Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A statisztika szerint,10-ből...

A statisztika szerint,10-ből 9 párnál az 1. gyermek születése után, drasztikusan csökken a kapcsolati elégedettség. Van itt olyan, akinél így volt?

Figyelt kérdés
A gyakori népe rendszerint rácáfol minden negatív statisztikára, de reménykedek, hogy van itt olyan, aki tudna a fenti jelenségről mesélni. Mit éreztetek egymás iránt az első néhány hónapban? Mit tettetek az új egyensúlyért, a nehéz időszak után?
2018. nov. 10. 14:50
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Így volt. 3 évig tartott. Az segített, hogy visszamentem dolgozni, a gyerekek önállóbbak lettek és tudtunk egymásra is időt szánni.
2018. nov. 10. 15:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Hatalmas mázlink volt, mert az első gyerkőcünk jól aludt az első perctől kezdve, eleinte egyszer kelt éjjel, 6 hetes korától egyszer sem. Viszont a mozgás bekavart neki rendesen, 5 és 8 hónapos kora közt, amíg nem kezdett lépegetni, nagyon szarul aludt, így nekünk sem volt időnk egymásra. Igyekeztünk apró fogyelmességekkel, “kötelező” beszélgetésekkel és rengeteg programmal, utazással segíteni magunkon és sikerült is. Kb 1 hónap volt a mélypont, mióta ismét rendesen alszik a lány és este van 3-4 óránk egymásra, azóta tökéletes minden. 😊 Ha mindketten akarjátok, bármit meg lehet oldani.
2018. nov. 10. 15:58
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Háttérbe szorult a kapcsolat, a gyerek került előtérbe mindkettőnk részéről. Nekem a libidóm a béka segge alatt volt, nem volt vita, veszekedés, nagyon jól megvoltunk, éppen csak inkább barátságra hasonlított a kapcsolatunk, mint házasságra. Amit tettünk magunkért, az az volt, hogy sokat beszélgettünk őszintén, mindig megbeszéltük, hogy mi miért van, és tudatosítottuk, hogy ez múló állapot, vissza fogunk állni szépen a régi kerékvágásba, csak idő kell. Szóval amúgy nem hanyagoltuk egymást teljesen, arra figyeltünk, hogy kommunikáljunk folyamatosan, segítsük át egymást ezen. Úgy 1 év után elkezdtek helyrejönni a dolgok, másfél éves volt a gyerek, mire visszaállt a rend.

Szerintem a kommunikáció kulcsfontosságú ebben az időszakban, nem szabad hagyni, hogy az legyen, hogy mindenki magában fortyog a sérelmeiért, azért, mert úgy érzi, nem érti meg a másik, mert azzal lehet legjobban eltávolodni egymástól.

2018. nov. 10. 15:58
 4/7 anonim ***** válasza:
68%
Igen. Nálunk az első 1-1.5 év nagyon nehéz volt. Ugyanúgy szerettük egymást, de a kialavatlanság és a megváltozott élethelyzet miatt türmetlenek voltunk és sokszor csúnyán beszéltünk egymással.
2018. nov. 10. 16:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez a helyzet, de nincsenek veszekedések.A pici rossz alvó, most már talán alakul a helyzet, de fektetéstől reggel 7-ig kb 10-15 alkalommal keltünk az első évben.Nem morrantunk amúgy többet össze mint előtte bármikor, tehát nincs ebből semmilyen konfliktus.A libidóm még mindig 0..nem tudom alakul e valaha..Most inkább barátok vagyunk mint egy pár.Viszont az apa,anya szerepet egyszerre fel tudtuk venni.A kapcsolatunk meg stabil,erős alapokon fekszik úgyhogy biztos megoldódik ez a helyzet és vissza áll minden a helyére.Ha az időnk és a gyerek engedi beszélgetünk, ha nem akkor is vannak apróbb figyelmességek,ölelések amik mutatják hogy ugyanolyan fontosak vagyunk egymásnak.Szerencsére:)
2018. nov. 10. 16:56
 6/7 anonim ***** válasza:
En egy pesszimista ember vagyok, de nalunk megsem romlott el. Annyiban jobb is lett, hogy az apja imad apanak lenni. Gyerek elott es utan is masfele problemaink voltak, szoval tokeletes sosem volt, de igy jobb. Igaz egyikunk sem er ra rinyalni h jajj de elegedetlen vagyok a parkapcsolattal, mert inkabb a munkara meg a gyerekre koncentralunk.
2018. nov. 10. 17:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is nagyjából úgy volt, mint a harmadik válaszolónál. Nagyon nehéz időszak volt, de végülis a nehézségek hosszú távon összekovácsolnak.
2018. nov. 10. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!