Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire gyakori, hogy a...

Mennyire gyakori, hogy a kistesó születése után az anyuka "félredobja" a nagyobbik gyereket?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés ihletett meg:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__probl..

Ugye azért elenyésző számú az olyan nagytesó, akinek ilyen rossz gyerekkora van a szülőnek alkalmatlan anyja miatt? Nagyon remélem..

2019. ápr. 8. 16:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Dögölj meg.
2019. ápr. 9. 10:49
 12/16 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, ha a nagyobbik lányoddal is így beszélsz, nem csodálom, hogy utál téged. De 18 évesen remélhetőleg elmenekül tőled, és akkor majd nem kell tovább elviselned minden bajod okozóját. Barom.
2019. ápr. 9. 12:44
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen, kedves 7-es, az én anyámnál is ez a magyarázat. Én nem olyan vagyok, mint ő, hanem "mint az apám", én makacs vagyok és önfejű, én más világ vagyok, én szerinte rideg vagyok, "mint apámék családja", engem már kicsinek se lehetett szeretgetni, mert nem akartam. Bezzeg a tesóm milyen cuki volt mindig, ő olyan, mint anyám, ő hallgat rá, ő puszis, bújós. Jobban kijönnek, mert hasonlók. Tudod, mi az igazság? Igen, én inkább apámékra hajazok, tény. Ez minden bűnöm, hogy nem vagyok olyan, mint az anyám. Jogos ezért félretolni és kevésbé szeretni, másképp hozzám állni, félresikerült valaminek tekinteni? Ha szerinted igen, akkor nincs miről beszélni. Amúgy meg de, én is bújós voltam, és igényeltem a szeretgetést, meg is kaptam - apámtól. Érdekes, ő nem látta úgy, hogy nem igénylem, talán mert neki volt igénye engem is megölelni.
2019. ápr. 9. 12:52
 14/16 anonim ***** válasza:
Ezeknek a nőknek/férfiaknak mindig van kifogásuk. És ezekben a kifogásokban mindig a gyerek negatív tulajdonságait emelik ki. Simán rátolják saját frusztrációjukat. Ők mártírszerepben minden rossz elszenvedője, meg sem próbálják elfogadni a másik ember tulajdonságait. Azt, hogy a gyerekük már más életszakaszban van, már próbálnak leválni. Hát persze, hogy a kicsi lesz a cuki, bújós a naggyal csak a baj van. Vagy az, hogy nem hasonlít rá, vagy az hogy nagyon is. Akkor is tudják nyomni a "két dudás egy csárdában" szöveget.
2019. ápr. 9. 13:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Mindemellett amúgy azt nem állítom, hogy nem szeret anyám. Csak a húgomat önmagáért szereti, úgy, ahogy van, engem meg azért, mert a gyereke vagyok. És ez a különbség látszik is azon, ahogy viszonyul hozzánk, bármennyire is azt hiszi ő, hogy egyformán kezel minket. A mérhető dolgokat egyenlően adja, de a hozzáállás különböző.

13-as

2019. ápr. 9. 13:59
 16/16 anonim ***** válasza:

2 éves a kislányom, most várom a tesót, októberben érkezik...Én már most ki vagyok akadva, hogy tudjam jól kezelni a kialakuló helyzetet, nekem is más lesz, hogy nem lesz annyi időm kislanyomra. Viszont en igyekszem felkészíteni valamennyire az ő szintjén, hogy jön majd a kisbaba, nangyon fogja őt szeretni, ha nagyobb lesz jókat fognak játszani stb...

Azt gondolom egy anyának kutya kötelessége mindkét (három, négy) gyerekére időt fordítani, nyilván nem oldható meg, hogy mindig egyformán jusson anyából, de törekedni kell, ha az ember nem akar egy lelki sérült.m frusztrált felnőttet nevelni a gyerekéből.

2019. ápr. 10. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!