Hogyan lehetne ezt helyesen kezelnem?
Én egy olyan kisfiú anyukája vagyok,aki szintén hárítja az ilyen közeledést egy másik kicsitől...szóval a másik oldalról látom a dolgot.Azt vettem észre,hogy a kisfiam meglepődik,megijed,nem tudja mire vélni a barátkozást.A legtöbb ilyen korú kisgyerek így reagálja le,pedig nem feltétlenül akarja,hogy ne közeledjen a másik.
Meséld el a kislányodnak őszintén,hogy ez a kisfiú,kislány most nem szeretne ölelkezni ezért vagy azért.De attól függetlenül szeret téged stb.Mert ez így is van!Ne érezze azt,hogy csalódás,vagy negatívum ha nem viszonozzák a szeretgetést.
Az én kisfiam is ilyen. Többnyire ilyenkor a másik kisgyerek megdöbben, majd zavartan otthagyja őt, de ő nem hagyja magát, megy utána és próbál játszani vele. Többnyire sikerrel is jár utána.
Viszont egyik alkalommal őt kezdte el ölelgetni egy másik kisfiú, teljesen ledöbbent. :o)
Szerintem ilyenkor dicsérd meg, hogy milyen aranyos volt és ösztönözd arra, hogy menjen, játsszon csak a többiekkel.
26 hónapos kisfiú anyukája
Az én kislányom is ilyen, de őt is mindegyik gyerek inkább eltolja magától. Ezt meg is értem, mert biztos nem szeretik.
De az unokatestvére, aki most 3 éves, szószerint elrúgta magától. Na ilyenkor mit lehet csinálni?
Ránézek a kis arcára ilyenkor, és a szívem megszakad!
szia,
én mint fiús anyuka képviselem az oda megyek és megölellek klubot :) képzelheted... legyen szó nagyobbakról vagy kisebbekről, nem gond, rögtön közelít, simogat, ölel, rájuk "tapad", figyeli őket és nevetgél. persze a legtöbbször elutasítóak vele, de elmagyarázom Neki, hogy ez nem baj, hogy így közeledik, csak hát nem mindenki szereti. nem tudom mennyit ért meg belőle. azért vannak olyan gyerkőcök is, akik viszonozzák, főleg a kis csajok, olyan cukik, akkor jön a puszikodás :)
Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!