Geoládák keresése mennyi idős kortól érdekelheti a gyerekeket?
Figyelt kérdés
2019. márc. 20. 09:49
2/5 anonim válasza:
Kincskeresőset már 3-4 éves is szívesen játszanak, szóval a terep járhatóságától és a távolságtól + a gyerek strapabírásától függ. Ha térképolvasási sikerélményekre gondoltál, az inkább olyan 10 éves kortól.
3/5 anonim válasza:
5 éves fiammal próbáltuk nem érdekelte csalódás volt nekünk :(
Ő nem szereti a túrákat nagyon nem szeret kint lenni. Utoljára voltunk a szalajka völgyben és üvöltve sírt mert hangya mászott a cipőjére. Annyira nem haladtunk a töbniekkel hogy inkább a gyerek nélkül megyünk legközelebb.
4/5 anonim válasza:
Mi viszonylag sokat kirándulunk, de a geoláda keresés nem jött be a gyerekeknek. 6 és 8 évessel indultunk neki. Nagyon várták, de a megtalálásban nem igazán tudtak részt venni, csak követtek minket felnőtteket. Maga a láda elég koszos, és nehezen megközelíthető helyen volt, több alkalommal is. A benne talált apróságok nem érdekelték őket, az meg hogy felírtuk a nevünket, végképp nem hatotta meg őket. Csalódás volt nekik. Szerintem ez inkább felnőtt szórakozás, ahol maga az az öröm, hogy megtalálod, gyereknek ez nem igazán élmény. Esetleg kamaszkortól.
5/5 anonim válasza:
Ez nagyon egyén függő és nem lehet rá általánosan válaszolni, így csak az én tapasztalataimat írom le. Én is azt hittem, hogy a gyerekeimet jobban érdekli majd. 7,5 és 9,5 évesek voltak, amikor elkezdtük és két év telt el azóta. A fiam azért gyakrabban kap kedvet, a lányom az ritkábban. Kb. évente 2-3 alkalommal megyünk családilag ládázni. Tehát néha-néha eljönnek velem, de főleg akkor, ha nagyobb gyerektársaság is van. Akkor egymással versengenek, ki lesz az első, ki látja meg először a ládát és/vagy a rejteket. Az ajándékok nem érdeklik őket, csak a találat számít. A "családi" szabály, hogy az írhatja be a nevét először a logfüzetbe, aki azt a ládát megtalálta. Tehát azt nem mondanám, hogy teljes az érdektelenség, de az eddigi találataim nagy részénél nem voltak velem. A családunkban vitán felül engem érdekel a leginkább ez a játék, így az én példám az előttem szóló tapasztalatával cseng egybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!