom.

De a gyereknek mindig szüksege van mindenre, ingerekre, naponta kell a szabadban lenni, stb.

Nekem a hétvége nem ishétvége hanem nagyobb melo mint amit egesz hetkoznap a munkahelyen csinálok. Voltakepp a munkám a pihenés, mert amugy semmi nem az.

Hivnak ide oda vendegsegbe gyerekes progikra kirandulas etc.

Es CSAK a gyerek miatt vállalom be mert amugy a hátam közepére nem kivánom, plane ünnepek jönnek.

Legszivesebben kiszaladnék a vilagbol.

A gyerekek reggel szétszedték a porszivot, kezdhettem a putribol valahogy házat varázsolni. Egy reggeli kávet nem tudok ugy inni hogy nyugtom legyen.

Probaltam már akkor élni amikor alszanak, hajat mosni, sminkeket probalni hogy végre nem zavarnak meg nem kenem összevissza mint reggel amikor folyamatosan csesztetnek, neha ugy megyek meloba hogy azt hiszik bálba keszultem mert mindig ugy jarok pl ha picike csikot akartam huzni elrontom igy áthuzom, azt is elrontom, a végén pl lassan az egesz szemhejamon fekete tus van, es már lesz.rom szindromaval indulok el.

De szoval az ejszakazas vagy 5-kor kelés 6 helyett hogy nyugtom legyen, pedig kikészit fizikailag. Olyankor meg dupla karikákkal jarok dolgozni.

Szoval ma igy a putri közepén amit koszonhetek a gyerekeknek (gyerek elott kb muzeumi szép volt a lakás es patyolattiszta mindig)hogy szedjem összr magam hogy hisztis ovisokkal en gyerekprogikra menjek meg vigyorogva vendegsegbe amikor legszivesebben ülnék csak.

A gyerekek itt zsonganak hogy menjunk le, mar porszivozas kozben az jött ki belolem, oke adok penzt pá pá induljatok vegyetek a boltban reggelit, lehet menni addig legalabb egyben marad a ház mig lent vagytok.

Tippek arra hogy megforduljon a pokol es boldogsag legyen?

2019. ápr. 19. 09:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
55%
Egy jó dadus!
2019. ápr. 19. 13:15
 12/20 A kérdező kommentje:

A gyerekem apja szerint mindent a nőnek kell csinálnia, szabályosan lecsesz ha kettesben akarok lenni vele gyerekek nélkul, akár csak bevásárolni.

Nem támogat hanem lecsesz mint itt más hogy hogy merészelek én leülni egyáltalán . Kizárolag ejszaka nezhetek filmet is vele, amit ugye soha nem tudok mert elalszom. Azt sem tudom a hirekben mi megymanapság, hogy szavazás lesz azt is csak utcai plakátokrol. Nem mintha ez hiányozna de neha ugy érzem magam mintha en nem léteznék csak egy robot.

Jot játszotereztem ma is. Szép homokvárat épitettunk, es libikokaztam is. Csuda jo.

2019. ápr. 19. 14:33
 13/20 anonim ***** válasza:
58%

Én is így érzek, de szerintem sokan, akiknek gyerekei vannak, akik sz.ranyáznak, azoknak vagy nincs gyerekük vagy már rég elfelejtették milyen az, vagy valami áldott jó gyereket fogtak ki. Mert tudom, hogy sokaknak hihetetlen, de nem egyforma minden gyerek. Én kikaptam két hiperkét, és az idegbaj kerülget tőlük nap mint nap. A húgom 1 éve szült, a gyerek az első naptól kezdve maga a tökély, meg sem nyikkan, ha álmos, leteszik, alszik, ha éhes, akkor eszik, a húgom már 1 héttel a szülés után üde, kisimult volt. Engem néztél volna meg az első 3 hónapban!

Most másfél éves, jár, beszél, szobatiszta, a hisztit hírből sem ismerik. Na, ehhez képest az enyém az első 6 hetet folyamatosan végigordította, senki nem tudta miért. A védőnővel meg a gyerekorvossal ki voltam segítve, a válaszuk az volt, érzi, hogy az anyja ideges. Hát hogy a fenébe ne lennék az, ha folyamatosan sír?! Gyakorlatilag amióta megszülettek a gyerekeim a környezetemtől folyamatosan azt kapom, hogy mindent sza.rul csinálok, mindenki okosabb mint én, mindenki tudja, hogy mit csinálok rosszul, de persze senki át nem vállalta volna őket 5 percre sem.

A férjeddel komolyan el kéne beszélgetni, mert ahogy viselkedik, az nálam válóok lenne.

De mindenképpen csak az a megoldás, hogy találsz magadnak én-időt. Nagymama, babysitter, valami rokon. Mi is fogadtunk babysittert, igaz, hogy tudnám máshova is tenni azt a pénzt, de nekünk sem segítettek a nagymamák az építő kritikán kívül semmiben, és nekem bőven megérte az a pénz, hogy el tudjunk kettesben menni valahova.

Amúgy én már nem sminkelek, a hajamat is egészen rövidre vágattam, amivel nem sok gond van, mert ilyenekre végképp nincs időm.

