Lehet-e valami hátránya annak, hogy egy 2-3 éves gyereket nem visznek gyerektársaságba?
Egész nap otthon van az anyjával és vele játszik. Direkt akkor viszik játszóterre amikor más gyerekek nincsenek ott.
A szülei magukkal szokták vinni amikor barátokhoz mennek, de ott is inkább felnőttekkel találkozik mint gyerekekkel.
A gyerek elég csendes és zárkózott, ezért az anyja inkább nem erőlteti ezt a "gyerekekkel szocializálódás" dolgot, mondván hogy ráér még.
A 80-as években pont nem.
Testvérem 79-es, én 84-es, megyeszékhelyen laktunk és az újépítésű lakótelep bölcsije kongott az ürességtől. Egy ovistársam se volt, aki bölcsis is lett volna. Édesanyám elmesélése szerint valamiféle szégyen volt a bölcsi akkor, nem úgy mint most.
Ahol én felnőttem, 20 km táv Bp-től még bölcsőde sem volt akkoriban. Sőt sok osztálytársam csak 5 évesen ment oviba, mert a nagycsoport volt akkor kötelező.
Ugye gondolod, hogy semmi bajuk nem lett ettől az antiszocializációs gyermekkortól.
Szerintem sincs hátránya.
Én fiaim is nagyon jól elvoltak otthon- saját magukban, vagy egymással, nekünk a kötelező kiscsoport szenvedés volt mind a kettővel. Középsőben már mindkettő jól érezte magát, de nálunk ráért volna a közösségi élet 4éves kor után.
Nem egyformák a gyerekek- valakinek így jó, valakinek úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!