Ti nem tartjátok ezt illúziórombolónak?
Amikor én gyerek voltam, nem lehetett bérelni vagy készen venni jelmezeket, minden anyuka/nagyi otthon varrtak, esetleg varratta.
Most ugye már mindenki megveszi a pepco/tesco/kik-ben vagy megrendeli aliról.
Csak így minden kislány a Jégvarázsból lesz a szőke (nem jut eszembe a neve), kisfiúknál rendőr/tűzoltó/Superman és kb. ennyi.
Ez nem zavarja a szülőket?
Igaz, hogy a bonyolultabb jelmezt nehezebb viselni, de így meg olyan snassz.
Emlékszem anno úgy mentem a farsangi mulatságra, úgy ,,indítottak el" otthonról, abban a tudatban, hogy én leszek a legszebb. Nekem van a legkülönlegesebb jelmezem.
De ha még 8 Minnie egér van ott rajtam kívül, szerintem bőgve jöttem volna haza.
Most tuti nem lehet mindenkire ráhúzni, de nálunk az oviban még a gyerekek 90%-át ha megkérdezted, hogy mi akar lenni farsangon, az a válasza, hogy nem tudja.
Tehát akkor csak az a jelmez lesz, amit a szülő kitalált.
Mikor öcsém volt ovis akkor még kézzel csinálta mindenki.Viszont volt egy olyan család aki mindenképp ki akart tűnni és bérelt 130 ezerért egy csili vili ruhát.Persze mindent az a kislány nyert.Azt a csalódottságot ami ott volt...
Szerintem ezt a farsangolást ebben a formában már el is lehetne felejteni.Ki nyeri meg? A 6 ugyanolyan Hamupipőke vagy szupermen közül? Igazából az átlag szülő örül, hogy megveheti és nem kell a hétvégéből munka után még x órát varrással meg egyebekkel tölteni és ezt is meg lehet érteni.
Viszont ismerek olyat akiknél nem telik minden gyereknek vásárolt jelmezre az anyukájuk viszont olyan kreatívan megoldotta, hogy egyáltalán nem tűntek ,,rongyosnak" a jelmezbálon a gyerekeik egyszer sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!