Hová forduljunk ezzel a problémával? 9 éves lányom, szemtelen mindenkivel tanárokkal is és hazudik, lop is már.
Második nagyon jó tanuló volt még, magatartása is példás volt. Kapott nyáron egy xboxot azóta megőrült szó szerint. Napi 1 óra van engedve neki, de ezt folyamatosan átlépi, hisztizik. A bankkártyánkról vásárolt 40 ezer értékben fortnitos pénzt. Kitörölte az smst is csak a banki kivonaton tűnt fel hogy mennyit és miket vásárolt.
Nem akar tanulni, bepakolni a táskába, fürdeni enni. Könyörgésből veszekedésből állnak a napjaink.
Tegnap környezet egyest kapott úgy adta oda az ellenőrzőt Nesze b+
Matekból, angolból már jár korrepetálásra de ott is úgy beszél a tanárral mint egy kutyával.
Az apja elvette az xboxot, akkor azt mondta tönkreteszi az apja életét ha elviszi.
Már nincs erőm ezekhez a csatákhoz, hazamenni is félek mit fog művelni.
Az iskolában bántja a többieket, nagyképű ráadásul már a tanárokat is lenézi.
Én mindig is elleneztem azt hogy veréssel neveljünk gyereket, de elfogadom, hogy vannak helyzetek amikor igenis kell az a jól megérdemelt apai pofon.
Ha ez igaz amit írtál, én a pocskondiázásáért akkora pofont adtam volna, hogy a fal adta volna a másikat. X-boxot szó szerint darabokra törném amikor tombol a hisztitől. Ha továbbra is ilyen akkor elvinném egy ideiglenes nevelőintézetben ahol hamar megtanulja, hogy nem az van amit ő mond.
Pszichológus, nevelési tanácsadó sos nektek is, neki is!!
Kütyüt, bankkártyát elvenni, szabályokat, kötelességeket felállítani és betartani!!!
Mik ezek a válaszok, hogy 2 hétre elvenni az Xboxot, meg "addig amíg"? 9 éves a gyerek, még kb. 5 évig nem kéne semmilyen konzolon játszania, jesszusom.
Kedves kérdező, én kitenném egy erdő szélén, és szülnék helyette egy másikat, akinek a nevelését nem cseszem el.
Hm. A legtöbb gyereknek elég fontos a pedagógusokkal való kapcsolat, valamennyire a kedvükért tanulnak ebben a korban. Szóval a tanárcsere bizony lehet az okok között. Írtad, hogy sok a leckéje: nem lehet, hogy túl sok? Értem én, hogy a kéttannyelvű-angol-olasz-extramatek-++ iskola milyen hasznos lesz majd később, de ha a lányod még nem érett meg ekkora terhelésre, akkor ez nem neki való. Az érést nem lehet siettetni. Persze lehet próbálkozni az erőletetéssel, de olyan lesz az eredmény, mint a most kapható, banángázzal érlelt paradicsom.
Az mindenképp jó, ha a Nevelési Tanácsadóhoz fordultok segítségért, talán egy pszichológus jobban meg tudja beszélni a lányoddal, hogy mi a baj, és veled beszélgetve is észre veheti, hogy mit csinálsz rosszul, amire magadtól nem is gondolnál.
Aki a Nevelési Tanácsadót javasolta, hadd kérdezzem meg, mégis mire számít, mi fog ott történni? Mert ez az intézmény nagyon nem az ám, amit a neve sugall.
Az Xboxot én is elvenném örökre. Fog pár napig hisztizni, de majd lehiggad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!