Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti nem tartjátok ezt illúzióro...

Ti nem tartjátok ezt illúziórombolónak?

Figyelt kérdés

Amikor én gyerek voltam, nem lehetett bérelni vagy készen venni jelmezeket, minden anyuka/nagyi otthon varrtak, esetleg varratta.

Most ugye már mindenki megveszi a pepco/tesco/kik-ben vagy megrendeli aliról.

Csak így minden kislány a Jégvarázsból lesz a szőke (nem jut eszembe a neve), kisfiúknál rendőr/tűzoltó/Superman és kb. ennyi.

Ez nem zavarja a szülőket?

2019. febr. 9. 10:21
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
A gyerek meg régen és most is gyerek.Ha valamiben benne van a keze munkája arra büszke.Akar milyen ,, ronda" is az ,, eredmény"
2019. febr. 10. 15:33
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
Hiába van benne a keze munkája, ha mondjuk nem túl ügyes és az összes társa kicsúfolja, az óvónéni meg kérdezgeti, hogy “te minek öltöztél?”. A jelmezversenyeket nem is ragozom, előttem már megtették. Varrónőnek vagy nagyon ügyeskezűnek kell lenni, hogy a kicsi labdába rúghasson a gyöngyös-flitteres-tüllös stb csilivili királylány ruhák mellett. Természetes, hogy ő is azt szeretné, hogy mindenki (vagy legalább sokan) az ő jelmezét tartsa a legjobbnak.
2019. febr. 10. 16:02
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
A farsang elvileg a gyerekekről szól.A szülők versengésévé vált, ki tud jobban szebben beöltöztetni gyereket és ennyi.Ha egy közösségbe úgy döntenének igenis minden gyerek maga az anyukájával készítse a jelmezt ne lehessen venni, akkor a gyerekek ugyanolyan jól éreznék magukat, mint a vásároltba és kb ennyi.
2019. febr. 10. 16:07
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy jobb szívvel nézek végig egy régebben készült farsangi képen, mint egy mostanin, de ez nem feltétlen a jelmezkölcsönzők hibája, hanem a médiáé. Illetve az enyém, amiért más a fontos nekem 29 évesen, mint ami a kis 21. századi ovisnak 4évesen. A gyerek is látja, hogy akkor menő, ha jégvarázsos meg pókemberes anyámkínjája van, akkor úgyis az akar lenni. És ha ekkora Jégvarázs-kultusz lett volna pl. 25 évvel ezelőtt, amikor én ovis voltam, akkor lett volna 9 Elza az oviban, max. gányabb kivitelezésben.

De sztem az fontosabb, hogy a gyerek jól érezze magát, és ha Elzaként érzi jól magát, azt adnám rá, nem vmi mást csak azért, hogy én megmutathassam, mennyire kreatív vagyok. Amelyik gyerek meg annyira különc, hogy elsírná magát, ha lenne még egy Elza, az úgysem választ olyat, ami ennyire kommersz.

2019. febr. 10. 22:08
 35/43 anonim ***** válasza:
Ja, amúgy meg 25 éve is volt mindig 5-6 lány hercegkisasszony meg 4-5 fiú Batman meg tűzoltó, szóval slágerdolgok akkor is voltak...
2019. febr. 10. 22:09
 36/43 anonim ***** válasza:

Az én gyerekeim már oviban is úgy álltak elém, hogy tudták, mik akarnak lenni. Pl. a fiam kitalálta, hogy ő sárkány akar lenni. Én sem vagyok ügyeskezű, teljesen beparáztam a feladattól. Próbáltam rábeszélni, hogy legyen más, de ő hajthatatlan volt. Aztán bementem a Tescóba vásárolni, és ott volt egy sárkányjelmez. Egyből megvettem, a gyerek nagyon boldog volt, otthon is sokat volt rajta. Szerinted mennyivel járt volna jobban, ha én varrom meg?

A lányom is ilyen, na ő csalódott volt, amikor az igen kreatív ötleteit képtelen voltam megvalósítani. Most már felsős, megcsinálta magának a jelmezt, meg a tesónak is. Mindenki boldog, a gyerek, mert alkothat, a kistesó, mert egyedi jelmeze van, és anya, mert nem neki kell ezzel foglalkozni. Szerintem ettől nem lettem rosszabb anya.

Egyébként anyu megvarrta nekünk a jelmezt annak idején. Kreatív volt, egyedi. Soha nem nyertem, mindig a szülői munkaközösség elnökének a gyereke nyert. Már 7 éves gyerekként leszűrtem, hogy ez miről szól. Ez nem illúzióromboló? És most a lányom osztályában pont ugyanez van. Amíg anyukám élt, varrt a lányomnak. Elmondom, az övé volt a legszebb jelmez. Erre nyert egy bolti ninja. Bár aztán tombolán nyert, így hamar elfelejtette az egészet, de engem nagyon kiakasztott. Teljesen mindegy milyen jelmez van a gyereken, nyerni nem fog. De ha ő jól érzi magát abban a jelmezben, az a lényeg.

2019. febr. 10. 22:13
 37/43 A kérdező kommentje:

,,Ebben érzi jól magát" ez olyan megúszós duma egyébként!

Miért, kipróbáltad, hogy az általad kreált vagy netalán tán együtt készített ruhában mennyire érzi jól magát ?

Nem! Nahát akkor?!

2019. febr. 11. 20:35
 38/43 anonim ***** válasza:
75%
Te veletlenul nem a gyerektelen, fiatal, de rohadt okos ovono vagy a ket napoal ezelotti kerdesbol? A kocsog, lusta szulo nem csinal kreativ jelmezt a gyerekenek, pedigteaztantudod hogy abban sokkal jobban erezne magat a gyerek. Tok jo kenne ha a sajat gyereked jelmezevel foglalkoznal ha van, ha meg nincs akkor kussoljal, amig nem kesz sajat tapasztalatod, es utana okoskodjal. Eszemmegalhulyepi-csa
2019. febr. 11. 21:37
 39/43 anonim ***** válasza:

Szerintem is az óvónő lesz.

Ezt az együtt töltött idő és közös munka maszlagot hagyjuk. Ez a valóságban úgy néz ki, hogy a gyerek felragaszt max 2 pöttyött és azt hallgatja az anyjától "nem érek rá varrnom kell a jelmezt".

2019. febr. 11. 22:38
 40/43 anonim ***** válasza:

Én egyébként minden önkéntes marhaságban benne vagyok. Ha kell tököt faragok, sütök ahányszor kell (persze közös munka, a gyerek is szivesen segít kb 5 percig).

De a farsang szerintem pont olyan dolog, ami róla szól és szuperül érzi magát a bolti jelmezben. És nem fogom spenóros tükörtojásnak öltöztetni azért, mert annyira vagyok képes.

2019. febr. 11. 23:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!