Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire elterjedt az "állatkí...

Mennyire elterjedt az "állatkínzás" a gyerekek körében?

Figyelt kérdés
Azért tettem idézőjelbe a szót, mert azért nem kutya-macska bántalmazásáról van itt szó (sőt, azokat a gyerek még szereti is), hanem kisebb állatok, például csigák, békák, giliszták, hangyák, bogarak rövid kínzás utáni megöléséről. Az mit jelent, ha egy 7 év körüli gyerek ezt csinálja (aki már nyilván tisztában van vele, hogy mi is az a halál)? Valami gond van a fejében? Kezdődő szociopata tünetek ezek? Honnan jönnek ezek a morbid, erőszakos hajlamok?
2019. febr. 27. 13:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Ha a szülő látja hogy bármiféle állatot kínoz a gyerek akkor netán oda mehetne és beszélgethetne vele és elmagyarázhatná hogy ezzel az állatnak fájdalmat és szenvedést okoz.

Beszélgetni kellene a gyerekkel hogy mért csinálja,ne tegye.Ha a gyerek már sérült meg akkor beszélgetni arról hogy emlékszik e hogy hogyan fájt neki és gondoljon bele az adott állatnak ő most ugyan ilyen fájdalmat okozot.

Rá kell vezetni hogy ez rossz dolog.

2019. febr. 28. 20:10
 12/16 anonim ***** válasza:

1,2,3,11 - ezen hozzászólásokat olvastam, csak kiegészítem, és bocsánat, ha közben írt valaki hasonlót, mint most én:

van sajnos olyan állapot is, amikor a kisgyermek ösztönösen kompenzál, pl traumáját bogarakon vezeti le.

De ami gyakoribb, hogy valóban nehezebben azonosul bizonyos állatokkal a kisgyermek (pl rovarok), mint egy emlős állat, vagy egy madár, és velük azt teszi, amit vele a környezete. Ha a környezete elhanyagolja, semmibe veszi a gyerek érzelmeit, akár molesztálja stb, akkor a kisgyerek (kb 10 év alattiakról van szó) egész egyszerűen nem tud mást tenni és nem okolható azért, ha hasonló módon viseltetik a rovarok iránt, mint ahogy a szülei, rokonai , és/vagy szomszédjai, és/vagy pedagógusa ahogy vele szokott bánni, és mivel nagyon más állat a rovar, mint amilyen élőlény az ember, még csak közvetlen, direkt visszajelzést se kap a gyermek (pl nyávogást, ordítást nem hall) az általa megkínzott bogaraktól.

Szóval sok olyan eset jellemző az elhanyagolt / bántalmazott kisgyermekeknél, hogy akár nem is szándékosan bántja az állatot, hanem azt teszi, amit megtanult a felnőttektől:

nemtörődömséget, ütlegelést, érzelmeibe taposást stb.

Ez nem a gyerek hibája, se felelőssége.

Azonban a kamaszkor elején olyan szintre ugrik a tudatosság foka, hogy ha ekkortól is bántja az állatokat a gyermek, ott már látok esélyt antiszociális hajlamra (bár kamasz korúak pszichológiájához csupán érintőlegesen értek, nem vagyok abban kompetens.)

2019. márc. 1. 01:28
 13/16 anonim ***** válasza:

Rudolf Steiner (ld: Waldorf pedagógia) :

"A kisgyermek kiszolgáltatott utánzó, nem tud nem utánozni."

Tehát ha a felnőtt, teszem azt, sikeresen felülírja a gyermekben a korábbi rossz mintát, azaz új, másik pszichés mintát nyújt számára (utánozható újat), akkor egyre inkább, esélyesen már azt kezdi el utánozni.

(A kamaszkor azonban már nem a kisgyermek kor. Az utánzás jellege és aránya megváltozik.)

2019. márc. 1. 01:32
 14/16 anonim válasza:

én is amondó vagyok ez lehet utánzás

talán kortársainál látta, talán át sem érzi, fel sem fogja mit tesz

amellett még elképzelhető hogy szorngáslevezető, lehet szorong, lehet túl nagy a szülői elvárásból eredő nyomás rajta

2019. márc. 4. 13:28
 15/16 anonim ***** válasza:
#10 vagyok, valaki elmagyarázná, hogy miért nem ér semmit a válaszom?
2019. márc. 4. 16:28
 16/16 anonim ***** válasza:

Előző, most látom, h lenulláztak téged, úgyhogy én most felpontoztalak. Én se látom indokoltnak a nullát, sőt...

Sok a troll, meg a kötözködő a gyakorin. A névtelenség miatt.

2019. márc. 4. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!