Mit válaszoljak? Segítséget várok.
Az IGAZAT, persze az ő szintjén. Te ismered a lányodat, mit képes megemészteni, felfogni, biztosan le tudod egyszerűsíteni a válasz úgy, hogy az számára elfogadható legyen. De soha ne kamuzz a gyereknek, mert ebben a korban már sok inger éri, sok mindent hall a suliban is, a tv-ben, bárhol és megrendülhet a bizalma benned, ha hazugságon kap.
Szerintem valami olyasmit mondanék neki, ha az én lányom, hogy ez olyan dolog, amit a felnőttek használnak, ha nagyon szeretik egymást - ha ez elég neki, akkor ok. Ha nem, akkor muszáj ennél többet - talán azt is, hogy ez a dolog ahhoz kell, hogy a nőnek csak akkor szülessen kisbabája, amikor úgy érzi, itt az ideje. Ez a dolog segít benne. Tényleg nem tudom, de valami olyan igazságot kellene mondanod mindenképp, ami belefér az ő kis lelkébe, agyába.
Szia.
Én az igazat mondanám az ő szintjén, és persze nem részletekbe menően, és ha már így alakult felvilágosítanám a menzeszről, és egyéb dolgokról. Sok olyan kislány van, akinek az ő korában már megjön, és inkább tőled halljon először erről, mint az osztálytársaitól. Mellesleg szerintem ez a bizalmat is erősítheti. Kb ennyi idős voltam, mikor nekem először beszéltek nekem is ezekről a dolgokról. Más szituációban merült fel, de nagyon értékeltem a szüleim őszinteségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!