2019. ápr. 19. 15:46
 14/20 anonim ***** válasza:
81%

Én is sokszor érzem magam hasonlóan, de ha a férjem úgy viselkedne, ahogyan a tied, a gyerekekkel kapcsolatos problémám eltörpülne ahhoz képest, hogy mennyire rosszul érzem magam a házasságomban. Nem értem azokat a párkapcsolatokat, amik ennyire nélkülözik az empátiát egymás felé. Hogy lehet szeretni valakit úgy, hogy közben leszrom, ha pocsékul érzi magát? Vagy csak a gyerekek és a kölcsönös érdekek tartják össze ezeket a házasságokat? Nagyon sajnálom, hogy ilyen a férjed.

A gyerekeket meg járasd különórákra (sport, tánc, művészeti szakkörök, akármi), te meg szusszanj, amíg órán vannak. Emlékszem, én mindig az 5 évesem táncórája alatt mentem el futni, imádtam. A másfélórás kis képzőmüvész szakköre alatt pedig sétáltam, kávézgattam, szellőztettem a fejem, mindketten feltöltődtünk az óra végére :) Vagy vannak fitness termek gyerekmegőrzéssel, játszóházaknak is lehet ilyen szolgáltatásuk, de egy ikeás vásárolgatás is üdítő lehet, amíg a gyerekek a megörzőben vannak. Ha a gyerekeidnek vannak barátai, szervezhetnél velük programokat, mert ha van társasága, nem neked kell szórakoztatnod. Mekkorák amúgy a gyerekeid?

2019. ápr. 19. 17:53
 15/20 A kérdező kommentje:

En is azt hittem hogy másoknak sem lehet könnyű ahogy làtom vannak is.

Köszi az épitő tanácsokat, nem is jutottak még ezek eszembe.

A futáson sokat agyaltam pedig mikor hogy lehetne mert csak robbanok lefelé miota anya vagyok. Fizikai erőm is max a bevasarloszatyorig terjed.

A sminket is azert erőltetem mert már ugyérzem magam hogy ugy nézek ki mint egy ET.

Pont volt a facen kép rola mikor felöltöztették alatta anyáknak a szöveg:"ilyen vagy, amikor adni akarsz magadra, de 5 éve már nem aludtál" :D

Nem tudom sajnos belinkelni de a sminkre azt hiszem renovál rajtam vmit. Mert senki nem azt làtja ám a màsikban hogy milyen sokat dolgozik hanem azt, hogy de ronda. A főnököm is szeretném ha azt a benyomast kelthetném hogy ám én friss vagyok es üde es vág az agyam mint a borotva (amugy nő a főnök), de nem lenne jo ha bejon havonta egyszer es egy lepukkant munkaerőt làtna. Aki magára nem ad, az ugyan a munkàjára mennyit ad.

Köszi a hasznos tippeket mégegyszer!különorák eszembe sem voltak eddig.

2019. ápr. 19. 18:17
 16/20 A kérdező kommentje:
Lehet válàs is lebeg a levegőben. Tényleg semmi de semmi empátia nincs benne. Azt sem érti mit rugozom azon hogy rá is én mosok főzök, szerinte minden nő mosolyogva röpköd a konyhában.
2019. ápr. 19. 18:19
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Neked szar a házasságod, feszült vagy és a tököd ki van.. Szerintem a gyerekek érzik...
2019. ápr. 19. 18:32
 18/20 A kérdező kommentje:

A gyerekek annyikat tapasztalnak mint most reggel pl.

Anya kiborult a szeméttől, ez miatt nem vigyorogva dalolva lefele készülünk hanem feszülten porszivozok, szőnyeget rázok, es nem akarok menni sehova es összekaparom magam a jatszoterre ahol de jo a porszivozas utan homokozhatok piheneskepp hogy aztan meg főzhessek ujult erővel.

2019. ápr. 19. 19:38
 19/20 anonim ***** válasza:
Furcsa nekem soha nem nyúltak porszivohoz.gyerekek,volt hogy ara jöttem haza hogy férjem nem figyelt és gyerek mindent összefirkált,festett, illetve gyerekeknek kapcsolj be mesét tv vagy számítógépen,tableten .azt amíg ők mesét néznek te pihensz ,és enged el patyolat tisztaság mániád ,porszívót meg ragad magasra vagy olyan helyre ahol nem érik el.máris nyugodtabb leszel.
2019. ápr. 20. 07:05
 20/20 A kérdező kommentje:

Azert nyultak porszivohoz, mert amikor mosogatot vettünk, ugye az áruházba is vinni kellett őket, az eladoval amiert hosszassabban kellett beszèlgetni a műkodesről, stb, azt a gyerekek mar kezdték nem viselni, elszökdöstek, stb, es ugye nekem kellett ott is rajuk figyelni es jött a hatalmas ötlet hogy addig a kiállitott kicsi porszivot megnézhetik, jé, emelhető a karja, visszahuzodik a kábel, fél orán keresztül is elvoltak vele csendben, megoldotta a helyzetet, de nem gondoltam volna hogy ezután otthon már ki is belezik a porszivot, ráadásul tartályosunk van, nem zsákos.

Mások előtt szégyellem a lakást ezert is a rendmaniam, nem véletlen hogy en nem is hivok senkit ha nem muszáj.

Egy hete az egy-ket centis darabokbol tettem össze az autopályát (az a foszforeszkálos ami neten is van), mert a gyerekek csak immel ámmal teszik össze,erre tegnap megint szétszedték, de már annyira helotom van tőle hogy tegnap este nem tettem megint össze, igy a mai reggel is putrira keltem, autopalya darabok mindenhol.

2019. ápr. 20. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!