Egy 9 éves gyereket ti mikor küldenétek lefeküdni?
A fiam anno ilyenkor már rég nem igényelt 11 óra alvást. 8 körül ágyba került ugyan, de ilyenkor még olvashatott, vagy a tesójával beszélgettek. (A húga 4 évvel fiatalabb, de mivel ovis volt ekkor, és ott mindig aludt, egyforma volt az éjszakai alvás igényük)
Fél 7kor van ébresztő nálunk.
Nekem nyáron lesz 9éves a fiam, most harmadik osztályos és 8kor megy az ágyba, legkésőbb 8,30kor már alvás van.
3 gyerek van- ő a középső, a többi is pont ugyanígy.
Most az óraátállítást nagyon észrevették, 8kor nemigen bírtak elaludni, hétfő-kedden inkább 9körül, reggel volt is gond a keléssel, de már ma reggel egész jól alakult az ébresztő, és most is alszanak már 20 perce.
Igaz még csak 8 lesz 1 hónap múlva, de 9 körül megy ágyba. Általában 9:30 körülre elalszik. 6:30kor kel. Hétvégén fekhet később.
8 kor ma pl. a parkban sétáltunk.
A 9 és a 16 éves közt elég nagy a különbség, utolsó :D Te hány éves vagy? :))
BIORITMUS... na, az az, ami változó mindenkinél.
Meg az sem mindegy, hogy a gyerek majd 5-kor kel, mert vidékről hordják be, és a két tesóját is el kell meg fuvarozni, vagy reggeli edzése van, vagy akármi.
Nekem két 8,5 évesem az 5 éves tesóval együtt megy ágyba 8 után kicsivel, utána még esti szeánsz, de fél 9-kor már csend kell legyen. 6 és 6:30 közt kelnek, többnyire maguktól, de mindenképpen kipihenten, ezért feszültségmentesen mennek suliba, ahol nagyon jól teljesítenek. Sok gyerek már eleve fáradt reggel, sajnálom őket. Óraadó vagyok, látom a különbségeket minden téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!