Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves 8 hónapos lányom azt...

3 éves 8 hónapos lányom azt kérdezte tőlem, hogy veszem ki a kis tesót a pocimból? Volna valami ötletetek arra,hogy mit válaszoljak?

Figyelt kérdés
Azt mégsem mondhatom,hogy a gólya hozza!Köszi előre is!
2008. nov. 7. 18:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Van egy könyv aminek címe A sehány éves kislány. Pont nektek való. Már elég nagy ahoz hogy megértse és bármikor nézegetheti ő is.
2008. nov. 7. 19:29
 12/19 anonim ***** válasza:
42%

Akkor vegyel neki konyvet, ha nem akarod megmondani neki, es majd meglatod, lehet hogy o rajon magatol! Ne felj! Ha tisztaban van az igazi dolgokkal, akkor mar nem fog mindig arrol beszelni, szerintem.

Otthon pedig majd jatszattok el hogy neki is szulessen babaja.

2008. nov. 7. 19:31
 13/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.Megrendelem a könyvet!A leírásából ítélve tényleg ez kellhet nekünk!Igazán hálás vagyok!:D
2008. nov. 7. 19:32
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképpen ne hazudj neki. Egy kislánynál biztosan nehezebb mint egy kisfiúnál. Tőlem megkérdezte a 4 éves fiam,hogy hol bujt ki a tesó, hogy került oda. Na se köpni se nyelni. Elmondtam,hogy mikor már akkorára nőtt a pociban,hogy nem fért el úgy döntött kibújik anya lába között.

A hogy került be az már nehezebb volt, de szépen elmagyaráztam a pici maggal meg ilyenek.

Ja! Ha legközelebb ezzel nyaggat kérdezz vissza Te mit gondolsz hogyan? S hagyd,hogy elmondja magától mit gondol. meg fogsz lepődni.

2008. nov. 7. 19:34
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

18 56_os válaszoló vagyok.

Az én lányom pocakjában is volt baba mikor terhes voltam.De mikor hazahoztuk a húgát nem mondta,hogy neki is felvágják a pocakját.Szerintem a fizikai fájdalomtól félnek a gyerekek,ha elmondod az igazat neki,és azt is,hogy fájdalommal jár,akkor talán nem kell attól tartanod,hogy piszkálja magát.Az én lányom sokkolta rendesen a császár,mert már lassan 5 hós a kicsi,de még mindennap elmondja,hogy kivágták anya pocakjából.Meg a kórházi tartózkodásunk is nagyon megviselte,mert mindennap meg kell nyugtatnom,hogy nem megyünk többet a kórházba.

És azóta mindennek van anyukája bármivel játszik a drágám.Még mikor a mamánál virágot szedtek,annak is kellett anyukát keresni,ügyelve arra,hogy nagyobb legyen mint a kislánya.

Nagyon figyelj oda a kis lelkére,mert megviseli őket a tesó érkezése.Nekem szerencsére a kicsi egy kis angyal,alig lehet a hangját hallani,így nem kötött le nagyon,tudok a nagyobbal is foglalkozni sokat,és bevonom szinte minden teendőbe a kicsi körül.Nagyon szereti,és szerencsére nem rá vetíti ki a dühét,nem bántotta még soha.Ellenben nagyon eleven és hisztis lett mióta szültem.Eléggé nehéz ezt kezelni,persze ezzel a korral is jár.

Sok sikert nektek is mindenhez,üdv

2008. nov. 7. 20:50
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Mond meg neki nyugodtan az igazat. Abból nem lehet baj. Persze csak úgy gyereknyelven.

Az meg, hogy esetleg eljátssza, hogy ő is babát vár, az teljesen természetes.

2008. nov. 8. 00:00
 17/19 anonim ***** válasza:
Az én 3 évesem ezt ügyesen megoldotta. Megkérdezte, hol jön majd ki a Bogi. Háát, mondom... és néztem olyan tétován. :) Lenéztem a hasamra, mire ő: "A puncidon?" Leesett az állam, mert senki, soha nem mondta ezt neki. Hol hallhatta, nem tudom, de bólogattam, hogy igen, de csak akkor, ha már elég izmos lesz és erős, és nem fér el. Mondjuk így is, úgy is elmondtam volna neki, nem akartam hazudni, ahhoz túl okos - amint látható is. :) Na, aztán ment ám minden nap az "anyuci, ne pisild ám ki a Bogit, mert még pici", stb., ha vécére mentem. Most meg már hívja, hiszen lehulltak a levelek, és arról volt szó, hogy akkor jön elő. Olyan ari volt akkor is, amikor mondta, hogy forduljon meg, mert popóval előre nem tud kijönni. :D Csak egyszer volt egy kicsit ciki, amikor a gyerekdokinál jártunk egy kis náthával, és a doki megkérdezte, húga lesz-e vagy öccse. "Bogi lesz, és majd kibújik az anyuci punciján!" - felelte készségesen. Olyan röhögtünk a dokival, hogy majdnem szétestünk. :) Mondta is, milyen tájékozott kisasszony. Én meg erre, hogy nem is mi mondtuk neki, hanem rájött, hogy ami bent van a hasunkban, annak lent kell kijönni... :DDD
2008. nov. 9. 11:29
 18/19 anonim ***** válasza:
Ja, és nem fogdossa a nuniját, tudja azt is, hogy neki még nem lehet kisbaba a pocakjában. "Igen, majd nekem is lesz, ha nagy leszek, és lesz egy apucija is" - mondta. Ja, azt is megkérdezte, hogy került oda be. Na ezt azért nem akartam részletezni, ezért így oldottam meg: "Apuci nagyon szeretett volna neked tesót, meg én is, ezért azt mondtuk, hogy legyen, és nagyon megszerettük egymást, aztán a Bogi elkezdett nőni a pocimban." :) Utolsó voltam.
2008. nov. 9. 11:31
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg kell mondani neki! A mi kislányunk két éves és tudja, hogy zületik a kistesója majd. Igaz orvosok vagyunk.De akkor is szerintem nem kell hazudozni mesélni.
2008. dec. 14. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!