Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet-e valami hátránya...

Lehet-e valami hátránya annak, hogy egy 2-3 éves gyereket nem visznek gyerektársaságba?

Figyelt kérdés

Egész nap otthon van az anyjával és vele játszik. Direkt akkor viszik játszóterre amikor más gyerekek nincsenek ott.

A szülei magukkal szokták vinni amikor barátokhoz mennek, de ott is inkább felnőttekkel találkozik mint gyerekekkel.

A gyerek elég csendes és zárkózott, ezért az anyja inkább nem erőlteti ezt a "gyerekekkel szocializálódás" dolgot, mondván hogy ráér még.

2019. jan. 5. 15:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Off: Azért ahol volt rá lehetőség/igény, a 80-as években is már elég sokan beadták bölcsibe 1 évesen a gyereküket.
2019. jan. 6. 09:09
 12/16 anonim ***** válasza:

A 80-as években pont nem.

Testvérem 79-es, én 84-es, megyeszékhelyen laktunk és az újépítésű lakótelep bölcsije kongott az ürességtől. Egy ovistársam se volt, aki bölcsis is lett volna. Édesanyám elmesélése szerint valamiféle szégyen volt a bölcsi akkor, nem úgy mint most.

2019. jan. 6. 09:25
 13/16 anonim ***** válasza:
Nálunk a Bp. belvárosi meg teli volt államiban dolgozó irodista nők gyerekeivel.
2019. jan. 6. 12:52
 14/16 anonim ***** válasza:
Kápzeld el, én még óvodába sem jártam. Aztán mégis normális felnőtt lett belőlem.
2019. jan. 6. 15:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Ahol én felnőttem, 20 km táv Bp-től még bölcsőde sem volt akkoriban. Sőt sok osztálytársam csak 5 évesen ment oviba, mert a nagycsoport volt akkor kötelező.

Ugye gondolod, hogy semmi bajuk nem lett ettől az antiszocializációs gyermekkortól.

2019. jan. 6. 18:47
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs hátránya.

Én fiaim is nagyon jól elvoltak otthon- saját magukban, vagy egymással, nekünk a kötelező kiscsoport szenvedés volt mind a kettővel. Középsőben már mindkettő jól érezte magát, de nálunk ráért volna a közösségi élet 4éves kor után.

Nem egyformák a gyerekek- valakinek így jó, valakinek úgy.

2019. jan. 9. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!