Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz a gyerekem vagy életkori...

Rossz a gyerekem vagy életkori sajátosság?

Figyelt kérdés

A fiam 19 hónapos, kB. 3 hónapja kezdődtek a gondok, mióta bejött a rossz idő és nem tudunk úgy és annyit kint lenni.

Nem játszik játékkal. Semmivel. Bármivel próbálom lekötni, 1-2 perc és otthagy vagy szétdobál mindent.

Amit próbálok : autó, kisállatok(műanyag) , könyv, formabedobó, építőkocka, rajzolás, mondóka, plüssökkel bábozás.

Amit ő csinál: dobál mindent, főleg a tvhez, üvegajtóhoz, szekrény üvegajtajához, felmászik mindenhová, lerántja a tvt, magára rántja a polcot, a falról a polcot, kiszedi a kémény tisztító nyílását, könyékig van a wcben, beledob mindent,ugrál az ágyon.

Ha kimegyünk nem akar sétálni vagy csak az úton amit nem engedek, így harcolunk. A kocsiban feszíti magát.

Semmibe nem tudom bevonni mert nem érdekli, csak megy és ugyan azokat a köröket futjuk.

Értelmileg jól fejlett, mindent ért, tudja a testrészeit, állathangokat stb. mindent amit korának megfelelően kell.

Akkor kapok levegőt ha a járókába teszem, de onnan is kidobálja a játékokat és sír kiabál amíg ki nem veszem.

Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni, minden próbálkozásom kudarc. Az egész napom abból áll, hogy megyek utána, nem szabad, szállj le, gyere onnan.

Én rontottam el vagy van ilyen gyerek és majd könnyebb lesz?

Foglalkozom vele, figyelek rá. Van valakinek hasonló tapasztalata? Mi a francot csináljak?

2019. jan. 21. 07:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
Nem rossz gyerek csak nem tudja lekötni a rengetek energiáját. Nem minden gyerek ilyen, de aki ilyen, életkori sajátosság. Én egy újszülött miatt voltak jobban bezárva az ekkora fiammal, és rémálom vol. A babakocsiba tett be, ne érdekeljen hogy feszíti magát, egyszer majd abbahagyja. Ilyenekben legyél határozott és tojd le a hisztit, tudom hogy nehéz. És hadd szakadgáljon egy zárt játszótéren vagy játszóházban. Nemsokára javulni fog, kitartás!
2019. jan. 21. 08:21
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Hú bocsi jó sok betűt melléütöttem.
2019. jan. 21. 08:25
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ugyanez van, 2 éves. Már tegnap sírtam. Alig várom a jó időt..
2019. jan. 21. 08:32
 4/19 A kérdező kommentje:

Én is sírtam tegnap... Egy fél órát szerettem volna tornázni. Itt volt mama is, apa is a gyerek meg csak üvöltött mert nem csinálhatta a szokásos hülyeségeit.

Én is várom a jó időt...

2019. jan. 21. 08:44
 5/19 anonim ***** válasza:

Nem kell a jó időt várni!

Öltöztesd fel, és vidd ki! Menjetek sétálni, a parkba, ki az udvarra ha van, találkozzatok hasonló korú gyerekkel. Egyedül a játszótér meg a homokozó nem opció.

Mi tegnap szánkóztunk, homokozó lapáttal szórta a havat, dobálta, toporgott benne. Két óra játék után is úgy kellett bevinni a házba. Utána evett, és aludt egy órát.

Nekik a tanulás is fàrasztó. Csináljatok valami újat: só-liszt gyurma, rajzolás, kockázás, új mesekönyv, stb.

2019. jan. 21. 09:20
 6/19 anonim ***** válasza:
Az én babám majdnem 16 hónapos.Ahol élünk nagyon sokat esik az eső.van,hogy 3 napot is egymás után.olyankor ő is sokkal nyugtalanabb.Amikor valamit szeretnék csinálni,akkor vagy járóka,etetőszék vagy kiságy.Ott vagyok vele egy légtérben.Berakok gyerekzenét,mondókákat és együtt éneklünk míg csinálom a dolgom.Az le szokta kötni.Próbáltátok már?
2019. jan. 21. 09:28
 7/19 anonim ***** válasza:
50%

Te tényleg rossznak tartod a gyerekedet?

Szerintem csinál rosszaságot a gyereked de nem rossz.

Nagyon fontos a két szót megkülömböztetni, mert azzal, hogy rossznak nevezed már be is skatujáztad egy helyzetbe aminek ezek után megfelel. Persze olyan van, hogy valamit nem jól csinál, hogy rosszalkodik, de attól hogy egy rossz cselekedet csinál még nem lesz egy rossz gyerek...

Igen életkori tulajdonság mind az amit leírtál.

Nem is hiába mondják mindenhol , hogy a tv-t, szekrényeket mind oda kell csavarozni mert a gyerek magára rántja. Nem is hiába nem adunk egy kicsi gyereknek kést a kezébe...

A dobálás és a szétpakolás ebben a korban a legjobb játék. hagyd meg neki ezt a játékot. Miért ne dobálhatná a plüsseit játszatok olyat, hogy plüss dobálás egy dobozba. Persze a legot már nem dobálhatja az üvegnek, de ezért vagy te az anyja ott, hogy ezt megtanítsd neki.

2019. jan. 21. 11:00
 8/19 A kérdező kommentje:

Bármit próbálok nem érdekli.

Igen ott vagyok, tanítom, mondom neki mit szabad mit nem, mást se csinálok.

Már azt is próbáltam, hogy utánozom.

Természetesen dobálhatja a plüsseit, labdát is dobálunk. De ő kimondottan oda akar dobni mindent ahová nem szabad.

Teljesen tanácstalan vagyok.

2019. jan. 21. 11:19
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

#6 vagyok.Nekem az is bevált,ha azt mondom NEM,ezt nem szabad mert eltörik,tönkremegy,stb...de nem csak tiltom,és várom hogy abbahagyja,hanem rögtön el is terelem a figyelmét.Pl.: "Nem,ezt nem szabad mert eltörik.Ezt viszont szabad,gyere játszunk a labdával.Kapd el gurítom."

Ez szinte mindig beválik,mert nem csak egy sima tiltás van,hanem felajánlok egy alternatívát,ami eltereli a figyelmét.

2019. jan. 21. 11:39
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Fiam ugyan ilyen volt ennyi idősen, én is sokat sírtam, már mindent próbáltam de semmi nem volt jó. Az idő oldotta meg... Kitartás!
2019. jan. 21. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!