4 èvesen minden hèten pèntek dèltől szombat estig sok idő, ha nincs a szüleivel a gyerek?
Én sokallanám.
Leginkább azt, hogy heti egy éjszaka nincs a szüleivel (úgy értem az esti lefekvésnél).
Egyébként nekünk legalább annyira hiányozna, mint ő minekünk, szóval emiatt se mennénk bele ilyenbe.
Más az, ha kényszerhelyzet van.
Függ a gyerek habitusától is.
Fiam nagyon nagyszülős, ők faluban laknak. Szinte ő is ennyi időt van ott ha nem többet. Minden nap reggel vagy este hívjuk a papáékat telefonon is. Nem telik el egy nap, hogy ne legyenek benne a napunkban.
Nehéz nélküle, hiányzik de tudom mekkora élmény ez. Nekem is az volt kicsi ként. Olyan jó arra gondolni, hogy szedtük a diót, micsoda árok foci meccseink voltak, homokvárak, vagy épp mama elküldött ebéd után aludni a hőségben nyáron.
A gyermek a mutatoja. Ha nem akar menni, haza akar jönni, kezdi azt erezni hogy ő nem kell, szorongo lesz előtte vagy mamánal magatartaszavaros dtb akkor sok
A gyermek tükroz mindent
Fiam is így járt kb anyósékhoz. vagy szombat reggeltől vasárnap délutánig. olyan 3 éves korától.
én nem szerettem, azt sem, hogy nem volt kontroll (ott mindent lehet, számítógép, tévé előtt evés, édesség, este sokáig tévézés, stb). most 8 éves, nagyon szeret most is ott lenni, de 3-4 óra alatt megunja, aludni meg több mint egy éve nem akar már ott.
Szóval ha soknak is érzed, de a gyerek jól érzi magát, hagyd, majd kinövi ;)
Én minden egyes péntek estétől szombat estig anno a nagymamámnál voltam, az volt a "mama-nap". Imádtam, alig vártam hogy péntek legyen. Kb. 2,5-3 éves koromtól volt ez így. Mindig tudtam, hogy jó helyen vagyok, anya értem jön, minden rendben. Egész felső tagozatos koromig mentem. A kontrollról annyit, hogy mama néha szigorúbb volt, mint anyukám, tehát nem törvényszerű, hogy a nagymamáknál mindent lehet. Voltak szabályok amik kőbe voltak vésve, amiknek a megszegéséért néha alapos fejmosást kaptam, de egyébként eszméletlenül imádtam a mamánál. Mama is mindig nagyon várt, nem hinném hogy teher lettem volna.
Csak annyit akartam ebből kihozni, ha a gyerek szeretne menni, jól érzi ott magát, nem nyűgös, nem sír, nem hiányolja a szülőket, akkor hadd menjen, sok mindent lehet ám a mamától tanulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!