Naponta hányszor dicséred és hányszor kritizálod a gyereked?
Akárhányszor valami jót csinál, megdicsérem (fest, rajzol, vág, rendet rak, szépen felöltözik, egyedül játszik, szótfogad, megeszi az ebédet, ügyesen felmondja a leckét, stb).
Akárhányszor rosszat csinál, akkor meg rászólok.
Az arány tőle függ.
Attól függ milyen napja van :)
Dackorszakos 2 és fél éves, ha egész nap vitatkozik velem, és ellent mond mindenre akkor nyilván több a szidás mint a dícsérés, de ha jobb napja van akkor többet dícsérem.
Tőle függ.
Kritizálni? Azt nem szoktam. Hogy lehet egy kisgyereket kritizálni?
Leszídni szoktam és dicsérni.
Arány tőle függ.
Miért nem ülsz egyenesen, ülj egyenesen,vedd le a lábad, siess már, folyton lemaradsz, beszélj hangosabban, túl halkan mondod, még mindig nem hallom, mondjad már, ilyet nem szabad mondani, ne nyúlj hozzá, miért nyúlsz hozzá már megint, százszor megmondtam hogy ne csináld, azonnal fejezd be, nem úgy kell, nem tudod hogy kell, úgysem fog menni, miért nem eszed meg, olyan sovány vagy, miért eszed meg azt is, ne úgy fogd, ne menj oda, miért mész oda, maradj már a fenekeden, azt nem úgy kell, hogy beszélsz, stb..
Ilyenekre gondoltam és ennél durvábbakra.
Én minden negatív után megdicsérem, mert figyelt rám vagy megértette, amit mondtam, túlnyomó többségben van a dicséret kb egyharmad negatív, kétharmad pozitív arányban, külsőleg belsőleg egyaránt.
Ismerős beszólt, hogy túl sokat dicsérem, gondoltam viszonyítok másokhoz.
Po Bronson-Ashley Merryman: Amit rosszul tudunk a gyerekekről
Ezt a könyvet ajánlom. Az első fejezet a dicséretről szól. Nagyon érdekes, én sokat tanultam belőle. Eszerint túlzásba lehet vinni, es nagyon nem mindegy mit és hogyan dicsérünk meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!