Helyesen neveli a sógornőm a 6 éves lányát?
Figyelt kérdés
Van a kislánynak egy barátnője az oviban,akinek az anyukájával nagyon szeretne barátkozni a sógornőm.Ennek érdekében azt csinálja,hogy leutánnozza a másik kislányt.Úgy fésüli a lánya haját,ugyan olyan hosszúra növeszti is,ugyan olyan játékokat vesz mint amilyenek a másik kislánynak vannak.Tegnap a szülinapjára ugyan azokat a drága játékokat kapta a lánya,sőt még a tortája is ugyan olyan volt mint a egy hónappal ezelőtt a Kittikének.Ezt onnan tudom,hogy a sógornőm elmondta Nekem,mert nagyon büszke rá!!!Ők anyagilag nem jól szituáltak,komoly áldozatokat kell hozniuk ezekért a drága játékokért,de nem érdekli.Miért akarja ,hogy a lánya másra hasonlítson,nem lehet szeretni olyannak amilyen?A kislány elégedettnek tünik,de kérdezem én nem lesz-e későbbiekben mentális problémája ha ez így folytatódik?2008. nov. 9. 11:26
1/6 A kérdező kommentje:
És amin még kiakadtam,hogy úgy adta oda az ajándékot,hogy:Látod megkaptad a 2 Maripósa Barbit,mert megigértem,hogy ha Kittike ezt kapott neked is veszünk!Talán azért adja ingább mert szereti és örömet akar okozni!
2008. nov. 9. 11:39
2/6 anonim válasza:
hát érdekes dolgok ezek! sikerül is így barátkoznia a sógornődnek? engem biztos idegesítene, hogy vki ugyanazt veszi a gyerekének és majmolja...tuti nem szeretnék vele barátkozni. Mit szól ehez a sógor?? ha anyagilag nem tehetnék meg, ő miért nem tesz ellene??
K
3/6 A kérdező kommentje:
Ez folyik már 1,5 éve,és nem sikerült barátkoznia,de nem veszi észre magát!A sógorom,meg nem lát tovább az orránál.Egyszer finoman jeleztem,hogy nem jó ez így,de azt mondta,hogy írígy vagyok!Ezen a dilis nőn nem lehet már segíteni,de a kilányt féltem,hogy kissebségi komplexusa lesz később,mert a Kittike sem igazán akar barátkozni vele.
2008. nov. 9. 11:56
4/6 anonim válasza:
Ne haragudj meg,de szerintem ha így a tudomásodra hozták,hogy az ő dolguk akkor onnantól kezdve te már nem sokat tehetsz értük és sajnos a kislányért sem,inkább lehet,hogy többre mennél azzal,hogyha úgy csinálsz mintha minden normális lenne és a kislány teljes bizalmába férkőznél esetleg akkor ki tudnád faggatni,hogy neki jó-e így vagy sem a szülök meg ha eddig nem vették észre magukat akkor sajnos szerintem majd akkor fogják észrevenni,hogy valamit elrontottak amikor már nagyon késő lesz,senki sem egyforma minden nő,minden szülő máshogy gondolkodik a gyermek neveléséről és ebben sajnos senki sem szólhat bele,mert ilyenkor aki jót akar a családnak a végén ő lesz a legrosszabb ember a világon és sokszor a családtagok sem kivételek hiába akarnak jót!
5/6 A kérdező kommentje:
Igazad van,le szoktam nyelni a békát,csak közben felrobbanok belül,már lehiggadtam.
2008. nov. 10. 15:00
6/6 anonim válasza:
Nem helyes amit sógornőd tesz, de a kislány nemigen fogja kárát látni ennek, hiszen az oviban még úgy választanak barátot a gyerekek, hogy "neked is piros a cipőd, akkor legyünk barátok, jó?" meg ha ugyan olyan babája van, vagy ugyan az az anyukájuk neve, stb. Szóval ez lassan háttérbe szorul és kialakulnak a kislányban olyan szociális kapcsolatok, amiket nem otthonról hoz és nem a külsőségeken alapulnak. Akkor meg vehet az anyja akármilyen barbie babát vagy ugyan olyan cuccokat, max. a kislány nem fogja bevinni, hordani, stb. mert eljut az agyacskájáig, hogy ez utánzás és emiatt ki fogják közösíteni. Ő lesz az aki helyre fogja tenni anyucit előbb-utóbb, hogy nem kell ez se, az se és ne is vegye meg. Reméljük. Ha csak nem annyira erős az anya-gyerek kapcsolat, hogy minden felett az anya van előtérben a gyerek szemében... különben meg nem kell izgulni, csak mosolyogj rajta, addig se bosszantod magad a sok ostobán, hidd el, jobb lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!