Mennyi idős kora óta eszik egyedül kanállal, villával kisgyermeked? Megigazítod az evőeszközt a kezében, hogy hogyan tartsa helyesen?
Most 18 hónapos, kb 1 hónapja gyakorolgat. A villás dolgok jobban mennek. Tészta, krumpli, husi, zöldségek, minden amit könnyen villára lehet szúrni, azt egyedül eszi már. Míg nem ment neki jól, addig sem igazgattam túl sokat, hogy is csinálja, szépen rájött magától, igaz, az elején kicsit lassú és maszatos volt az étkezés :) Most ugyan ez van a kanalas dolgokkal, főzelék, leves, húúúú... :) De halad, egyre ügyesebb!
Érdekes, hogy először bal kézzel evett, de pont a napokban vettem észre, hogy átszokott jobb kézre (nem én raktam át)
A nagyobb lányunk 8 hónapos kora óta eszik egyedül kanállal,11 hónaposan ismerkedett meg a villával.
A kisebb lányunk csak 1 éves korában evett egyedül először. Nem igazítottam meg egyiküknek sem! A kisebb még mindig marokra fogja :-D pedig 2 éves!,de engem nem zavar,nagyon cuki :-D Majd megtanulja hogy kell fogni a kanalat,ráér még vele!
A helyzet inkább az, hogy azoknak nem eszik egyedül a gyerekük, akik nem hagyják ezt. Akiket zavar, hogy hogy maszatolnak, hogy (látszólag) kevesebbet esznek, hogy sokáig tart az evés, hogy a kezüket is használják... de szerintem érdemes ezeket az egy pár hónapig elviselni, mert utána mi is ehetünk nyugodtan és nem kell a 2-3 éves gyereket etetni. Ha nem hagyjuk őket gyakorolni, akkor ellustulnak, ez természetes.
A gyerekeim azóta kaptak kanalat a kezükbe, amióta kanalasat esznek. 9 hónaposan már ők is kanalaztak, de én is segítettem, egy éves koruk után már nem. Arra biztosan emlékszem, hogy a legnagyobbnak másfél évesen már gond nélkül ment az evés. A negyedik most 15 hónapos és nem etetem, csak a joghurtnál segítek, fogom a dobozt.
Nem hiszem, hogy csodagyerekek lennének, nem vagyok emiatt büszke. Akit hagynak, az hamarabb tanulja meg a kanállal evést, de teljesen midegy, hogy mikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!